Cesta Vl. Clementisa-osvetlenie-chýbajúce/nedostatočné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Tomáš 03. januára 2019

Po rekonštrukcii MŠ Clementisa sú zrejme zle nastavené pohybové senzory vonkajšieho osvetlenia. Svetlá sa spúšťajú počas celej noci, senzory zachytávajú pohyb stromov pri vetre.

04. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme veľmi pekne za upozornenie.
Situáciu prekontrolujeme a osvetlenie vhodne nastavíme
Kto? Odbor školstva - MŠ V. Clementisa
Kedy? 2. týždeň.

Michal Ďureje
hovorca mesta







09. január 2019

Odpoveď samosprávy

Ide zrejme o osvetlenie prístupu do riaditeľne MŠ, kde sa svetlo spína až pri pristúpení k budove, aby bolo vidieť odomknúť vchod, z nášho pohľadu sú pohybové senzory teda nastavené dobre. Pri vstupe je zasadená tuja, ktorej konáre sa pri silnom vetre (tak ako aj pri ostatných stromoch) ohýbajú a niekedy zasahujú až do priestoru určeného na zosnímanie pohybu, preto sa stane, že osvetlenie zopne. Túto skutočnosť zamestnanci oznámili aj občanovi, ktorý už bol danú situáciu riešiť v zariadení pričom požadovať vypílenie tuje. Po ukončená rekonštrukcie budeme riešiť aj revitalizáciu školského areálu vrátane „zelenej časti“, možno, ak to bude potrebné dôjde aj k úprave porastov. Nakoľko sme však „zelenou školou“ zapojenou v medzinárodnom programe Zelená škola so získanými 4-mi medzinárodnými certifikátmi nie je nám ľahostajné bezdôvodné opiľovanie stromov a kríkov. Osvetlenie vstupu do riaditeľne je nové, pred rekonštrukciou tu svetlo nebolo. Túto skutočnosť však vítame nakoľko v susedstve MŠ je pohostinstvo a herňa čo nám „prináša bonus“ v podobe pohádzaných častokrát rozbitých sklených fliaš a pohárov, ktoré musí pani školníčka ráno pri kontrole školského dvora vyzbierať a vyhodiť, aby bola zabezpečená bezpečnosť detí aj zamestnancov. Osvetlenie prístupových chodníkov je nastavené automaticky a spúšťa sa pri zotmení, svieti celú noc, aby bol zabezpečený areál pred vniknutím nežiadúcich osôb a ráno sa automaticky vypína, ale keďže takto funguje už roky nepredpokladám, že v podnete ide o toto osvetlenie.

Darina Pračková
riaditeľka školy
Materská škola




14. január 2019

Tomáš

dobry den, aktualizujem podnet...vcera sa zapinali svetla aj zo zadnej strany budovy a to postupne od prvej po poslednu...v dosahu nie su ziadne stromy takze to musi byt sposobene niecim inym.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania