Východná ulica-reklama-nebezpečná (na spadnutie a pod.)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Daniela 20. marca 2019

Chcem upozorniť príslušné orgány na zavádzajúcu reklamu, ktorú formou žltých letáčikov vhadzujú obyvateľom našej štvrte (rodinné domy, starší ľudia) neznáme osoby. Tieto písomné výzvy sme si našli už viackrát v rôznych obdobiach, niektorí ľudia na to naleteli. Po Slovensku obecné a mestské úrady vyzývajú svojich občanov na opatrnosť, preto by som bola rada, keby ste sa týmto zaoberali. Títo tiež podnikavci sa spoliehajú na to, že starší ľudia nevedia hľadať na internete a naplašia sa, službu si objednajú a potom sa len čudujú. Veď na čistenie komínov je v meste kominárska služba a každý vie, čo má robiť pred alebo po vykurovacej sezóne. Ďakujem.

21. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie informácie.
Potrebujeme od Vás bližšie informácie. V tomto smere sme nezaznamenali žiadne podnety na podozrivú reklamu. Z Vášho podnetu nie sú zrejmé informácie na základe ktorých by sme vedeli preveriť relevantnosť/zavádzanie konkrétnej reklamy.

Bolo by vhodné, aby ste nám poslali oskenovaný leták, prípadne viac informácií.


Michal Ďureje hovorca mesta
05. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Uvedený podnet sme preposlali na Slovenskú obchodnú inšpekciu. Letáky, ktoré boli distribuované v Prievidzi boli odlišné od letákov, ktoré boli distribuované v mestách na ktoré upozorňuje autor podnetu.
Na základe odporučenia právneho oddelenia MsÚ, sme sa rozhodli neinformovať ľudí o údajne nebezpečnej reklame.


Michal Ďureje - hovorca mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania