Gazdovská ulica-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
vlado 15. apríla 2019

Vazena pani primatorka. Chcem odpoved na jednoduchu otazku: "Platime si za vykurovanie (teplo v domacnosti) my alebo nam ho platite vy (mesto/PTH)"? Jednoducha otazka, tak ocakavam jednoduchu odpoved. Nakolko v tychto prechodnych obdobiach ked sa na niekolko dni ukaze slnko a ortut teplomera sa vysplha par dni po sebe nad "zakonom stanovenu hodnotu" tak PTH teplo do nasich domacnosti prestane dodavat a caka kym zase nebude par dni po sebe "mrznut" aby mala zo zakona povinnost teplo opat zacat dodavat. Pocas tychto prechodnych dni tak ostavame bez tepla. Napriek tomu, ze si za teplo platime. Napriek tomu, ze inu moznost nemame. Nove bytove domy v Prievidzi nepostavite bez toho aby ste neboli nuteni napojit sa na PTH. Kurenie si viem kedykolvek v domacnosti vypnut ale ako si ho zapnem?

17. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Vždy je dôvodom prerušenia dodávky tepla na vykurovanie je splnenie klimatických podmienok stanovených vyhláškou Ministerstva hospodárstva SR č. 152/2005 Z.z. o určenom čase a kvalite dodávky tepla pre konečného spotrebiteľa.
Dodávka tepla na vykurovanie je obnovená ak nastane pokles vonkajšej priemernej dennej teploty vzduchu počas dvoch za sebou nasledujúcich dní pod 13 oC a podľa predpovede vývoja počasia nemožno očakávať zvýšenie vonkajšej priemernej dennej teploty v nasledujúcom dni nad túto hodnotu.


Michal Ďureje - hovorca mesta



Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania