Posta 5 na severe gorkeho - vizitka mesta alebo posty ?

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Uzavretý
meno
Dubovanova 13. novembra 2018

Odvezte sa autom na neupravenu parkovaciu plochu pred postu, vysadnite si z neho do invalidneho vozika a pokuste sa dostat na postu a vybavit si napr. prevzatie dochodku. *Nech sa paci!!!!! a pritom si pozrite NASE PREKRASNE okolie verejneho miesta. Papierovy sklad za predajnou to je po pravej strane cesty k poste, k tomu stare kopy staveneho materialu, po lavej strane neodparatana zemina, hrdzava zelezna buda, pod nou matrace bezdomovcov a odpadky. Pod nohami Chodnicek ako stvoreny pre uraz aj pre zdraveho cloveka . a ceresnickou na torte je zábradlie, take nema asi ziadne mesto k poste...

15. november 2018

Tomáš

Suhlasím, už takmer rok sa snažíme dostať s kočíkom na poštu. Nemožné !
15. november 2018

Michal Dobiaš

Dobrý deň.
Ďakujem za podnet. Toto je fakt problém. Je to problém majiteľa budovy, ktorý dáva priestor do prenájmu Slovenskej pošte. Dokonca sa v nájomnej zmluve zaviazal, že na vlastné náklady vybuduje rampu pre imobinlých občanov a doteraz tak neurobil. Mňa sám majiteľ budovy už viac ako rok ťahá za nos a vždy sa vyhovára na niečo iné, prečo nemôže rampu dokončiť. Pokiaľ viem, bol tam už nejaký podnet aj a ide tam na kontrolu Štátny stavebný dohľad.
Máte úplnú pravdu, situácia je neznesiteľná.

S pozdravom
Michal Dobiaš
poslanec MsZ Prievidza
16. november 2018

Anton

Aj na pošte 1 na námestí je rampa pre imobilných občanov???
Nikde som zatiaľ nevidel takú rampu pre imobilných občanov umiestnenú vonku, ak Vy áno dajte sem fotky.
Slovenská pošta rok dopredu vedela, že jej končí nájomná zmluva na Novackého.
Treba dávať otázky na slovenskú poštu, prečo si vybrala také priestory.
Mesto stým nemá nič spoločné. Budova je súkromná a nie mestská, pošta je tiež súkromná. Tak neviem čo tu stále riešite poštu hlavne cez mesto, ktoré stý nemá nič spoločné ani kompetencie na vyriešenie tejto situácie.Veď keď sa vám tam nepáči a nemáte sa tam ako dostať môžete chodiť aj na inú poštu.
A problém je vyriešení ako stále plakať na nesprávno mieste !!!!
16. november 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za nahlásenie podnetu. Dávam na vedomie aj informácie od p. poslanca M. Dobiaša. Pripomínam, že mesto nie je vlastníkom predmetnej budovy. Pokiaľ ide o aktivitu mesta v danej veci, pokúsime sa podniknúť kroky prostredníctvom oddelenia stavebného poriadku MsÚ.

Michal Ďureje
hovorca mesta

19. november 2018

Tomáš

p. Anton, predpokladám, že ste majiteľ, ktorého spomína p. Dobiaš vo svojom príspevku.
Skúsim Vám odpovedať tak aby ste to pochopili.
1.) Ak sa niekto v nájomnej zmluve zaviaže, že na vlastné náklady vybuduje rampu, tak má tu zmluvu dodržať.
2.) Na pošte 1 na námestí síce nie je rampa ale keď otvoríte oči keď pôjdete okolo uvidíte, že tam je číslo na ktoré si môžu imobilní zavolať a pracovník pošty príde za nimi na námestie, resp. pomôže dostať sa dovnútra.
3.) Vaše tvrdenie, že má človek chodiť na inú poštu je takisto nonsens. Keď raz bývam na Severe, môžem si písať PSČ akékoľvek (kľudne aj na poštu 1) ale zásielka, list, čokoľvek mi príde aj tak na poštu 5.
Takže ak ste fakt majiteľom budovy, šup-šup, zoberte do ruky náradie a dokončite čo máte !
19. november 2018

Anton

Majitel budovy nie som, ani po tom netuzim.
Len ma nebavi stale dookola pocuvat ako ludia nadavaju na postu a jej okolie a riesia to cez mesto a to stym nema nic spolocne, kedze to nie je mestske a posta je sukromna firma. Len sa tu niektori hraju na to ze to vyriesia a pritom dobre vedie ze nie.
Treba sa obratit priamo na postu, a nie sem.
Mne sa to tiez nepaci ako to tam vyzera a funguje a preto tam nechodim.
1.) Problem nech si riesi najomca s vlastnikom a nie cez mesto. Ale najomcovi (poste) je to asi jedno. To vas asi nenapadlo.
2.) Ked ten zvoncek funguje na poste 1 preco by to tak nemohlo funguvat aj na poste 5. A je o jeden problem menej.
3.) Na poste existuje taka sluzba preposielanie zasielok. Kedze mne otvaracie hodiny na severe nevyhovuju kvoli praci tak mi vsetko chodi do mesta, tam maju otvorene kazdy den do siestej, len sa za to plati. Treba sa opytat na poste.
4.) Ak chcete nieco zmenit na poste treba bombardovat postu a nie mesto.

Ale to asi niektori nepochopia!!!!

Ked sa posta zatvori, potom budete spokojny vsetci.
21. november 2018

Dubovanova

mesto nema nic spolocne s tou zeleznou budou? s tym papierovym neporiadkom *? s tou kopou hliny co tam niekto nechal? s tou kopou stavebneho strku ? ak to je sukromny pozemok tak potom sme asi v tretich nerozvinutych krajinach co maju takyto bordel okolo seba a ziju v odpadkoch a nikomu to nevadi....ak nechame nase deti aby sa na toto pozerali, vybuduju aj oni takyto svet...
29. november 2018

Peter

pan anton, ste mestský zamestnanec? Ja osobne som BOMBARDOVAL poštu- štatný podnik(ak neviete), už mi ani len neodpovedajú na dalšie maily
Doprial by som vam sa tam J***T s dvoma malými deťmi a kočíkom, ale na to ste asi už zabudli. ZABUDOL VOL, ZE TELATOM BOL!!!
20. december 2018

Peter

A pozeram ,ze pan podnikatel najal uz prvu "Danielu" a presvedcime ludi,ze pristup,okolie so stavebnym odpadom,odpilene zabradlie, proste vsetko tam je v najlepsom poriadku.
Nebudem uz komentovat to postihnutie-ZTP,lebo toto uz je naozaj ubohe a na hrane ludskeho hienizmu,co dokaze zneuzit vo svoj prospech...
Pekny priklad pred Vianocami!
20. december 2018

Daniela

p. Peter, to ste nepochopili, že som to písala s iróniou? Ja som nesmierne nahnevaná, že sa naša samospráva takto stavia k tomuto problému. Pozrite si môj podnet ID 61097 a pochopíte.
Príjemné prežitie Vianoc.
04. január 2019

Obyvateľ

pošta sa chová arogantne,lebo to berie tak,že "veď možte byť radi,že tu vôbec niečo máte".nezaujíma ju služba občanovi, ale sa zaujíma len o zisk, no a na severe asi zisk nemá.konečne by už mohla dosťa poriadneho konkurenta.
04. január 2019

Daniela

Majiteľom budovy je **meno bolo vymazané administrátorom**, ja som si s ním v r. 2018 písala, ale zrejme neúspešne. Možno sa čaká na nejaký úraz a keď sa bude hľadať vinník, kto odškodní zraneného to bude zaujímavé. Majiteľ má budovu, ktorú prenajíma Slovenskej pošte a všetko sa deje na území mesta Prievidza. Zrazu nikto nechce riešiť tento problém !!! Pošta na ul. Falešníka je tiež v podnájme, všetko ako si priala slov. pošta ten majiteľ jej vyšiel k spokojnosti.
05. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Mesto Prievidza, ako stavebný úrad príslušný podľa § 117 ods. 1 zákona číslo 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) v znení neskorších predpisov obdržalo dňa 20.11.2018 podnet p. Dubovanovej zo stránky https://www.odkazprestarostu.sk/ludia/1823 týkajúci sa cit.: “... neupravenu parkovaciu plochu pred postu, vysadnite si z neho do invalidneho vozika a pokuste sa dostat na postu ..., ... papierovy sklad za predajnou to je po pravej strane cesty k poste, k tomu kopy stavebneho materialu, po lavej strane neodpratana zemina, hrdzava zelezna buda, pod nou matrace bezdomovcov a odpadky, ... zabradlie, take nema asi ziadne mesto k poste...“ na sídlisku Kopanice, pred prevádzkou pošty 5, Prievidza.

Tunajší stavebný úrad oznámil dňa 26. 11. 2018 štátny stavebný dohľad na deň 19. 12. 2018. Na miestnom zisťovaní bol prítomný **meno bolo vymazané administrátorom**– **názov firmy bol vymazaný administrátorom**. Na uskutočnenom miestnom zisťovaní bolo zistené nasledovné:
Prítomný **meno bolo vymazané administrátorom** – **názov firmy bol vymazaný administrátorom**, Prievidza uviedol:
- pred vstupom do prevádzky pošty sa nenachádza žiadna odstavná plocha, sú tam obslužné komunikácie pre poštu a budovu – je to vyznačené dopravným značením B1, najbližšie odstavné parkovacie plochy sa nachádzajú pred bytovým domom nachádzajúcim sa na pozemku C KN parc. č. 5322 a 5333,
- „papierový sklad“ – vo dvore v zázemí predajne potravín Fresh je papier – sú to poukladané kartóny (predajne potravín), nie je to majetkom **názov firmy bol vymazaný administrátorom** (podľa informácií čo má **meno bolo vymazané administrátorom** sú pravidelne odvážané),
- stavebný materiál – dočasne je uskladnený na súkromnom pozemku, je to hlina a štrk, ktorý bude použitý pri dokončovacích prácach,
- na celom území okolo pošty 5 sa nenachádza žiadny chodník, prístup k pošte je priamo z obslužnej komunikácie,
- zábradlie na schodišti je dočasne posunuté kvôli výstavbe rampy pre imobilných, je stabilné, pevné, bol to skontrolovať Inšpektorát práce Trenčín, po dokončení rampy bude zábradlie nové, z oboch strán,
- realizácia rampy bola povolená mestom Prievidza, oznámením k ohláseniu drobnej stavby pod číslom: 2.4.2-02-6969-2017.

Stavebný úrad na základe uskutočneného miestneho zisťovania a zistených informácií konštatuje, že ohlásená drobná stavba – rampa – bezbariérový prístup k prevádzke Pošta 5 v Prievidzi je vykonávaná v zmysle § 57 ods. 2 zákona č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) v znení neskorších predpisov, na základe oznámenia k ohláseniu stavebných úprav. Prevádzka Pošta 5 sa nachádza v objekte súpisné číslo 226 na pozemku C KN parc. č. 5329/1, k. ú. Prievidza. Zo strany vlastníkov objektu, kde sa nachádza prevádzka pošty 5, Prievidza nedošlo k porušeniu stavebného zákona.
05. marec 2019

Tomáš

secteno a podtrzeno, byrokrati nenasli nic podozrive. Minuly rok som chodil na postu s dcerou v kociku( po schodoch je to zazitok)...dnes uz chodi nastastie po svojich a verim tomu, ze si tam bude chodit aj po dochodok a rampa tam stale nebude... lebo toto je skutocne uzasna republika
05. marec 2019

Peter

A co tym chcela samosprava povedat?
Nam je to jedno az dve,ci je to v sulade aj s "desatorom".
Treba jasne napisat,kedy to pan stavebnik dokonci.
No nic....titanik uz asi po 30 rokoch dokoncuju,mozno za 5 az 10 rokov pride rad aj na postu....
06. marec 2019

Tomáš

nesuhlasim, aby bol podnet oznaceny ako uzavrety, kedze nebol vyrieseny a suvisi s bezpecnostou
06. marec 2019

...

**meno bolo vymazané administrátorom** sa vyjadruje s aroganciou jemu vlastnou a ako vždy má pocit, že pravdu má výlučne on. Avšak realita je nikde inde.

"Výsledok" stavebného dohľadu iba potvrdzuje, prečo je vymožiteľnosť práva na Slovensku na úrovni suterénu a krajín subsaharskej Afriky. Postoj stavebného úradu je ukážkovo alibistický a nevyužil žiadnu z možností postihu stavebníka, ktorý mu umožňuje stavebný zákon. Ako je dobrým zvykom, uspokojil sa s "argumentami" a doslova drístami, ktoré nemajú s realitou nič spoločné.

- pred budovou pošty sa nachádza CHODNÍK vo vlastníctve mesta Prievidza
- kopa štrku sa nachádza na MESTSKOM pozemku
- stavenisko nie je vôbec zabezpečené a hrozí riziko zranenia a úrazu
- dlhodobá nečinnosť stavebníka a jeho nezáujem stavbu dokončiť je úplne jednoznačná
- prehnitú plechovú búdu mal stavebný úrad z vlastného podnetu nariadiť odstrániť minimálne pred 15-timi rokmi

Status podnetu Uzatvorený je potrebné zmeniť na NERIEŠENÝ, lebo stavebný urad NEKONÁ v zmysle zákona !!!
07. marec 2019

Daniela

Uplne suhlasim s p. Tomas !!! To co sa tu deje - nedeje je nehoraznost.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania