Ulica J. Murgaša-kôš-poškodený

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
František Šiller 30. decembra 2018

V našom meste sa začalo s budovaním nových stojísk na odpad. Je to výborné rozhodnutie a hlavne tieto stojiská nešpatia mesto tak, ako stojisko na čínskom múre pri lampe s číslom 038.02.14 . Prečo zástupcovia mesta - poslanci sídliska nekonajú pri takýchto nebezpečných "stavbách" (môže dôjsť k ublíženiu na zdraví spadnutím stavby) a prečo stále iba čakajú na to, že im podnety budú ľudia sami nosiť pod nos? Stačí sa vybrať do terénu. Stavbu treba odstrániť a terén upraviť.

04. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Pôvodné stojiská na nádoby na komunálny odpadu nie sú vo vlastníctve mesta Prievidza. Sú vo vlastníctve bytových spoločenstiev a patria pod mobiliár, za ktorý zodpovedá príslušné bytové spoločenstvo. Z uvedeného je potrebné riešiť opravu stojiska na bytovej schôdzi obyvateľov, alebo na príslušnom SVB. Ďakujeme za pochopenie.

Kto? SVB na Ul. Murgaša

Michal Ďureje
hovorca mesta







04. január 2019

František Šiller

A čo by ste povedali, keby ste tento príspevok poslali priamo na VVO č.2 kompetentným? Nestačí, že vás upozorňujeme na nedostatky, ktoré by mali poslanci automaticky riešiť, ešte sa máme aj zúčastňovať na schôdzach SVB? Prečo teda mesto neosloví SVB? Pozabúdate na cieľ tejto stránky a na jej význam. Ďakujem.
04. január 2019

Odpoveď samosprávy

Pán Šiller a z akého dôvodu máme poslať uvedený podnet na rokovanie výboru VVO 2 ? Výbor poslancov v tejto veci kompetentný nie je. A pokiaľ ide o preposlanie na príslušné SVB, vždy riešime aj podnety, ktoré spadajú pod kompetenciu iných inštitúcií resp. orgánov. Tak tomu bude aj teraz. Ibaže som v odpovedi neuviedol preposlanie podnetu na príslušné SVB. Prečo? nebudem klamať a poviem, že neviem kto je na Ul. Murgaša predsedom SVB, resp. aké SVB sú v tejto lokalite. Tieto informácie musím v prvom dohľadať. Môžete mi v tom pomôcť, rozhodne budem vďačný. Môžete využiť sekciu "Chcem pomôcť."

Aj v kontexte na Vaše reakcie pod ďalšími podnetmi si dovolím rozšíriť moju odpoveď o krátku reakciu. Portál odkaz pre starostu slúži predovšetkým verejnosti, resp. aktívnym ľuďom na nahlasovanie problematických vecí. V prípade, že Vám nahlasovanie podnetov prekáža a obťažuje, potom to nerobte.

Portál odkaz pre starostu slúži výlučne na riešenie problémov. Ďakujem za pochopenie.


Michal Ďureje
hovorca mesta




04. január 2019

František Šiller

Pán Ďureje,
iste viac urobí oslovenie príslušného SVB zástupcami mesta, ako občanom, ktorý v meste "iba žije". Preto som napísal, aby ste podnet preposlali poslancom VVO č.2, nakoľko ste neuviedli, či budete tento problém riešiť ďalej.
Som rád, že chápete, na čo portál slúži. Preto nahlasujem podnety, na ktoré možno občania nemajú čas, alebo im nezáleží na mieste, kde žijú. Preto by ste mohli zistiť, že mňa toto neobťažuje. Preto to robím. Problémy cez tento portál riešim od jeho založenia. Len odpovede samosprávy sú často v znení, ako by to práve vás obťažovalo.
A čo sa týka pomoci? Vy ste v práci, ja som v práci, každý riešime svoje. Tak to bude aj naďalej, každý bude riešiť tú svoju. Ďakujem.
04. január 2019

Odpoveď samosprávy

Pán Siller, som človek, ktorý pri riešení problému neprenáša povinnosti na niekoho iného, ako v tomto prípade napr. na poslancov VVO 2. Rád na túto tému s Vami osobne pohovorím.

Nehovorím, že máte osloviť príslušné SVB, ale budem vďačný za kontakty na príslušného obyvateľa.
Pokiaľ ide o odpovede, mám rád vecnosť a riešenie, omáčky a vata ide pri riešenie podnetov bokom. Rovnako odkladám aj nadbytočné hodnotenia a dovetky pri opise problémov od zadávateľov podnetu, lebo mňa zaujíma problém a jeho vecná stránka. Ak beriete odpovede tak ako beriete, s tým ja nič nenarobím a môžem povedať len toľko, že nemáte pravdu.

Michal Ďureje
hovorca mesta




04. január 2019

František Šiller

Pán Ďureje,
veľmi rád sa s Vami stretnem a pohovorím. Dokonca aj doplním odpovede samosprávy, nad ktorými sa pozastavuje rozum. A potom uznáte, že mám pravdu.
Takže čo tak dnes o 19:00? Alebo zajtra, alebo v nedeľu. Ďakujem.
04. január 2019

Odpoveď samosprávy

V piatok o 19.00 h trávim čas s rodinou. Zavolajte mi. číslo máte.


Michal Ďureje
hovorca mesta




07. marec 2019

Natalia Svítková

Dobrý deň vážený pán Šiller,
na úvod sa Vám chcem poďakovať za Vašu ochotu poukazovať na nedokonalosti na našom sídlisku.

Ako poslankyňa za VVO č. II Vás chcem ubezpečiť, že sme jednali a aj my sme sa snažili vyriešiť problematiku, ktorú popisujete vyššie. Preto sme požiadali odbor životného prostredia o stanovisko, ktoré Vám tu v plnom znení uvádzam:

"Prístrešky na ulici J. Murgaša sú súčasťou občianskej vybavenosti bytového domu. Nepatria do vlastníctva OSBD a ani do vlastníctva mesta. Z toho dôvodu mesto nemôže zasahovať do prístreškov bytového domu. Čo sa týka rekonštrukcie prístrešku či búracích prác, odporúčame obyvateľom zabezpečiť na vlastné náklady".

Len doplním, že naozaj nie je v možnostiach mesta a ani poslancov zasahovať do majetku iných osôb.

Zároveň Vás chcem požiadať, ak Vám to čas dovolí, radi Vás uvidíme každý prvý štvrtok v mesiaci cca od 17:00 v priestoroch KaSS na pravidelnom stretnutí VVO č.II, kde môžeme spolu promptnejšie a verím, že aj efektívnejšie riešiť problémy nášho sídliska.

Teším sa na spoluprácu.

S pozdravom
Natália Svítková
30. december 2019

František Šiller

Dobrý deň pani Svítková,
chcel by som sa opýtať, ako ste sa Vy osobne pokúšali riešiť túto problematiku. Za riešenie nepovažujem "ísť na odbor ŽP a požiadať ich o stanovisko".
Ďakujem za odpoveď.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania