Zóna zákaz státia,zapotôčky,necpaly

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Vlado 29. októbra 2018

dobrý deň,rád by som poukazal na úplne zavadzajuce značenie(lebo zámerom bolo zamedziť parkovať dodávkam nad 5,3m),lebo tato znacka zakazuje len státie nákladným autám a nie ako si vy myslite(mesto Prievidza a MsP Prievidza) vozidlám a súpravam. Rád by som vedel kto nesie zodpovednosť za zavadzajúce zle značenie a ako mesto PD vyvodí následky.Poprosím radiť sa s odborníkmi a analitikmi na dopravu.

31. október 2018

Ľubor Mokrý

Pán Vlado môžete mi prosím vysvetliť, ako ste prišli na to, že platí len pre nákladné vozidlá?
31. október 2018

Vlado

čas 17:32 https://www.rtvs.sk/radio/archiv/1115/1015761 a ešte o tom debatovali temešské babky pri jednote.Ak chcete ešte Vám pošlem vyjadrenie Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave, Krajský dopravný inšpektorát, Dopravno-inžinierske oddelenie, Špitálska 14, 812 28 Bratislava
02. november 2018

Ľubor Mokrý

Ja by som babky pri jednote nepočúval, ale pozrel by som si vysvetlivky k dopravným značkám.

A pokiaľ mám správne informácie dopravné značky neschvaľuje mesto, ani mestská polícia, ale dopravný inžinier, čiže zamestnanec všetkých tých ktorých ste hore menoval.
02. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Odborné stanovisko na Váš výklad dopravného značenia zabezpečí príslušný zamestnanec TSMPD.

Michal Ďureje- hovorca mesta
02. november 2018

Vlado

ked´ sa rozhoduje o dopr. značení – tak vždy je stretnutie na mieste min. 3 ľudí a to : zástupca mesta z odboru dopravy, dopravný policajt, čo ma značenie na starosti a niekto s vedenia mestskej polície.Tak neviem prečo v PD by to malo byť inak.
07. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dopravné značenie IP 24a a IP 24b:
Značky Zóna s dopravným obmedzením (č. IP 24a) a Koniec zóny s dopravným obmedzením (č. IP 24b) vyznačujú oblasť (časť obce a podobne), kde platí zákaz alebo obmedzenie vyplývajúce z použitých symbolov značky alebo značiek. Symbol značky č. B 33 vyznačený na značkách č. IP 24a a č. IP 24b možno v prípade potreby zameniť s iným vhodným symbolom zákazkových, príkazových alebo informatívnych značiek. Spresňujúce údaje o platnosti obmedzení, o dobe platnosti a podobne možno vyznačiť v spodnej časti značiek č. IP 24a a č. IP 24b vhodnými nápismi alebo symbolmi. Značky č. IP 24a sa umiestňujú na všetkých cestách ústiacich do určenej zóny.

Tento symbol sa zobral z dopravného značenia B20 a tu je jeho výklad a v prílohe je jeho originálne vyobrazenie.
Dopravné značenie B20:
Značka Zákaz vjazdu vozidiel alebo súprav vozidiel, ktorých dĺžka presahuje vyznačenú hranicu (č. B 20), zakazuje vjazd vozidlám alebo súprav vozidiel, ktorých dĺžka vrátane nákladu presahuje vyznačenú hranicu na značke.



Roman Bartoš
Vedúci strediska miestnych komunikácii a správy parkovísk

07. november 2018

Ľubor Mokrý

Už treba len dodať, že dopravná značka B20 nehovorí o nákladných vozidlách, ale o vozidlách všeobecne. Výklad pojmu vozidlo si treba pozrieť vo vymedzení základných pojmov v zákone o cestnej premávke.
07. november 2018

Julo Šprtáň

no a je po probléme
08. november 2018

Vlado

Roman Bartoš
Vedúci strediska miestnych komunikácii a správy parkovísk ,KTO TO JE?
Podla mna clovek ,ktorý by mozno mal za to zodpovedat,cakal som ze rozhodne nezávislá tretia strana .(ide sa dalej)
09. november 2018

Ľubor Mokrý

Neviem kto je p. Bartoš,ale napísal presne znenie z vyhlášky č. 9/2009 Z.z. Čiže to nieje jeho názor, ale citácia zo zákona. A tak isto sa pýtam - Vlado - KTO TO JE?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania