Riečna ulica-krík-neostrihaný

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 22. februára 2019

Po vybudovaní dráhy pre cyklistov zostala vedľa dráhy z úplne nepochopiteľných dôvodov mimoriadne nevzhľadná húština pozostávajúca z desiatky rokov starých drevín. Estetická hodnota uvedenej "zelene" je nulová, praktický význam má iba v zachytávaní smetí a bránení výhľadu na samotnú dráhu.

Bude húština v čo najkratšom čase odstránená ? Uvažovať iba s jej úpravou je nezmysel. Nahradená môže byť niečím, čo nebude vyvolávať pocit zhnusenia ako je tomu teraz.

23. február 2019

majo

už sa to tu riešilo, daná zeleň nude len upravená nie odstránená.
26. február 2019

František Šiller

Ešte že len upravená. To úplne stačí. No pokiaľ by začal anonym vyrábať kyslík a zachytávať prach a robiť chládok on, tak nech sa páči. Vypílme všetkú zeleň. Našťastie o zeleni rozhodujú kompetentní ľudia.
01. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu. V jarných mesiacoch zabezpečíme mierne opílenie dreviny.

Kto? TSMPD
Kedy? jarné mesiace

Michal Ďureje - hovorca mesta

04. marec 2019

...

Takže nevzhľadné, prestarnuté (tento pojem asi TSMPD ani nepoznajú) dreviny "mierne opílime". Namiesto toho, aby sa tento hnus zlikvidoval a na jeho miesto sa vysadilo niečo normálne.

Ale pre kompetentných má húština zrejme nejakú historickú alebo dendrologickú hodnotu....
12. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetný krík na nazýva tis obyčajný – „Taxus baccata„ – nejedná sa teda o húštinu, jedná sa o strom, ktorý sa vysádza predovšetkým v okrasných parkoch. Nakoľko krík nevyžaduje známky poškodenia, ani nie je prekážkou pri cyklistickej dráhe, požiadavku na odstránenie evidujeme ako neopodstatnenú. Krík je udržiavaný v zmysle arboristických pravidiel a pri pravidelnej kontrole a údržbe verejnej zelene.

Mgr. Silvia Bakytová
TSMPD

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania