Parkovisko - Dlhá ulica

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 04. novembra 2013

Na Dlhej ulici je poškodené parkovisko už niekoľko rokov. Zaujímalo by ma či teraz, keď už si platíme za parkovaciu kartu, sa s tým niečo spraví. V zimných mesiacoch, keď nasneží, alebo naprší je nepoužívateľné, keďže je tam samé blato. Ďakujem za odpoveď

06. november 2013

Odpoveď samosprávy

Prosím špecifikujte o ktoré parkovisko ide. Chcem sa uistiť, že parkovisko je zaradené do CMPZ a teda spoplatnením sa nezmenili možnosti parkovania. Preto sa spýtam: je na predmetnom parkovisku zvislé dopravné značenie umožňujúce parkovanie?

Treba dodať, že podobných prípadov je v meste viac. Pri tejto príležitosti si dovolím pripomenúť existujúci regulatív budovania parkovacích miest.
http://www.prievidza.sk/mesto/uzemny-plan-mesta/regulativ-budovania-parkovacich-miest-sukromnymi-osobami/

Ďalšiu odpoveď a prípadné riešenie predmetného podnetu, ako aj informovanie o ďalšom postupe zabezpečí Oddelenie výstavby a životného prostredia MsÚ.


Michal Ďureje
hovorca mesta
07. november 2013

Ján

asi tak je parkovisko oficialne alebo sa jedna o parkovanie na verejnej zeleni. tym ze niekto postavi par betonovych kociek na zelen nevznika parkovisko ale jedna sa stale o verejnu zelen a o jej poskodzovanie. treba aby mestska policia kontrolovala taketo miesta a pokutovala arogantnych vodicov
07. november 2013

lenka

To parkovisko je v hroznom stave. Neviem, ale posúdiť či patrí do zóny, ktorú spomínate. Vyznačené čiary na ňom nie sú, ale patríme do zóny, kde sa za parkovanie od 1.11.2013 platí. Ak by však toto parkovisko nespadalo pod mesto, tak kde by obyvatelia 3 výškových panelákov na Dlhej ulici parkovali? Popri ceste, kde je vyznačených približne 20 parkovacích miest na 165 bytov?
08. november 2013

Michal Ďureje

lenka resp. autor podnetu.: je pri parkovisku zvislé dopravné značenie- dopravná značka informujúca o spoplatnenom parkovaní? Pýtam sa preto, lebo prípadné riešenie podnetu (konkrétny postup) bude závisieť od faktu či parkovisko je alebo nie je v platenej zóne.
08. november 2013

lenka

áno p. Ďureje, pri tomto parkovisku sa nachádza dopravné značenie označujúce parkovaciu zónu. Ďakujem Vám veľmi pekne za riešenie podnetu.
13. november 2013

Lubo

Preboha, pan Ďureje,
píše sa zvislý a nie zvyslý (....je pri parkovisku zvyslé dopravné značenie- dopravná značka.....)!
13. november 2013

M.Dureje

Ospravedlnujem sa. Dakujem za upozornenie.
14. január 2014

Miroslava

Začiatkom novembra 2013 bol podaný podnet o dezolátnom stave spoplatneného "parkoviska" na Dlhej ulici. Jedná sa o parkovisko na konci Dlhej ulice, medzi 3 výškovými domami 44, 46, 48. Je označené zvislou dopravnou značkou ako spoplatnené. Prebehli 2 mesiace od nahlásenia tohto podnetu a k úprave "parkoviska" nedošlo, máme naďalej platiť za tento tankodróm?
22. január 2014

Odpoveď samosprávy

Uvedené plochy sú zaradené do zoznamu opráv a rekonštrukcii realizovaných z finančných prostriedkov získaných z poplatkov za parkovanie v Centrálnej mestskej parkovacej zóne.



Dušan Kohút
referent výstavby
Mestský úrad

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania