Ulica M. Rázusa-Automobily-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Hana 08. januára 2019

Odfotené auto (ale aj iné) už približne štvrťroka parkuje/ ú na verejnej zeleni. Vodič/ vodiči viditeľne zničili trávnatý ostrovček a vydrali stopy od kolies na verejnej zeleni. Auto/ á tak parkovalo/ i aj v čase, keď zeleň nebola pokrytá snehom, čiže jednoznačne vodič vie, že porušuje zákon. Miesto: Ul. Rázusa - väčšie parkovisko pred domovom dôchodcov.

09. január 2019

Maťko

Ten istý problém ul. na Karasiny... pravidelne na tráve na rovnakom mieste parkuje biely Mercedes s Piešťanskou značkou. Minulý týždeň mal už konečne aj papuču, 3 dni som tam auto nevidel a cez víkend tam parkoval znova.
09. január 2019

Ľubor Mokrý

Naozaj dobre načasované, teraz keď je všetko zasnežené chcieť, aby policajti riešili parkovanie na zeleni. Predpoklad, že pod vozidlom je tráva im v priestupkovom konaní neobstojí.
09. január 2019

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za nahlásenie podnetu. Kontrolu vykoná hliadka Mestskej polície.

Kto? MsP
Kedy? najbližšie hodiny

Michal Ďureje
hovorca mesta




09. január 2019

Hana

Pridávam aj satelitný snímok, ktorý jednoznačne dokazuje, že dotyčný stojí na verejnej zeleni
09. január 2019

Hana

satelitný snímok
09. január 2019

Ľubor Mokrý

V priestupkovom konaní musí mať policajt zdokumentované auto ktoré, stojí na verejnej zeleni.
09. január 2019

Hana

Odfotené auto tam stojí takmer každú noc. Ak príde mestská hliadka veľmi ľahko overí, že stojí na verejnej zeleni. Ad jedna podla snímok satelitu/ územného plánu, ad dva stačí odhrabať okraje obrubníka.
09. január 2019

Odpoveď samosprávy

Vzhladom na súčastné prírodné podmienky nie je možné priestupok – parkovanie na verejnej zeleni riešiť.

MsP




09. január 2019

Hana

Verím, že mestská polícia sa tým bude zaoberať hneď ako snehová pykrývka zmizne. Ako som uviedla, auto tam parkuje pravideľne.
11. január 2019

alex

podľa priloženej fotky ďalší 3 vodiči parkujú ako sa im zachce. Dve autá v zákaze státia(dopravná značka) a jedno v zákrute pri výjazde na komunikáciu. Vzhľadom na súčasné prírodné podmienky je možné priestupky riešiť. Mimochodom slovo "súčastné" v slovenčine neexistuje !
17. január 2019

Patrik Žák

Ľudia - susedia poďme veci riešiť rozumne a nie hneď mestských policajtov volať..veď tam bývame všetci sa poznáme... Nie je prácou polície tam každý deň dávať papuče celé sídlisko ma veľký problém s parkovaním
18. január 2019

milan

Zdravím vás susedia, ,,ALEX,, a ,,HANA,, čo si kompenzujete?Alebo nemáte auto?Alebo len nemáte čo na práci?Viete ako to je u nás pred domom s parkovaním,takto sa parkuje už skoro 15 rokov...pokiaľ ste taký mudrlati, tak vybavte nám parkovisko za domom...To nám bolo aj sľúbené...A nie len vy mudráci tu riešiť toto...radšej riešte to, aby už začala výstavba toho parkoviska....
21. január 2019

Ľubor Mokrý

V piatok večer som prešiel po sídlisku a zistil som 62 motorových vozidiel, ktoré parkovali na mieste kde by parkovať asi nemali. Podotýkam, že parkoviská boli plné. Neviem, keby ich policajti všetky riešili, kde by sme parkovali? Ale to autorku príspevku nezaujíma.
21. január 2019

Maťko

To, že je parkovisko plné ešte ľudí neoprávňuje parkovať na miestach, kde je to zakázané. Kto s týmto nesúhlasí, koleduje si skôr či neskôr o pokutu.
21. január 2019

Ľubor Mokrý

Pán Martin otázku kde bude parkovať tých 62 vozidiel ste prehliadol? A to som prešiel len časť od Ul. Ondrejova po Ul. Rázusa. Neobhajujem parkovanie na tráve, ani na miestach, kde je ohrozená bezpečnosť cestnej premávky, ale obhajujem ľudský prístup k problému. Pozrite si ešte raz foto p. Alexa.
21. január 2019

Hana

Dobrý deň všetkým,

rada by som zareagovala na všetky reakcie, pretože mám pocit, že sa to stretlo s nepochopením. Samozrejme, že som si vedomá katastrofálnej parkovacej situácie na Zapotôčkoch. Preto som dlho váhala či túto situáciu riešiť alebo nie. Avšak, v momente kedy si vodiči (a vôbec nejde len u uvedené auto/ autá) začali robiť parkovacie miesta zo zelene aj počas dňa, pritom na parkovicku boli ďalšie tri voľné miesta, tak som si povedala, že sa nemožnosť zaparkovať zmenila na obyčajnú lenivosť a netoleranciu voči ostatným. A nejde len o to, že autá stoja na zeleni, ale ako aj pán Alex upozornil, autá stoja v v križovatkách (bez toho, aby si ich aspoň ráno preparkovali, keď už sa parkoviská uvoľnia) a znemožňujú tak bezpečný výjazd z parkoviska. Verím, že ani vám by nebolo príjemné keby vychádzate z parkoviska a nevidíte absolútne nič ani z jednej ani z druhej strany. Tým chcem povedať, že nemožnosť sa zmenila na občajnú lenivosť a ignoráciu.

Aby bolo jasné, nikomu som nechela osobne poškodiť. Ani nepoznám majiteľov daných áut. Avšak, ako vodič, ktorý tiež niekoľkokrát čelil situácii, že nemohol zaparkovať pred domom, viem, že keď prekonám svoju lenivosť a svoje individuálne záujmy, tak vždy to miesto nájdem či už pri Kauflande alebo an oplotenom parkovisku alebo niekde inde ďalej od domu. Žila som aj v niekoľkých veľkých mestách v zahraničí, a viem, že situácia, ktorá je v PD nie je ani zďaleka tak hrozná ako v hlavných mestách. Napríklad v Prahe sme parkovali aj 20 min od bytu, ani nás len nenapadlo zaparkovať na trávnik alebo do zákruty, pretože by som aj tak okamžite dostali pokutu. Jednoducho sme prijala ťarchu a zodpovednosť toho, že vlastníme auto. A to je asi ten najdôležitejší point toho celého. Nie je riešením zabetónovať všetky dostupné plochy v okolí (tým narážam napríklad na pole), len pretože že nemôžem zaparkovať auto rovno pod oknom. Áno situáciu treba riešiť, preto som absolútny zástanca rezidenčného parkovania. Aby majiteľ jedného auta nemusel doplácať na rodinu, ktorá má aj 3-4 autázaparkované pred domov, čo je na Zapotôčkoch úplne bežná situácia. Jendoducho ak chcem vlastniť auto, tak musím prijať aj zodpovednosť a ťarchu, ktorá s tým súvisí. Uvedomme si, že tým že budeme povyšovať možnosť zaparkovať si auto rovno pod nosom nad všetkými ostatnými pravidlami a to aj zákonnými, tak si zachvíľu môžeme tie auta parkovať v strede chodníka a nezaujímať sa, že na danom sídlisku a v danom meste nie sme sami.

Skúsme byť trocha tolerantní a menej pohodlní priatelia.
21. január 2019

alex

sused MILAN,
nič si tu nekompenzujem. To, že sa takto parkuje skoro 15 rokov, neznamená že sa v tom bude naďalej pokračovať.
Nepotrebujem vybavovať parkovisko za domom, ja mám garáž. Bolo by spravodlivé, keby si obehol všetkých parkovania chtivých a vyzbieral nejaké € ako základ na vybudovanie parkoviska, alebo sa budete donekonečna priživovať. Je po voľbách, tak zober iniciatívu do vlastných rúk.

ĽUBOŠ MOKRÝ , najskôr si si kúpili nábytok a potom byt ?
Kde bude parkovať 62 vozidiel je výlučne problém majiteľov vozidiel.
Tak ako napísala p. Hana : ak chcem vlastniť auto, tak musím prijať aj zodpovednosť a ťarchu, ktorá s tým súvisí.

Nič iné sa v Prievidzi nebuduje len parkoviská, parkoviská a ešte raz parkoviská, aj tak ich nikdy nebude dosť ! Predstav si, že mám dosť ďaleko garáž, za ktorú platím mestu daň. Ten, čo parkuje pred domom neplatí za parkovanie nič. Aj za moje € z daní mesto buduje parkoviská pre tých čo sa priživujú. Napíš mi zákon, kde je povinnosťou mesta budovať parkoviská.

Ľudský prístup je podľa teba keď arogantný vodič zaparkuje auto tak, že keď ideš po chodníku máš tri možnosti : podliesť, preskočiť , alebo obísť po ceste ( to je to o čom píšeš - bezpečnosť). Prečo rovno nezaparkoval na chodníku ?

Ľudský prístup je podľa teba aj nerešpektovať dopravného značenie. Však nadaj policajtovi, keď ti nasadí papuču.
22. január 2019

Ľubor Mokrý

Pán Alex, neviem kto je viac arogantný voči susedom, či ten kto zaparkuje na chodníku a chodci ho musia obchádzať, alebo vy s vašim názorom ja mám garáž ostatní ma nezaujímajú. Aj keď v jadre s vami súhlasím. Ako som napísal: neobhajujem parkovanie na tráve, ani na miestach, kde je ohrozená bezpečnosť cestnej premávky.
24. január 2019

Odpoveď samosprávy

Vodiči vozidiel, ktorí sa dopustili priestupku, boli v uplynulom týždni riešení v zmysle platných predpisov. Parkovanie na mieste budeme kontrolovať aj naďalej.

MsP Prievidza


26. január 2019

alex

Ľubor Mokrý
k tomuto podnetu si sa zatiaľ 5 x vyjadril. Prečítaj si to po sebe !
Podľa teba som arogantný voči susedom názorom ktorý si si vymyslel „ja mám garáž ostatní ma nezaujímajú”. Nikde som to nenapísal. Predstav si, že ja nikoho parkovaním svojho auta neobmedzujem, ani neporušujem zákon. Dovolil som si len doplniť podnet.

Patrik Žák
verím a dúfam, že budeš šíriť osvetu medzi susedmi a rozumne im dohovárať, aby parkovaním svojich vozidiel neobmedzovali ostatných a v tvojom prípade ich usmerníš, aby neporušovali zákon o cestnej premávke, čo má byť pre každého vodiča samozrejmosť. Po tomto ty a tvoji kolegovia nebudete musieť parkovanie naďalej kontrolovať.
Môj príspevok si označil - nesúhlasím. Čo je potom prácou polície ? Ako príslušník MsP by si to mal vedieť.
Keď nevhodne zaparkujem a nahodia mi papuču, určite budem argumentovať, však je veľký problém s parkovaním a odvolám sa na teba.
27. január 2019

Patrik Žák

Alex ako si napísal budem šíriť osvetu a dohovárat ľuďom aj naďalej... Keď budem môcť pomôcť tak pomôžem.. Už boli za mnou viacerí susedia aj osobne pokecali sme o danom probléme s parkovaním .. Prídi aj ty sak bývame hneď vedľa seba... Som za rozumnú dobatu..
28. január 2019

Ľubor Mokrý

A čo vyplýva z tohoto, citujem:
"Nepotrebujem vybavovať parkovisko za domom, ja mám garáž."
"Nič iné sa v Prievidzi nebuduje len parkoviská, parkoviská a ešte raz parkoviská, aj tak ich nikdy nebude dosť ! Predstav si, že mám dosť ďaleko garáž, za ktorú platím mestu daň. Ten, čo parkuje pred domom neplatí za parkovanie nič."
Pre mňa táto debata skončila. Polícia našu diskusiu vyriešila. Pekný deň.
28. január 2019

Ľubor Mokrý

A ešte jedna vec - prečítal som si znovu svoje príspevky ako ste mi kázal a ja som nenapísal, že ste arogantný, ale neviem kto je viac arogantný .... To je podstatný rozdiel. Tiež si čítajte svoje príspevky.
Pekný deň.
28. január 2019

Martin

Ludia tak toto môže napísať len niekto kto nemá auto alebo nemá doma čo robiť a len stáť za oknom bytu a pridávať sem takéto fotky.....ludia ktorý bývaju v danej lokalite dobre vedia komu patria tie autá a kde presne bývaju..a neviem prečo to riešite zrovna teraz keď tu už raz bolo povedané že sa takto parkuje už 15 rokov a do teraz to nikomu nevadilo..jednoducho to je len ludská závisť a nutnosť starať sa do vecí do ktorých ich nič nieje.
29. január 2019

Maťko

Martin ...tvoje argumenty sú ak z pomocnej školy. Zamysli sa ešte raz nad tým čo si napísal a skús pouvažovať:
1. ) keď niekto poukáže na problém, nemusí to hneď znamenať že nemá čo robiť a len pridávať fotky
2.) Keď porušovanie zákona a nariadení podľa tvojich slov funguje 15 rokov to ešte neznamená, že zákon neplatí a skôr či neskôr naň niekto doplatí
3.) Všimni si, že niektoré rodiny s 3 a viac dospelými členmi majú 3 a viac áut
4.) ľudia sú leniví, namiesto toho aby zaparkovali o 100-200 metrov ďalej, "buchnú" auto na trávu a viac ich nezaujíma, len aby náhodou neschudli alebo aby si videli z okna na autíčko.
Nebývam síce v spomínanej lokalite ale podobné praktiky máme aj na severe. A pokiaľ má podobné parkovanie spôsobovať problémy pre chodcov, cyklistov alebo byť nebezpečné pre bežnú auto premávku tak ho budem nahlasovať.
29. január 2019

Martin

Všedci dobre vedia že je to dlhodobý problem a nikto s tým nič nerobý a ano viem ako to je že traja dospelý majú 3 auta ale povedzme si to takto kto dnes nepotrebuje auto?podla mňa v podstate každy človek ktorý nemá prácu 15 min.pešo od domu ja tež pracujem 20km od PD a neviem si predstaviť nemať auto a kedže nemám stálu pracovnu dobu a chodievam z prace neraz v noci a nemam kde zaparkovať iba krúžim po uliciach aby som zaparkoval tak niekedy nieje iná možnosť len to nechať na takýchto miestach...a v podstate každy jeden človek ktorý býva na zapotôčkoch vie že po 18 je na celom sídlisku problém zaparkovať a miesto nieje nikde ani na spomenutom oplotenom parkovisku ale niekde inde....a keď tu už bol spomenutý aj ten obchodný dom kaufland tak k tomu možem tiež povedať len tolko na parkovisku kauflandu by sa tiež nemalo a tiež je pravdepodobnosť že dostanete papuču alebo že vam auto dokonca bude odtiahnute pretože parkovisko je súkromny majetok OD Kaufland ... a este niečo k tomu aby som ja zamyslel.......praveže by sa mali zamyslieť tý ludia ktorý sem toto dajú a toto napíšu pretože aj im sa.može stať podobná vec že nebudú mať kde zaparkovať auto...
29. január 2019

Maťko

Martin, súhlasím s Vami že s parkovaním je problém, otázka je, či parkovaním "na pokutu" niekto niečo docieli. Každá MČ má svojich poslancov, tí rozhodujú o budovaní parkovísk na podnet obyvateľov, takže skôr toto považujem za cestu. Situácia sa zhoršuje v celom meste, všade sa stavajú len nové a nové domy a bytovky. Na severe nedávno súkromný investor opravil cestu, rozšíril ju a vybudoval aj chodník.Myslíte, že je nová cesta v celej dĺžke prejazdná ? áno ale len v jednom pruhu lebo v druhom už parkujú autá !
02. február 2019

milan

Keď prídem na to kto to bol, tak mu dáme všetky pokuty preplatiť že pani ,,Hana,, a pán ,,Alex,,....Mudráci, lebo asi nevidíte čo sa tu posledné týždne deje...Všetci len nadávajú koli tomu obmedzeniu čo ste nám tu zariadili...
02. február 2019

Martin

Suhlasim Milan a deje sa to len okolo Rázusa 18 až 32....len táto ulica .Auta na okolitých uliciach ,,papuče " nemajú aj keď neparkuju správne len včera večer som sa bol presť po ulici a papuče boli len na tejto ulici tak ludia už sa prosim zobudte..... a prestante ubližovať susedom ďakujem...
03. február 2019

milan

Chcel by som ešte dodať,pokiaľ bude vzadu pri rieke plné parkovisko, tak parkovať budem pred domom, nech tam je zákaz aký chce koli týmto dvom,čo sa doma nudia. KAUFLAND parkovisko je súkromný pozemok a je len otázkou času, kedy tam dajú rampu ako napríklad v BN...Ja odmietam parkovať pomaly pri Tescu koli nemenovanym ľuďom.Pokiaľ nebude za domom postavené parkovisko, tak Policajtom nedám ani cent, viem ze oni dávajú papuče na podnety nás ľudí, ale tí čo stále ich volate, už prestaňte.Aj tí policajti tu bývajú a si predstavuje ako sa cítia keď im susedia volajú že ten parkuje tak a tak...Tak ľudia, nerobte to este ťažšie ako je prosím vás....
03. február 2019

alex

milan
pokuty si zrejme zaplatil policajtom. Až konali protizákonne, sťažuj sa !
Keď Ťa riešili, vtedy si držal hubu a teraz tu robíš zo seba frajera. Za svoje chyby musíš platiť sám, už si dosť veľký aby si to pochopil.

Nikto nič nezariadil, arogancia a bezohľadnosť sa nedá donekonečna tolerovať. Na Slovensku platí, že kým za chyby nezaplatíš, tak s tým neprestaneš.

Opäť si sa vyfarbil - „parkovať budem pred domom, nech tam je zákaz aký chce” a “policajtom nedám ani cent” .
Ver mi, že až sa budeš takto správať tak Ťa MsP postúpi na ODI, tam môžeš brechať koľko chceš a zaplatíš ďaleko viacej.

Kde si nabral ako sa cítia policajti - je to ich robota, rozumieš !

Zákon o cestnej premávke a dopravné značky nepresadila Hana, ani ja - chápeš ? , alebo potrebuješ preskúšanie.

Odľahčím tému : Ty chceš, aby mesto budovalo parkoviská a ja chcem od mesta bazén za domom 50 x 100 m s krytom a vykurovaním.
03. február 2019

Martin

Čo už si tu ludia musia dokazovať je uveritelné je to na smiech už sa prosím preberte a prestante si tu stále niečo dokazovať či aj my ostatný máme byť taký retardovaný a zakaždym volať mestskú políciu?to tiež nieje riešenie...
04. február 2019

Maťko

Milan a Martin,

pokiaľ nie ste schopní rešpektovať pravidlá, tak pokojne plaťte pokuty aj naďalej. Alebo skúste bicykel. Ja teda na zapotôčkoch nebývam, ale chápem každého, komu arogantné parkovanie prekáža. Alebo skúste požiadať o CMPZ aj na zapotôčky. Hneď by bolo menej áut, keby nemali parkovacie karty tí, čo tam nemajú trvalý pobyt ale sú napr. len v prenájme. Problém by ste mali len tí, čo máte na 1 byt 3-4 autá.
08. február 2019

milan

Alex nie,nemusel som, to ti nevyšlo... Koli idiotom ako vy vznikajú len zbytočné rozbroje... Však keby sa susedom priznate, tak by vás všetci ukameňovali za to, čo tu robíte...
10. február 2019

Maťko

Milan, dovolím si nesúhlasiť.... Len kvôli ľudom ako vy, vznikajú zbytočné rozbroje. Keďže máte vodičák, v autoškole Vás isto učili ako a kde sa smie a nesmie parkovať. Pokiaľ tu idete vyplakávať nad svojou vlastnou hlúposťou a arogantnosťou, tak toto asi nie je to pravé miesto.
10. február 2019

alex

milan
čítaj : Mestská polícia Prievidza prosí o súčinnosť
http://www.prievidza.sk/spravodajstvo/mestska-policia-prievidza-prosi-o-sucinnost/

musel si mať ťažké detstvo, keď ťa nevychovali k žiadnej slušnosti
20. február 2019

Ľubor Mokrý

Dobrý deň, len pre zaujímavosť na facebooku som našiel vyjadrenie Vášho poslanca k riešeniu hore uvedených priestupkov, citujem: " v stredu sme mali stretnutie k parkovaniu na sídlisku Zapotôčky a Nové mesto. Všetci si uvedomujeme, že súčasnú situáciu treba riešiť a odbavovanie sa papučovaním, keď nie je kde parkovať, tiež nie je riešenie.
Všetky možné návrhy budeme s Vami aktívne komunikovať".
Chudáci policajti - podľa vás treba takéto parkovanie riešiť, a podľa vyjadrenia p. poslanca sa odbavujú papučovaním, čiže asi neriešiť. Tak som zvedavý ako to dopadne.
20. február 2019

Ľubor Mokrý

Ďalší príspevok p. poslanca:

Prievidžania a najmä Zapotôčkari, zaujíma ma Váš názor! Určite ste zachytili, že policajti aktívne papučujú alebo ste videli 🎥 reportáž RTV Prievidza k parkovaniu 🅿️.

Myslím si však, že je choré pokutovať vodičov, keď im nevieme vytvoriť podmienky na normálne parkovanie. Zároveň si musíme uvedomiť, že už pomaly nemáme kde budovať parkovacie miesta a brať zo zelene 🌲 už naozaj nie je riešenie ( a ani nikdy nebolo ❌).

Čo si myslíte vy? - podeľte sa o svoj názor v komentári 🙂 .

Tak to som teraz naozaj zvedavý ako to dopadne.
27. marec 2019

Ľubor Mokrý

Nedá mi, aby som opäť nepridal vyjadrenie p. poslanca k činnosti policajtov na našom sídlisku.
➡️ požiadal som mestskú políciu, aj na základe podnetov od obyvateľov, aby mi doručili správu o tom, koľko pokút udelili za parkovanie na Zapotôčkoch a v Novom meste. Náčelník totiž tvrdil, že keď dajú papuču, tak to neznamená, že dajú pokutu 🙂 . Som teda zvedavý na fakty. Mestská polícia nemôže zarábať na obyvateľoch.

Zarazila ma hlavne tá posledná veta: "Mestská polícia nemôže zarábať na obyvateľoch". Je to v úplnom rozpore toho, ako tu píšete, čiže podľa jeho vyjadrenia by takéto priestupky policajti asi nemali riešiť.

Najhoršie mi z toho vychádzajú policajti. Musia byť riadne zmätení.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania