Zničený chodník

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 16. októbra 2013

Chodník na Gorkého ulici je už dlhý čas značne poškodený. Avšak k jeho poškodeniu prišlo iba v dôsledku toho, že chodník používajú vodiči parkujúci pred susedným panelákom ako výbornú skratku.

Bude chodník opravený a ZÁROVEŇ bude na začiatku chodníka (označený zelenou šípkou) umiestnená zábrana, ktorá znemožní prejazd vozidiel ?
Autá pritom jazdia nielen po chodníku, ale aj po verejnej zeleni (žltá prerušovaná čiara)

17. október 2013

Odpoveď samosprávy

Odpoveď a prípadné riešenie podnetu zabezpečí odbor výstavby MsÚ - referent dopravy.
O výsledku a ďalšom postupe Vás bude informovať.


Michal Ďureje
hovorca mesta
25. október 2013

Odpoveď samosprávy

Nie je správne osádzať zábrany a stĺpiky na každý chodník a každú cestu, ide skôr o neestetické riešenia rôznych situácií. Osadený stĺpik by bol v tomto prípade zábranou pre kočíky. Situáciu budeme riešiť zvýšeným monitorovaním lokality mestskou políciou. Už sme vyzvali Mestskú políciu aby vykonala častejšie hliadky na spomínanej ulici.

Chodníky opravujeme podľa stanoveného harmonogramu. Momentálne opravujeme najhoršie úseky chodníkov, ktoré sa neopravovali desiatky rokov. Predmetný chodník v tomto roku opravený nebude, nakoľko nie je v harmonograme opráv pre rok 2013 a vzhľadom na finančné možnosti mesta Prievidza v tomto roku. V prípade, ak máte záujem o prehodnotenie priorít a potrieb opráv jednotlivých chodníkov, obráťte sa na váš výbor volebného obvodu (VVO). Nech VVO zmení a stanoví priority opráv jednotlivých chodníkov. Váš VVO zasadá: každú poslednú stredu v mesiaci o
17.00 h v budove MsP na Ul. Nováckeho (zasadacia miestnosť)


Michal Ďureje
hovorca mesta
+
Dujničová Lucia
referent dopravy
Mestský úrad

25. október 2013

...

Už vidím, ako mestskí policajti "zvýšeným monitorovaním" vyriešia jazdu áut po chodníku, hlavne, ak tadiaľ prejde možno 1 auto za deň. Mestským policajtom je úplne ukradnutý bordel s parkovaním na celej Gorkého ulici a teda určite budú cele dni minitorovať hlavne tento chodník.

Už si konečne treba uvedomiť, že na Slovensku zaberá v prvom rade represia, inak si každý robí čo ho napadne a podľa toho to aj všade vyzerá. Pri takejto logike uvažovania poďme hneď odstrániť aj všetky závory na vjazdoch na lesné cesty, veď predsa obmedzujú turistov...
25. október 2013

Miro občan

1 až 2 schodíky na chodníku motoristu odradia. Prejazd kočiarom je tieť riešiteľný. Treba len chcieť riešiť veci.
25. október 2013

ja

...to by musel p. Ďureje použiť hlavu a stačilo by tam osadiť stĺpik, okolo ktorého vozidlo neprejde. Nakoľko si myslím, že len primitív by čakal na príchod policajtov,či môže beztrestne s autom prejsť cez chodník, pokladám túto odpoveď a riešenie za značne primitívne. Mimochodom, mestských policajtov som "voľne" pohybujúcich sa po chodníkoch videl naposledy pred 4 mesiacmi. Vo večerných hodinách, kedy by och bolo najviac potreba radšej zalezú do kancelárií, alebo sa vozia po meste za naše dane.
30. október 2013

Jano

Riesenie je jednoduche rozsirit to na auto, pretoze jeden vstup niekedy nestaci, ked sa postavia autom a nezaparkuju do garaze.
04. november 2013

Peter

Toto je čo za odpoveď ?! Si z nás robia na mestskom úrade srandu ? Tak buď nech sa rozšíri chodník, aby po ňom mohli prechádzať autá ku garážam alebo nech sa osadí zábrana tak, aby neumožnila prejazd vozidiel a zároveň neobmedzila chodcov s kočíkmi. Že je to problém ? Pre kompetentných evidentne áno.
07. január 2014

Anonymný užívateľ

Aktuálny stav chodníka vidieť na fotografii, blato rozjazdené autami je podľa referentky dopravy zrejme tým pravým estetickým riešením. Nech sa teda chodník rozšíri, aby ho mohli využívať autá bez toho, aby jazdili po trávniku alebo nech sa osadí zábrana proti vjazdu vozidiel. Bude sa s týmto problémom konečne niečo robiť alebo budú "riešením" zase iba výhovorky ?!
16. september 2014

Anonymný užívateľ

Keďže sa evidentne nedočkáme vyriešenia problému s autami jazdiacimi po chodníku, budú z neho aspoň odstránené zvyšky liateho asfaltu a bude chodník vyčistený ?
18. február 2015

Odpoveď samosprávy

Na chodník sa stĺpik, alebo iná zábrana nebude osádzať vzhľadom na zabezpečenie schodnosti chodníka, napríklad mamičkám s kočíkmi, prípadne osobám so ZŤP.

Lucia Dujničová
Referent pre dopravu
Mestský úrad
27. február 2015

Odpoveď samosprávy

Odstránili sme asfalt zo zničeného chodníka z Ulice Gorkého. Práce vykonali VPP pracovníci.

Viera Cisíková
koordinátor
aktivačnej činnosti
Mestský úrad
15. máj 2015

Anonymný užívateľ

Z chodníka síce bol odstránený liaty asfalt, ale z akého dôvodu nebol chodník zároveň dôkladne očistený od štrku a iných nečistôt ? Kedy bude chodník vyčistený ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania