Banicky jarmok a jeho negatívny vplyv na obyvateľov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Erich 05. septembra 2018

Kazdorocne organizovany Banicky jarmok ma negativny vplyv na pokojny zivot a komfort obyvatelov Stareho sidliska.
Kolotoce pri zakladnej skole S.Chalupku a v parku je ako zly sen a je to absolutne nevhodne miesto.Znecistovanie a znehodnocovanie zivotneho prostredia je kazdorocnym problemom a je na zvazeni kompetentnych o zmene miesta konania tohto podujatia. O zlej dopravnej situacii v celej Prievidzi nehovoriac.Ziju tu vacsinou starsi obyvatelia Prievidze a niesu nadseni negativnym dopadom Banickeho jarmok. Ako su nadmerny hluk do neskorych nocnych hodin, znecistovanie verejneho priestranstva a dopravne obmedzenie miestnych obyvatelov.

06. september 2018

Milan Ďurina

Dobrý deň....bývam na ulici Bjornsona 20 a chcel by som sa opýtať, či aj tento rok necháte ľudí z baníckeho jarmoku, aby si z nášho dvora urobili verejnú toaletu? Bolo by vhodné tomu nejako zabrániť.....ďakujem
07. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Požiadame oddelenie cestovného ruchu a obchodu o stanovisko.

Natália Svítková
referent pre podnety obyvateľov
10. september 2018

Marek.

Opäť niekomu vadí jarmok... Chcete mať komfort, chcete aby sa mesto celý rok o niečo staralo a zaobstarávalo. Zisk mesta z prenájmu je určite významným finančným prínosom. Financuje sa z neho možno aj nejaká Vaša požiadavka. Myslím,že nie je namieste len neustále na niečo poukazovať. A obmedzenie premávky je krátkodobé, dá sa to vydržať...
11. september 2018

Milan Ďurina

Vadia mi vykaly pred nasimi oknami a chcel by som vediet, do kedy sa na to budeme pozerat....ci to vobec niekto pride upratat...asi na to trosku pozabudli;-)
12. september 2018

mirec ........

ten Marek je zrejme nejaky chytrak z Msú,ale keby mal nasr... pred jeho dverami asi by inak hovoril
12. september 2018

Marek.

Marek nie je chytrák z Msú...
19. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
čas a miesto konania Baníckeho jarmoku je dané VZN č. 6/2016 o podmienkach predaja výrobkov a poskytovania služieb na trhových miestach na území mesta Prievidza v znení neskorších doplnkov.

Podľa §2, ods. 2b) uvedeného VZN miestom konania Baníckeho jarmoku sú okrem iných aj verejné priestranstvá na Ul. S. Chalupku a v Mestskom parku a jarmok je určený aj na poskytovanie ďalších služieb povolených mestom spojených s kultúrnym programom a službami technickej zábavnej činnosti.

Čo sa týka atrakcií na Ulici S. Chalupku, zámerne sú sem dlhodobo situované menšie atrakcie, čo sa týka ich rozlohy, ale aj výškových parametrov (musíme rešpektovať výškové obmedzenia kvôli blízkemu letisku).
Väčšie a nepomerne hlučnejšie atrakcie sa potom nachádzajú pri športovej hale a zimnom štadióne.

Sprievodným javom každého jarmoku je znečistenie plôch, na ktorom sa jarmok nachádza. Každoročne zabezpečujeme v nočných, resp. skorých ranných hodinách čistenie ulíc aktivačnými pracovníkmi a pracovníkmi Technických služieb mesta Prievidza (TSMPD, s.r.o.), a odvoz odpadu spoločnosťou T+T, a.s. Ak znehodnotením životného prostredia myslíme poškodenie trávnatých plôch, na ktorých sú umiestnené atrakcie, máme za to, že týmto „škodám“ sa pri najlepšej vôli prevádzkovateľov atrakcií nedá predísť a ide o škody, ktoré sú napraviteľné.

Často sa obyvatelia mesta sťažujú na znečistenie vnútorných dvorov fekáliami. V tomto smere sme zabezpečovali 20 ks prenosných toaliet zn. TOI-TOI, ktoré boli situované pri hoteli Magura a na Ulici M.R.Štefánika, rovnako ako sme zabezpečili ich čistenie v primeraných intervaloch.
Snažíme sa riešiť každý oznámený podnet v čo najkratšom čase.

Doprava počas konania Baníckeho jarmoku bola odklonená od 6.9.2018 od 17,00 hod. do 9.9.2018 do 24 hod., z týchto dní len jeden celý deň bol pracovný, práve preto vyhodnocujeme toto obmedzenie ako minimálne a znesiteľné.

Počas trvania Baníckeho jarmoku je každoročne posilnená hliadková činnosť príslušníkov mestskej polície, ktorá je poverená podľa prílohy č. 3, § 10 VZN č.6/2016 kontrolnou činnosťou.

Sme si vedomí možných nepríjemností, ktorí hlavne starší obyvatelia mesta v danej lokalite v čase trvania jarmoku pociťujú. Zároveň však treba povedať, že ide o dva dni, ktoré môžu byť z hľadiska hlučnosti reálne obmedzujúce.

Množstvo návštevníkov jarmoku a hlavne sprievodných hudobných podujatí organizovaných na námestí Kultúrnym a spoločenským strediskom mesta Prievidza nám dávajú pozitívnu odozvu.
Z tohto hľadiska, ale aj z hľadiska možností technického zabezpečenia podujatia na inom mieste v Prievidzi sme sa myšlienkou premiestnenia podujatia reálne nezaoberali, skôr sa snažíme v čo najväčšej miere eliminovať negatívne dopady podujatia na obyvateľov mesta.


Helga Kopáčiková
referent obchodu a cestovného ruchu
12. október 2018

Rák Boris

Ak mozem .pridam sa aj ja .ako obyvatel .Bytu na bjornsona 20.
Za 1. Policajtov som.za cely jarmok ani nevidel
Za 2. Verejnych toalet som naratal presne 3 kusy
Za 3.pisal som aj na oficialny facebook primatorky. Kde po prvom dni bolo "VSETKO"UPRATANE
Ale po sobote.tam ostalo pod oknami .na#rate asi tak mesiac pokial to susedia neupratali.
Do rana sme robili SBS pod oknami aby tam ludia nechodili. A to nehovorim o deckach co sa zatvarali do smetiaku na papier .

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania