Ulica V. Benedikta-MHD-zlé nastavenie cestovného poriadku

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Andrea 03. februára 2019

Dobrý deň Pani primátorka.
Dovolím sa obrátiť na Vás s prosbou,nie len za mňa, ale i kolegov či ľudí na Severe - Kopaniciach.Pracujeme v Nestle už nejaký ten rok a čo sa týka MHD je veľmi zlá doprava týmto smerom. Pokiaľ pracovala Baňa Cígeľ všetko bolo ako tak v poriadku.V súčastnosti sa nemáme ako dostať na nočné zmeny
a cez víkendy ani na ranné a poobedné.Sme nútení chodiť taxíkmi resp.svojimi autami, čo samozrejme zaťažuje rodinný rozpočet a v neposlednom rade aj životné prostredie v meste.Písala som na SAD a odpoveď bola ... "je to v kompetencii primátora".Obraciam sa teda na Vás, aby Prievidžania mali ako cestovať do práce.Aj za Svojich kolegov, vopred ďakujem za vyriešenie môjho problému.S pozdravom Andrea.

04. február 2019

Knedloš

Tak tak, ak by sa dalo bolo by dobré a boli by sme vám vďační.
08. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Pozrieme sa na uvedenú problematiku cez tarifné kilometre, počet prepravených osôb na uvedených linkách a budeme sa snažiť nájsť vhodné riešenie. O ďalšom postupe Vás budeme informovať.

Kto? referát dopravy
Kedy? najbližšie týždne.

Michal Ďureje - hovorca mesta

27. február 2019

Andrea

Ak by autobus č.44, ktorý chodi vo večerných hodinách presne o 20.54 zo zastávky ul.Benedikta smer SAD..cez mesto a končiaci na autob.stanici pokračoval a zastavil pri Nestle, bola by jedna cesta v tyzdni vyriesena na nocnu pre ludi do PPC , Nestle a ine.. Avšak majú problém z cestovaním aj Necpalčania a ľudia zo Zapotôčkov v tyždni ale hlavne v sobotu a nedeľu.
27. február 2019

Eva Lennerová

Dobry den, aj ja pracujem v Nestle a naozaj je problem s dopravou na nocnu smenu. Kolegyne, ktore pracuju nepretrzito musia chodit na rannu smenu peso alebo taxikom. Velmi by nam pomohlo keby sme mali do prace spoj mhd.
25. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

S platnosťou od 1.4.2018 boli na linke 307114 Prievidza,Kopanice,cint.-Sebedražie,Baňa Cigeľ
zrušené spoje č.1,3,5,11,15,2 – redukcia spojov sa vtedy vykonala na základe požiadavky Hornonitrianskych baní. Priemernú obsaditeľnosť spojov na daných linkách uvádzame v obrazovej prílohe.

Uvádzame Stanovisko k pripomienke cestujúcej o zlé nastavenie cestovného poriadku MHD – ulica V.Benedikta:

Sťažovateľka pani Andrea uvádza: „ že po zrušení spojov na linke MHD č.14 je veľmi zlá doprava
smerom na Nestlé, pokiaľ pracovala Baňa Cigeľ, všetko bolo ako tak v poriadku. V súčasnosti sa nemá ako dostať na nočné zmeny a cez víkendy ani na ranné a poobedné“.
Pani Andrea pravdepodobne cestovala z Kopaníc linkou MHD č.4/3 s odchodom o 5:00 hod. s pokračovaním z Necpalskej ako MHD 14/3 s príchodom k Nestlé o 5:18 hod. alebo linkou MHD 4/5 s odchodom z Kopaníc o 5:25 hod., s pokračovaním z Necpalskej ako MHD 14/3 a príchodom k Nestlé o 5:42 hod.

Zrušené spoje linky MHD č.14 premávali len v pracovné dni, čiže ich zrušenie nemá vplyv na dochádzku p. Andrey do práce cez víkendy.

Viď obrazová príloha: Súčasné možnosti cestovania z Kopaníc,V.Clementisa k Nestlé.

Z uvedeného vyplýva, že cestujúci majú možnosť cestovať z Kopaníc do Nestlé na všetky zmeny.

Pre skorší príchod linky MHD 51/5 k Nestlé by bolo potrebné zmeniť odchod spoja z 5:00 hod. na 4:55 hod., tak by linka prišla k Nestlé o 5:46 hod.

Ďalším riešením, ako cestovať na rannú zmenu len v pracovných dňoch by bolo predĺženie trasy linky MHD 4 spoja č. 5 z autobusovej stanice na SAD s príchodom k Nestlé o 5:42 hod., čo by predstavovalo nárast tarifných (500 km/rok) a prejazdových kilometrov.

V danej bolo oslovené aj personálne oddelenie spol Nestlé, aby uviedlo na koľko zmien pracujú ich zamestnanci a v akých časových polohách začínajú a končia. Stanovisko personálneho oddelenia spoločnosti Nestlé sme neobdržali.



Dana Schubertová
konštruktér CP
SAD Prievidza a.s.
Ciglianska cesta 1
+
Michal Ďureje
hovorca mesta



27. apríl 2019

Andrea

Za odpoved dakujem avsak niesme spokojny... Vobec ste nevyriesili nic...cez vikendy ziadny spoj nepremava...a v tyzdni na nocnu tiez nic ..takze dakujeme...Myslim ze nieje to len starosťou Nestle ....lebo tymto autobusom by ceztovali aj Pekarne a ine ......
14. júl 2019

Andrea

Daniela...a cez vikend?Ja to uz neriesim ..nič sa nezmení ......
14. júl 2019

Daniela

Andrea ... č. 51 zástavka Lesný park odchod 21.29, podchody, cintorín, OS, Nestlé až po SAD premáva denne, teda aj S+N. Značka 63 znamená, že nepremáva 24.a 31.12.2019. Cestovný poriadok platí od 1.2.2019.
14. júl 2019

Andrea

Nepravujete v Nestle Daniela ,takze neviete ze praca zacina o 21.50 ...co autobus 21.29 je neskoro ci v sobotu ci v nedelu to iste.A poobedna tiez 13.50 a ranna 5.50...Mozno ste chcela pomoct ale ......toto my pozname....poradime si tak ako doteraz...Taxi to isti.
15. júl 2019

Daniela

Andrea je pravda, že som nikdy nepracovala v Nestlé a okolitých podnikoch. Rada by som Vám chcela pomôcť, skúste osloviť zodpovedných za vypracovanie grafikónu-cestovného poriadku na linke č. 51, či by nebolo možné upraviť tie dotknuté linky tak, aby ste stihli načas pracovnú zmenu. Spoj 51/5, ktorý premáva ráno cez S+N je pre Vás neaktuálny, potrebujete taký spoj, ako premáva cez týždeň 51/3. Keď pracujete v noci ten spoj 51/79 je pre Vás taktiež neaktuálny. Keby sa dalo zmeniť spoj 51/3 na denne a spoj 51/79 upraviť na odchod aspoň o 10 minút skôr.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.