Ulica J. Siváka-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Peter 30. decembra 2018

Zaujimalo by ma kedy budeme moct parkovať ako ľudia? Ci je po voľbách tak je cas na podobne problémy?
Viackrát bolo navrhnuté, ze si ľudia plochu zasypu strkom na vlastne náklady ale neni ste schopní povoliť ani toto. Auta mame neustále od blata, blato je po celej ceste, vo vchodoch.
A prosim o serióznu odpoved nie sa odvolávať na iného kto sem odpoved ani nedá a príspevok pôjde do zabudnutia.

01. január 2019

František Šiller

Na starom sídlisku chýbajú chodníky asi na desiatich uliciach, čo nie je tak strašne veľa! Keby si zvolení zástupcovia robili svoju prácu a trvali na požiadavkach obyvateľov, už mohli byť tieto problémy vyriešené! Ale poslanci jazdia autami, preto postačuje opravovať cesty a na dobudovanie chodníkov sa vôbec nemyslí! Pripájam fotku jednej z ulíc, kde tiež chýba chodník! Je to ulica A. H. Gavloviča.
03. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Parkovanie na sídlisku Píly ako aj šírkové parametre ciest, či chýbajúce chodníky sú jeho špecifikum. Žiaľ z dôvodu trasovania inžinierskych sietí, alebo priestorových možností je často nemožné na niektorých miestach dobudovávať chodníky, alebo vydláždené odstavné plochy pre automobily.

Áno, jednoduché vyštrkovanie plôch na verejnej zeleni nie je povolené. Obyvatelia môžu na vlastné náklady budovať odstavné plochy podľa stanoveného regulatívu. Na základe požiadaviek obyvateľov i spoločností je posudzovaná každá žiadosť o realizáciu parkovacích miest individuálne. Pre realizáciu plochy sú definované skladby spevnenej plochy.
Regulatív je k dispozícii TU: http://www.prievidza.sk/mesto/uzemny-plan-mesta/regulativ-budovania-parkovacich-miest-sukromnymi-osobami/

Pokiaľ ide o budovanie parkovacích miest z rozpočtu mesta, lokality v ktorých sú odstavné plochy vybudované vyberajú poslanci MsZ za príslušný volebný obvod. Je potrebné, aby ste uvedenú požiadavku o dobudovanie parkovacích miest predložili na výbore poslancov za príslušný volebný obvod. Vo Vašom prípade ide o výbor volebného obvodu č.2. Termíny rokovania výboru nájdete TU: http://www.prievidza.sk/samosprava/stretnutia-vyborov-volebnych-obvodov/
Stanovisko k technickej špecifikácii zabezpečí odbor výstavby MsÚ.

Kto? Odbor výstavby MsÚ
Kedy? Nie je možné stanovit prešný termín.

Michal Ďureje
hovorca mesta







09. január 2019

Odpoveď samosprávy

Mesto Prievidza eviduje množstvo požiadaviek na budovanie a opravy parkovacích miest pri bytových domoch na celom území mesta.

Výber konkrétnej lokality pre budovanie parkovacích stojísk v danom roku prebieha v spolupráci s príslušným Výborovom volebného obvodu.

Žiadosť o rozšírenie parkoviska odporučíme príslušnému Výboru volebného obvodu zaradiť do zoznamu pre nasledujúce obdobie.

Priebežnú údržbu miestnych komunikácii a opravy spevnených plôch menšieho rozsahu riešime v spolupráci s Technickými službami mesta Prievidza. Z uvedeného dôvodu zaradíme opravu a odstránenie najväčších nerovností predmetných spevnených plôch v nevyhnutnom rozsahu do zoznamu prác pripravovaných pre realizáciu.



Martin Hammer
referent oddelenia výstavby
Mesto Prievidza




Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania