Nábrežie J. Kalinčiaka-cyklotrasa-neoznačená

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Marián 11. marca 2019

Vážený magistrát a všetci kompetentní, to si skutočne obyvatelia využívajúci bicykel ako prostriedok dopravy do práce a pre zábavu nezaslúžia, aby ste zabezpečili a udržiavali vodorovné značenie jedinej cyklotrasy z jedného konca mesta na druhý? To skutočne nemáte záujem im zvýšiť pocit bezpečnosti pri prejazde mestom medzi stále narastajúcim počtom áut. Jar je tu a s ňou žiadna náprava uvedeného problému a súvisiacich podnetov z minulého roka. Jedná sa minimálne o trasu od Nestlé po ZŠ Sama Chalúpku. Je možné, že aj Vám blízky ľudia tadiaľ jazdia na bicykloch. Pomôžte im prosím. Ďakujem za všetkých nespokojných cyklistov.

12. marec 2019

...

Skutočnosť je taká, že táto "cyklotrasa" už niekoľko rokov cyklotrasou nie je a ani nemôže byť. Ešte v októbri 2014 boli Ministerstvom dopravy a výstavby SR vydané technické podmienky Navrhovanie cyklistickej infraštruktúry, v ktorej sú jasne stanovené pravidlá pre cyklotrasy.

"Cyklistické chodníky" na Nábreží Kalinčiaka nespĺňajú žiadne z požadovaných podmienok, a preto tam cyklistický chodník nemôže byť vyznačený. Avšak pri vysokej úrovni diletantstva na Referáte územného plánovania a dopravy MsÚ Prievidza nikoho neprekvapuje, že pseudocyklistický chodník je stále označený dopravnými značkami.

Minimálna požadovaná šírka cylistického chodníka je 1,25 m, čo nie je dodržané, rovnako nie sú dodržané smerové oblúky, o nejakých bezpečnostných odstupoch ani nehovoriac. Úplne na hlavu postavené je usporiadanie chodníkov, keď sa jazdný pruh pre motorové vozidlá nachádza MEDZI dvoma akože cyklistickými chodníkmi, čo je absolútne neprípustné. Nehovoriac o neprehľadných zákrutách pod železničnými mostami.

Jediným riešením ako zachovať cyklistické chodníky by bolo úplne vylúčenie dopravy z tejto cesty, čo je samozrejme nereálne. Takže "odborníci" na dopravu z MsÚ sa budú naďalej tváriť, že je všetko v poriadku a pri ich odbornosti sú schopní zabezpečiť aj nové vodorovné dopravné značenie. Vitajte na Slovensku.
15. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko k podnetu zabezpečí odbor výstavby MsÚ.
Kto? Odbor výstavby+TSMPD
Kedy? 12. týždeň

Michal Ďureje-hovorca mesta
29. marec 2019

Odpoveď samosprávy


Uvedomujeme si, že vodorovné značenie cyklotrás je už málo viditeľné a potrebuje revitalizáciu.
Cca pred štyrmi rokmi sa zmenili podmienky a technický predpis, ktorý určuje spôsob vyznačovania a zriaďovania cyklotrás. Naše cyklotrasy vznikli ešte pred platením nových predpisov. To znamená, že ak by sme ich chceli preznačovať, museli by sme do nich zapracovať požiadavky z technického predpisu. Zmenami v sieti cyklotrás, ako aj ich zosúlaďovaním sa chceme venovať po výstavbe cyklotrasy v Prievidzi. Následne chceme existujúcu sieť preznačiť podľa požadovaných potrieb technických predpisov.


Roman Veselý
+
Michal Ďureje
hovorca mesta
28. apríl 2019

Evicka

Presne taky isty podnet, ako bol na uvod som uz od zaciatku roka nosila v hlave, bicyklovanim cez PD. Hlavne, ze sa rozbehol projekt s bikesharingom, no podmienky na vyuzivanie bajku zostali ako spred revolucie. A nejde len o diskutovany usek,aj o ine a o vybudovanie a oznacenie dalsich tras. Na zaciatok by stacila taka malickost, ako vidam v ceskych mestach,dodatkove tabule pri jednosmerkach kde je povolene cyklistom ist v protismere. Ak neviete ako na to spravte si !aly vylet za hranice.Dakujem za vsetkych,ked sa od reci prejde k cinom.
28. január 2020

Ján Madaj

Nábrežie J. Kalinčiaka-cyklotrasa-neoznačená

Slabo, resp. vôbec neoznačená cyklotrasa na Nábr. J. Kalinčiaka a Gorazdovom nábreží - až po letisko.
Vodiči cyklotrasu nerešpektujú, prechádzajú do protismeru.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania