Dubová/Hrabová ulica-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený

na 200 metroch ulice Dubova/Hrabova su hned tri porusenia dopravnych predpisov...1. cierne auto parkuje pravidelne na celej sirke chodnika a to kazdy den. Druhe auto z fotky pravidelne parkuje v zakrute. Opakovane statie dokumentuje aj zaber zo street view. O niekolko metrov dalej za krizovatkou, parkuje auto (asi peugeot) na chodniku. Ale tu je aspon 10cm miesta. Moj podnet sa netyka primarne tychto problemov ale pristupu MsP, nakolko chodim po tychto uliciach viac krat za den a stretol som tam uz nejaku tu hliadku chcel by som poziadat aby si tieto problemy vsimali. Mozno len nechcu pokutovat ludi ale v takomto pripade by si mali uvedomit, ze chodnik je jedine miesto, kde sa mozu chodci pohybovat relativne bezpecne. Dakujem vopred za riesenie obdobnych podnetov.

12. február 2019

Tomáš

len poopravim, prispevok sa tyka dubovej/hrabovej ulice.
15. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Tento podnet je príkladom toho, kedy je lepšie okamžite volať MsP prostredníctvom operačnej linky 159.
Bez privolania MsP nie je možné efektívne vyriešiť podnet k spokojnosti obyvateľov. Napríklad v stredu 13. februára nebolo pri kontrole zistené ani jedno zaparkované vozidlo.
K danej téme sme vypublikovali aj článok, ktorý nám pomôže pri efektívnom riešení podobných podnetov:
http://www.prievidza.sk/spravodajstvo/mestska-policia-prievidza-prosi-o-sucinnost/


Michal Ďureje - hovorca mesta
15. február 2019

Tomáš

Dobrý deň p. Ďureje, ďakujem za reakciu. Súhlasím, že je treba volať 159 v prípade ak ide o nejaké aktuálne zistenie. Ak tam autá parkujú pravidelne (iba čo si ja všímam tak niekoľko mesiacov) a vidím, že ide okolo NIEKOĽKO krát hliadka bez povšimnutia chyba bude asi niekde inde. Tak ako ja som platený za to, že vykonávam svoju prácu bez sústavného upozorňovania, mala by tak konať aj MsP.
16. február 2019

Eva Holosová

Pekny večer som za spravne parkovanie a tiez ma hneva ked som chodila s malou po ceste lebo na chodniku bolo auto a teraz moja otazka znie ... byvame v slepej ulici, bola u nas v ulici policia a upozornovala susedov za zle parkovanie na chodniku zial u nas parkovisko nemáme ako to mozme riešiť ked budeme mat oslavu a pride k nam viac áut, môžu alebo nemôžu zostat na chodniku stáť ... boli sme tak vsetci susedia zvyknutí a zrazu zmena dakujem za odpoveď
18. február 2019

Tomáš

Dobry den p. Holosova, tu je odpoveď na vašu otázku:
Iní účastníci cestnej premávky než chodci (napr. vodiči motorových vozidiel) nesmú chodník používať; to neplatí, ak dopravnou značkou alebo dopravným zariadením je určené inak alebo ak ide o zastavenie alebo státie vozidla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m okrem zóny s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a zóny s plateným alebo regulovaným státim. V zóne s dopravným obmedzením spočívajúcim v zákaze zastavenia alebo státia a v zóne s plateným alebo regulovaným státím je však na chodníku povolené zastavenie alebo státie bicykla a motocykla, pri ktorom ostane voľná šírka chodníka najmenej 1,5 m.
22. február 2019

Odpoveď samosprávy

V uplynulých dňoch sme vykonali kontroly dodržiavania predpisov pri parkovaní vozidiel na uliciach podľa príspevku. Majitelia vozidiel boli upozornení na nesprávne parkovanie s tým, že v budúcnosti budú riešení v zmysle platných predpisov.

Mestská polícia
22. február 2019

Tomáš

Ďakujeme.
26. december 2019

Tomáš

Dobrý deň, kedy sa mesto resp. MsP začnú reálne zaoberať problémovým parkovaním na severe? V niektorých prípadoch nie je možný ani prechod 1 osoby, nie ešte s kočíkom ... mohla by sa MsP zamerať aj na tieto oblasti? Chápem, že ich revírom je parkovacia zóna a ich nepriateľmi každý neplatič parkovného. Ale aspoň po 16hod by mohli tie papuče začať rozdávať aj na iných miestach....fotky sú z ulíc Jasenova, Dubová, Lipova, Hrabova a dalších.
14. marec 2022

Edison

Dobry den dneska rano takto zaparkovane auta. Auto na odvoz smeti malo problem a doslova na milimetre obchadzalo auta. Cervene auto tam parkuje neustale a dneska sa k tomu pribudlo aj strieborne

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania