Ulica energetikov-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Martina Velická 17. marca 2019

Chválim, že sa pokračuje v rekonštrukciach ciest v meste. Ale prosím Vás, kedy sa začne pracovať na cestách v PD, podľa stupňa dôležitosti a podľa skutočného stavu vozoviek? Pracuje sa na parkoviskách, ktoré si myslím, že oproti ul. Energetikov sú menej využité. Ul. Energetikov je v katastrofálnom stave, stačí sa cez ňu previesť autom. Je prístupnou komunikáciou k jedinej ZŠ na sídlisku a plne po celý deň vyťažená. Myslíte si, že plátanie danej komunikácie vydrží ako dlho? Je nutnosť ul. Energetikov a priľahľé parkoviská aspoň odfrézovať a odstrániť rozbitý liaty asfalt!!!

17. marec 2019

...

Ale prosím Vás, opravovať cesty podľa stavu alebo nebodaj dôležitosti ? To sú skutočne nemiestne žarty. O výbere ciest rozhodujú v Prievidzi výlučne odborníci, preto sa ešte v roku 2017 opravila úplne bezvýznamná ulica Gramantíka s nulovým dopravným významom (nielen v rámci Prievidze, ale aj v rámci IBV-čka !!) - zhodou okolností sa napája na ulicu Energetikov.

Pamätníci si spomenú, ako samospráva tvrdila, že ulica Energetikov bude opravená v roku 2019. To už samozrejme neplatí, rovnako z plánu zázrakom vypadli napríklad Mojmírova, Olympionikov alebo Hornonitrianska cesta. Ako vidieť na fotkách, stav vozovky na ulici Energetikov sa samovoľne výrazne zlepšil a tak sa s opravou môže počkať, hoci aj niekoľko rokov.

http://www.prievidza.sk/spravodajstvo/prievidza-pripravuje-velku-investiciu-do-ciest-a-chodnikov/

Každopádne sa tešíme na odpoveď samosprávy, ktorá nám určite znova dokáže, kto má v Prievidzi vždy pravdu.

Len naokraj - vyfrézovanie liateho asfaltu by nevyriešilo vôbec nič, akurát by sa z cesty stal prachodróm.
18. marec 2019

Gabriela Pacherová

Stale cakam na odpoved kompetentnych.... Co si vymyslia, akou vyhovorkou nas zase odpalkuju. Prave dnes nam zahlasili v servise ze budeme platit 300 € lebo nam praskla pruzina na aute a musia vymeniť aj tlmice. Táto nasa cesta k tomu dopomohla teda poriadne. Zacinam byt uz riadne nastvana. Hlavne za to tvarenie sa kompetetnych ze je cesta uplne funkcna a prejazdna. Som zvedava keby tam niektori z nich byvali a museli by po nej chodit dennodenne ci by mali na to rovnaky nazor 😡.
21. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.Súhlasíme, že stav predmetnej komunikácie je zlý, avšak v obdobnom stave sú aj iné komunikácie v meste.
Výber komunikácií na opravu a rekonštrukciu zabezpečujú poslanci za príslušný volebný obvod. Vo Vašom prípade ide o volebný obvod č. 4 - sídlisko Kopanice. Na základ epožiadaviek poslancov je stanovený plán rekonštrukčných prác.
Bolo by vhodné, aby ste uvedenú požiadavku smerovali na prediskutovanie (a to aj opakovane) na príslušnom volebnom obvode.



Kto? Odbor výstavby MsÚ

Michal Ďureje hovorca mesta
23. marec 2019

...

Úroveň primitívnosti odpovede predčila aj najsmelšie očakávania. Argumentácia na úrovni absolventa špeciálnej základnej školy (cesta je v zlom stave, ale aj iné sú na tom podobne) iba vypovedá o enormnej nekompetentnosti a výraznom odtrhnutí pracovníkov samosprávy od reality.

Zarážajúca je už skutočnosť, že ulica Energetikov bola zaradená v zozname opráv na konkrétny rok, avšak bez akéhokoľvek zdôvodnenia z neho vypadla. Človek ovládajúci problematiku ciest by mal vedieť o rozdelení miestnych komunikácií do funkčných skupín a tried. Ulice Gorkého a Na Karasiny by mali byť zaradené v rovnakej funkčnej triede (C2) ako ulica Energetikov, pričom prvé dve menované ulice boli súvisle opravené už v rokoch 2013 a 2014 !!!

Odporúčanie aby sa občania obrátili na výbor volebného obvodu je úplne choré a postavené na hlavu. Výbor volebného obvodu nemôže rozhodovať, ale nanajvýš odporúčať cesty určené na rekonštrukciu. A vybrať konkrétne ulice by mala na základe ODBORNOSTI samospráva, čo je ale čisté sci-fi. Veď ako inak by sa mohla úplne zbytočne zrekonštruovať ulica Gramantíka, však ?

Ak sa bude aj naďalej pri výbere ciest určených na opravu postupovať rovnako ako doteraz, tak sa môžeme dočkať ďalších nezmyslov. Napríklad sa opraví Mojmírova ulica, lebo si to presadí výbor volebného obvodu. A ulica Energetikov zostane tankodromom do najbližších volieb.

Preto od kompetentných pracovníkov čakáme KONKRÉTNE odpovede na nasledovné otázky:

1. Z akého dôvodu vypadla ulica Energetikov zo zoznamu ciest určených na rekonštrukciu v rokoch 2018 a 2019 ?
2. Kedy bude cesta súvisle opravená ?
25. marec 2019

Julo Šprtáň

To že o opravách ciest, chodníkov a pod. rozhodujú poslanci prísl. volebného s tým sa taktiež nestotožňujem o takýchto veciach by mali rozhodovať odborné útvary mestského úradu, ale zrejme poslanci aby zdôvodnili svoju dôležitosť si vynútili takúto rozhodovaciu právomoc a potom to skutočne vyzerá, že opravy komunikácii a chodníkov nemajú racionálny základ. Zaráža ma však, že v minulosti až prehnane aktívni (aj na tomto webe a sociálnych sieťach) niektorí nemenovaní poslanci za volebný obvod Sever teraz mlčia a nevyjadria sa k problematike opráv a ich postupnosti, zrejme ešte nepreglgli svoje fiasko s výrubom časti lesa v Lesoparku a zmene územného plánu v súvislosti s prípravou stavebných pozemkov.
29. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Miestna komunikácia na Ul. Energetikov je zaradená do zoznamu komunikácií, určených ku komplexnej rekonštrukcii. Je spracovaná projektová dokumentácia a príslušné povolenia ku stavebným prácam. Vzhľadom na rozsah stavebných prác a finančný objem s tým súvisiaci, boli jednotlivé komunikácie, chodníky a parkoviská zaraďované k realizácii postupne na obdobie 2018 až 2021.



Martin Hammer
referent oddelenia výstavby
Mesto Prievidza

29. marec 2019

Tomáš

p. Hammer !!! Nevyjadrili ste sa KEDY sa dočkáme opravy tejto cesty... Kedy znamená konkrétne aspoň ROK ak nie aj mesiac ! aj keď predpokladám, že to bude v najneskorší možný termín, čiže 2021...
01. september 2019

.......

Dobrý deň, prikladám len pár fotografií výtlkov z Ulice energetikov a žiadam kompetentných o urýchlenú nápravu. Pokiaľ možno kvalitnejšieho charakteru než bolo predtým (výplň zmizla a výtlky sa zväčšili). Tých výtlkov je samozrejme viac.
19. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
rekonštrukcia časti miestnej komunikácie na Ulici energetikov je zaradená do zoznamu ku rokovaciemu konaniu pre rok 2020. Rekonštrukcia bude vykonaná po ukončení rokovacieho konania s realizátorom prác a do výšky pridelených finančných prostriedkov v rozpočte mesta pre rok 2020, vyčlenených pre rekonštrukcie miestnych komunikácií .

Ing. Martin Hammer
oddelenie výstavby
13. júl 2021

Henrieta

Kedy sa zacne slubene asfaltovanie Ulice energetikov? Malo zacat v polovici aprila a uz je polovica jula. Tato ulica je asi najhorsou v celej Prievidzi. Auta si nicime jazdou po nej.. Vdaka za skore riesenie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania