Nábrežie sv. Cyrila-kôš-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Henrieta 09. apríla 2019

Myslienke novych podzemnych kontajnerov som sa najprv potesila.Ale az kym som nevidela pri nich male dieta. Kontajnery su velmi nizke, otvor je nizko. Kontajner nesiaha dospelemu ani po pas.Detska zvedavost nepozna hranice,dieta vie lahko otvorit takyto kontajner a moze donho aj spadnut. Myslim ze tieto kontajnery nie su dost bezpecne.Prosim do buducnosti, ak sa este da, ak by sa mali niekde pridavat ci menit podzemne kontajnery, tak len take, ake su v Handlovej, nie su take nizke. Dakujem.

12. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za reakciu. Stanovisko k podnetu zabezpečí odbor výstavby MsÚ.

Kto? odbor výstavby
Kedy? 16. týždeň.

Michal Ďureje - hovorca mesta

25. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Podzemné kontajnery sa už dnes používajú v desiatkach miest po celej Európe. Systém pozemných kontajnerov na odpad od spoločnosti MEVA – systém TOP, vhadzovacie šachty typu Bolero, ktoré sú inštalované v našom meste, sú osadené v dvoch desiatkach miest v Čechách a na Slovensku v počte viac ako 200 kusov. Podzemné systémy zberu odpadu spĺňajú všetky európske a národné normy a sú certifikované podľa EN 13071-2. Uvedená konštrukčná rada bola skúšaná akreditovaným skúšobným laboratóriom IMET, Praha, Česká republika a na základe vyhovujúcich skúšok bol vydaný certifikát zhody výrobku. Vhadzovací otvor slúži ako plniaci otvor a je konštruovaný tak, že sa do neho dá odpad len vhadzovať. Za obdobie doterajšieho prevádzkovania podzemných kontajnerov nebol evidovaný prípad pádu osôb do podzemného priestoru kontajnera.

Martin Hammer
referent oddelenia výstavby
Mesto Prievidza



26. apríl 2019

Tomáš

.... to že nebol evidovaný prípad pádu osôb znamená, že sa to nemôže stať ? Dostali ste podnet, na možný bezpečnostný problém a napíšete takýto blud ? Kedy začne konečne samospráva a jej zamestnanci riešiť problémy "od základov" ?
09. máj 2019

Sonic

Nol som sa na to pozriet. Diera je tam obrovska, tam by sa aj dospelak vosiel.
Takze asi treba nejake dieta stratit aby sa zas smenilo nieco. A to ze jeden istitu vyda certifikat, neznamena ze je to bezpecne. Co takto si to dat otestovat do Anglicka napriklad, ci nebudu mat iny nazor?

A dival som sa ako je to spravene ked to vyberaju. Je to len pozinkovand v nutro, zamstanec tym bucha o auto, a to znamena, ze smeti pretecu zinok vyzeru, tam.kde je to obuchane tiez zinok neostal. Za rok mozu zas menit to vnutro. To bol koho napad spavit to zelezne a nie nerezove?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania