Nábrežie A. Kmeťa-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Sonic 28. marca 2019

Odkaz mestksemu zatupitelstvu.
Dopravna situacia na mestskej casti Piesky je uz neudrzatelna.
Denno denne parkuju auta v zarkutach, bloku vyhlad pri vjazde do krizovatky, a neposlednom rade je tam kazdy den minimalne 20 aut stojacich(jazdiacich)v protismere.
Ziadal som aby na krizovatkach boli namalovane zlte ciary, kedze argument nejakeho mudreho bol: podnet z 12. 9. 2017. Vozidla v krizovatke parkovat nesmu 5m od ohybu krizovatky. Mestska policia preto zvysi hliadkovu cinnost v tejto lokalite a bude riesit vodicov, ktori odtsavia auto v krizovatke.
Dnes je to 5 den co tu stoji auto s rakuskou SPZ v krizovatke. Uz nam bola volana policia, a spokojne je tam nadalej.
Policia vobec nezvysila hliadkovu cinnost. Prave naopak uplne sa jej vyhla. Alebo naozaj treba kazdych 5 min. Volat MsP?

29. marec 2019

Tomáš

Tvrdím to už dlho, odkedy MsP prestala chodiť po svojich a vyváža sa len autami OSLEPLA a nič nevidí. Len aby náhodou nemuseli vystupovať z auta.
29. marec 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Situáciu preveríme prostredníctvom Mestskej polície.

Michal Ďureje
hovorca mesta
01. apríl 2019

Sonic

Pondelok 1.4. 2019
Nejedna sa o prvo aprilovy žart. Bezpecnost by mala byt prvorada.
03. apríl 2019

Sonic

Streda 3.4.2019
Mesto bolo informovane o situaci 28.3.2019
Mestska policia bola volana na autto s rakuskou SPZ 14.3.2019, to dodnes stoji braniace vo vyhlade do krizovatky.
A prilozene fotky ukazaju bezny den pocas obeda. 18 aut na kusku cesty jazdiacich v protismere. Dalsie stojace v krizovatke.
Kedy predpoklada mesto ze sa tam stane vazna nedoha? Alebo pomoze zavolat televizu a ukazat ako sa v prividzi bezne porusuje zakon? BEZPEČNOSŤ!
04. apríl 2019

Tomáš

Sonic, niet sa čomu čudovať... Posledné dni, na ul. Na karasiny vedľa bytového domu vchod č. 13 parkuje nepravidelne veľké čierne AUDI celé priamo na chodníku. Vedľa bytovky!!!! Včera ráno, keď som išiel do roboty prechádzali okolo príslušníci MsP. Bez zastavenia. Ale skús zaparkovať v parkovacej zóne a nezaplatiť parkovné aj keď si vybehneš len cigarety kúpiť :D
05. apríl 2019

Ľubor Mokrý

Podľa môjho názoru, ktorý nikomu nevnucujem, mestská polícia nie je oprávnená riešiť šírkové pomery, a ani parkovanie v protismere. Môže to riešiť len štátna polícia.
10. máj 2019

Sonic

Tak preverila mestska policia situaciu? Lebo sa to stale opakuje. Alebo treba zacat volat statnu policiu? Ked uz MsP kasle na to? Po celom meste.denne vieiet auta v zakruhmtach, protismete a nehovoriac o tom ze stoja na ceste kde nie je dosdrzana sirka vozovky na prejazd.
04. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Na nábreží A. Kmeťa rieši mestská polícia všetky priestupky, ktoré spadajú do jej kompetencie. Mestská polícia sa denne venuje viacerým podnetom z tejto lokality. A budeme tak postupovať aj do ďalších dní. Pokiaľ ide o riešenie šírkových pomerov a parkovanie v protismere, tieto priestupky nespadajú do kompetencie mestskej polície. V týchto prípadoch je potrebné privolať dopravnú políciu.
Urobiť tak môžete na tel. čísle 158.
Mestskú políciu môžete privolať na tel. čísle 159.

Privolanie polície je jediným spôsobom riešenia týchto priestupkov. Viete, ak niekto nedodržuje jedno dopravné pravidlo, bude ignorovať aj ďalšie dopravné značky.
Viď foto v prílohe, ktoré vyobrazuje jednu z množstva situácií s ktorými MsP borí denne.
ďakujeme za pochopenie.

Michal Ďureje
hovorca mesta
+MsP Prievidza
18. február 2020

Katarína

Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať predstaviteľov mesta, kedy už konečne rozšíria parkovaciu zónu aj na mestskú časť Piesky? Tá situácia, že si z Ul. A. Kmeťa a priľahlých ulíc spravili vodiči parkovisko je neúnosná! Spĺňajú vôbec uvedené ulice šírkové pomery na parkovanie vozidiel? Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania