Na karasiny-parkovanie-chýbajúce miesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Gabusa Z 24. januára 2019

Dnes som si všimla ako mestská polícia dáva papuču na odstavené auto na ulici na Karasiny,viem že v zákrute zavadzia ale keď prídete neskôr domov ako 17 hod bohužiaľ všetko plné.
Prečo,lebo z rodinných domov nám tam parkujú a oni zas nemajú prístupovú cestu upravenú , všetky činžiaky majú spravené parkovisko z bývalých detských ihrísk a nám ostalo tak ho asi tiež zrušíme, a bude o približne 12-15 miest viac. Alebo sa mesto zobudí a niečo vymyslí.No ľahko je poslať MP a dávať papuče .

25. január 2019

Maťko

Schvaľujem konanie MsP. Cez takto postavené autá nie je možné absolútne nič vidieť a človek musí "naslepo" vbehnúť do protismeru !
25. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Pokiaľ ide o budovanie parkovacích miest z rozpočtu mesta, lokality v ktorých sú odstavné plochy vybudované vyberajú poslanci MsZ za príslušný volebný obvod. Je potrebné, aby ste uvedenú požiadavku o dobudovanie parkovacích miest predložili na výbore poslancov za príslušný volebný obvod. Vo Vašom prípade ide o výbor volebného obvodu č.4. Termíny rokovania výboru nájdete TU: http://www.prievidza.sk/samosprava/stretnutia-vyborov-volebnych-obvodov/
Stanovisko k technickej špecifikácii zabezpečí odbor výstavby MsÚ.

Kto? Odbor výstavby
Kedy? v závislosti od postoja poslancov VVO

Michal Ďureje - hovorca mesta



28. január 2019

Pavol Ruják

Plne súhlasím s "papučiarmi" (mestskými policajtmi). Tie autá na sídliskách parkujú bezohľadne aj na takých miestach, kde zavadzajú doprave - v zákrutách, tak že je jeden smer zablokovaný, v miestach kde je zákaz státia vyznačený dopravnou značkou a preto v takom prípade je postih opodstatnený.
05. február 2019

Jozef

Prikláňam sa k názoru pána Rujáka. Ohľaduplní si to miesto na auto nájde, i keď nie priamo pod svojim balkónom. Uvítal by som takýto postup MsP aj v iných lokalitách. Arogantných majiteľov vozidiel totižto pribúda
06. február 2019

Sonic

Gabusa Z, skusili ste niekedy auto odparkovat na svetelnej krizovatke? Skuste to. Asi je to podla vas uplne normalne. Zakruta je zakruta. Ide o bezpecnost! Miesto toho aby ste isli 100 metrov dalej a nasli nezpecne miesto sa tu idete stazovat. Raz koli tomu mozete aj vy naburat lebo neuvidite do krizovatky. Takze nabuduce skuste skor podnet upravit na chubajuuce parkovanie, nie na obuvanie aut. 😊
No a v neposlednom rade, mate moznost voby. To znamena: nitko vas nenuti byvat na severe, necpaloch a zapotokoch. Ked viete ake to je tam s parkovanim. 😉😊
07. február 2019

Tomáš

Ahoj Sonic, súhlasím s tvojim príspevkom, až na poslednú vetu. Na severe to parkovanie až tak kritické nie je. Skôr ide o to, čo píšeš v prvej časti, že ľudia sú leniví a je im ťažko zaparkovať o 100 metrov ďalej resp. nie pod svojim balkónom. Je to vidno každý deň. Príde auto, zaparkuje na ceste alebo v križovatke a keď sa človek prejde popred panelák zistí, že síce nie pred prvým vchodom ale pred 3. alebo 4. je dostatok miesta aj na tank. A o nič lepšie to nie je ani na ul. Hrabová a Dubová, kde sústavne rovnaké 4 autá parkujú na celom chodníku ! Nie je to o nedostatku miest ako píše pani Gabusa, je to o arogancii a pohodlnosti. A kým to MsP nebude riadne riešiť, arogantných vodičov bude len pribúdať.
19. február 2019

Tinuška Matejovicova

Bývam na ulici Na karasiny, každý deň chodím z práce po 18.00 a nemám kde zaparkovať ani o 100m hore dole doprava dolava, parkujú tu dodávky autá z rodinných domov. Nie vždy to je o ,,lenivosti,, ako tu niektorý dávate. U mňa je už pravidlo že 10minút po príchode z práce hľadám parkovacie miesto, bohužiaľ široko ďaleko nie je nič volné tak hold zaparkujem aj na ceste pod lampou aj keď si uvedomujem že prekážam ale tak tiež nemusia chodiť ľudia po tejto ceste 70 a potom sa dá v pohode každé auto obísť .
03. marec 2019

Tomáš

tu je ukazka toho, co znamena arogantne parkovanie a kam az dokazu ludia zajst... vdaka MsP ze zacinaju chodit s otvorenymi ocami
14. november 2019

Odpoveď samosprávy

Mesto Prievidza každoročne vyčleňuje finančné prostriedky na opravy a realizáciu spevnených plôch. Pri výbere miesta sa zohľadňuje:
- Umiestnenia podzemných inžinierskych sietí, ktoré obmedzujú využiteľnosť územia a zvyšujú náklady na výstavbu spevnených plôch,
- Od drevín nachádzajúcich sa na predmetnom pozemku
- Majetko-právny stav pozemkov.
Ďalšou podmienkou je, že pre urbanistické obvody platí regulatív funkčno-priestorových celkov v zmysle obsahu platnej územno-plánovacej dokumentácie v bode – riešiť problematiku odstavných plôch pre osobné automobily bez nároku na zábery plôch zelene.
Na základe uvedených podmienok pristupujú jednotlivé volebné výbory mestských častí v určovaní priorít opráv a výstavby spevnených plôch pre parkovanie osobných vozidiel.

Ing. Martin Hammer
oddelenie výstavby

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania