Komunitne kompostovanie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení

Dobry den, v meste mi, a urcite nielen mne, chyba moznost spracovania biologickeho odpadu z domacnosti. Davam vam teda podnet na vytvorenie komunitnych kompostovisk, kde by ludia z bytov mohli ekologicky a ekonomicky odovzdavat biologicky odpad z domacnosti. Mesto by usetrilo urcite aj nejake financie za spracovanie a odvoz odpadu ale hlavne ide o ekologicky zamer, kde objem komunalneho odpadu mozeme znizit minimalne o 30 percent a bio odpad znovu pouzit. Urcite vsak ma takyto projekt zmysel len s prvotnym prieskumom zaujmu zo strany ludi. Ako prve vhodne stanovisko mi napada na ulici Rudnaya, pri zahradkarskej oblasti, kde by vzniknuty kompost mohli vyuzivat prave zahradkari. Dakujem za stanovisko a urcite sa tesim aj na nazory spoluobcanov.

13. september 2018

frantisek

Riesenie by mozno bolo aj zber takhoto odpadu, aj ked toto mi pride ako zlozitejsie a nakladnejsie riesenie. Pokial by bolo napriklad tazke zohnat zodpovedneho spravcu kompostoviska, viem si mozno predstavit, ze by spravcu mohli robit zaskoleni pracujuci na aktivacnych pracach alebo ludia z uradu prace.

Nie som sice odbornik na kompostovanie, len ekologicky zmyslajuci clovek, no rad by som pri realizovani podobneho projektu urcite pomohol napriklad pri informovani verejnosti, pripdne inej administrativnej cinnosti.

Viac o kompostovani sa da dostudovat napr na http://www.priateliazeme.sk/spz/ako-kompostovat/v-obci

V pripade, ze taketo obecne/ komunitne kompostovnie vidite zo strany mesta nerealne, zaujimalo by ma, ci by ste takuto aktivitu podporili napr povolenim umiestnenia kompostoviska na mestskych pozemkoch pripadne aj pomocou propagacie.

Dakujem
17. september 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za zaslanie zaujímavého podnetu.
O stanovisko požiadame oddelenie životného prostredia.

Natália Svítková
Referent pre podnety obyvateľov
12. október 2018

Lenka Ilčíková

Dobrý den pán Frantisek, ozvite sa mi, zvazujem projekt kompostovania podat v ramci paritcipativneho rozpoctu mesta. Moja adresa je: [email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.