Ulica M. Gorkého-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Miroslav 15. apríla 2019

Zaujima ma co sa da robit v tomto pripade s dotycnym parkovacim miestom pre invalida kedze dotycna osoba neustale neparkuje svoje vozidlo na tomto park. mieste kedze vozidlo ma neustale mimo svojho bydliska.Ludia nemaju kde parkovat a toto miesto je neustale neobsadene.Naco to ma vyhradene ked tam parkuje len doslova parkrat do roka.Vsetci co tam parkujeme tak sa zaujimame ako to mienite vyriesit. Pisem znova pretoze sa nic nezmenilo takze pochybujem ze to ako mesto riesite. Park. miesto je stale prazdne takze ako spoluobcania ziadame aby sa toto vyhr. miesto zrusilo kedze majitel tam neustale neparkuje a miesto je prazdne. Dakejeme za odozvu a dufame ze sa tato vec obrati v prospech vecsinu kedze nato mame plne pravo.

16. apríl 2019

Darin Holubovská

Dobry den pan Miroslav, zaujima Vas kde som ked nie som tam, za parkovanie si riadne platim, to jedno moje miesto, ozaj vyriesi celu situaciu, zakon neurcuje kolko hodin musim na nom stat, pardon ze som viacej krat do roka hospitalizovana v Ruzinovskej nemocnici, mam tam byt a trvaly pobyt a parkujeme tam vyse 30 rokov, treba si davat vedierko ako napr. vy alebo zdvihat a lamat stierace s pozdravom Darina.
16. apríl 2019

Miroslav

Dobry den pani,slecna Darina. Mna nezaujima kde ste a kedy ste. To ze si platite miesto je v poriadku,mnohy z nas by si radi platili ale nieje to mozne. Samozrejme jedno miesto nevyriesi zlu parkovaciu situaciu po sidliskach,ale ked pridete vo vecernych hodinach z prace a nemate kde zaparkovat a toto miesto je vzdy prazdne tak by sa hodilo aj toto jedno miesto. Ano zakon neurcuje kolko hodin musite na nom stat a pardon je to len vasa vec kde sa nachadzate ked nie na trvalom bydlisku a kazdy mame nejake problemy a do toho naozaj nikoho nic takze vas to neospravedlnuje...Ja tu mam trvaly pobyt este dlhsie ale to len tak na spestrenie. Vratme sa k veci zakon neurcuje kolko hodin musite na nom stat a to je chyba,mal by brat toto do uvahy kolko tam majitel miesta bude parkovat pretoze vydat povolenie na parkovanie a potom tam auto parkuje 60dni v roku je naozaj nezmysel. Tak ako iny hladaju a nakoniec zaparkuju kade tade mozete aj vy kedze nieste na invalidnom voziku to by ste mali sirsie parkovacie miesto a to by bola ina situacia,takze tak isto by VAS to nestalo viac namahy ako teraz NAS priznajme si to. Ja si osobne vedierko nedavam lebo mi to charakter nedovoli a ani nato nemam pravo kedze je to verejne parkovisko a len tak bokom vedierko ma nikdy nezastavilo aby som tam zaparkoval dokazem ho zdvihnut a odlozit bokom. TAKZE SI VYPROSIM TIETO URAZKY O VEDIERKACH A STIERACOCH,ale aspon ukazujete VAS charakter. Dakujem vam za vas cas ktori ste museli obetovat vasim komentarom. S pozdravom Miroslav.
16. apríl 2019

ZUZANA

Tak isto suseda ;) ;) ;) pan sledovatel ;) ;)
16. apríl 2019

Miroslav

Takto si asi nezavolame co?
16. apríl 2019

Darin Holubovská

Tak po prve je fajn ze myslite aj na ostatnych susedov -), po druhe, robite si do diara ciarocky, ktory den a o kolkej som doma? A tak isto Vas neopravnuje, zverejnovat moje udaje a o tom ze som ZŤP na internete, davajte si pozor aby sme neskoncili este na sude! Nemam za potreby aby polka severu co ma pozna vedelo aky je moj zdravotny stav, par don, ze ked my beru do tyzdna 6 L plazmi nedavaju k tomu invalidny vozik, aj ked na nom po zakrokoch som! , vidite len svoju stranu ale nevidite tu moju, zato ze nevyzeram a nie som priputana na voziku, neznamena ze mi nic nieje, o mojej diagnoze a bolestiach sa bavit nebudem, nato je tim specialistov ktory ma maju nastarosti, ale upokojim Vas moja diagnoza je smrtelna, tak snad sajedneho dna toho vytuzeneho miesta dockate, pre mna za mna podajte aj 10 navrhov, ja ked pridem z nemocnice, nevravim ze vzdy, nemam za potreby vecer hladat miesto na parkovanie, s batozinov a psami mi vzdy pomahaju ale to musite dobre vediet kedze moje miesto mate v merku, nepoviem keby tato situacia trvala vyse roka ale trva necely pol rok, napadlo vas niekedy? ze clovek moze lezat cely ten cas po nemocniciach, lieceniach? asi vasa inteligencia nepusti vsak? Mam vam prefotit lekarske spravi s BA alebo? Kazdy mame nejake problemi ktore sa skor ci neskor vyriesia. Ludtska zavist nema hranice aj cez mrtvoli, fuj. A este Vam nieco poviem cteny p. Miroslav si myslite ze ked tam značka nebude, bude to miesto na Vas cakat? a bude volne? sa zobudte uz konecne z toho sna, a vravite ze neda sa kupit parkovacie miesto? dovolte mi aby som sa zasmiala, kludne si ho kupte a zapladte na rok ako v kazdom inom meste a este si zapladte 400 eur k tomu za znacku na vlastne naklady, .. Uprimne Vam prajem, aby ste bol cely zivot len a len zdravý...pekny vecer
16. apríl 2019

Tomáš

Akože rozčuľovať sa tu nad tým, že niekto má legálne nadobudnuté parkovacie miesto pre ZŤP je podľa mna len čistá závisť. Ako je možné, že tento podnet je duplicitných a Admin ho schválil? To ako keď si teraz prenajmem garáž a nebudem tam parkovať niekto mi bude vypisovať, že čo si dovoľujem? Nebuďte smiešny p. Miroslav.
16. apríl 2019

Miroslav

Tesi ma ze sa vam paci moj zaujem o susedov. Nerobim si ciarky do diara ale ked je volne iba jedno miesto tak to vidiet. Ja o vas nic nezverejnujem naopak sa pozrite co ste o vasom zdr.stave napisali vy. Navyhrazajte sa mi sudom! Invalidny vozik som spomenul iba preto ze mozete tak isto ako my ostatny parkovat kdekolvek a nepotrebujete viac miesta okolo auta na manipulaciu snim. Lek.spravy si kludne prefote a zverejnite ale to citat nebudem ja si citam len svoje lek.spravy. ano dobre viem ze ked tam znacka nebude tak to miesto nebude len moje ctena pani,slecna. Ja som nepisal ze sa neda kupit park.miesto ale ze mnohy z nas by si chceli plati ale nemozu a to je rozdiel,mozno prave preto ze si musia platit drahe liecby na ktore ani nemaju a pomahaju im iny ludia vdaka ktorim sa mozu liecit. Dakujem ze mi zelate zdravie to si vazim a budem sa snazit byt zdravy a to co ma uz postretlo sa vratit neda a ani liecit ale este raz dakujem.
p.Tomas : Garaz je sukromny majetok ci uz ste vo vlastnej alebo prenajatej kdezto park.miesto je len vyhradene miesto na parkovanie takze neplete si jablka s hruskami.
16. apríl 2019

Tomáš

P. Miroslav, keďže som takúto reakciu čakal, skúsim pridať ešte pár argumentov. Nemiešam hrušky s jablkami, aj ten pozemok je v užívaní mesta keďže na ňom vystavali parkovisko. Idete tu bojovať za 1 (slovom JEDNO) parkovacie miesto. Koľko je parkovacích miest v meste pre ZŤP? 0,5 možno 1 percento? Aby ste tomu chápali, to je číselne 5-10 parkovacích miest na tisíc... Prečo neriešite iné možnosti? Ako obyvateľ kopaníc máte právo prísť na zasadnutie obvodného výboru (mimochodom býva každú poslednú stredu v mesiaci)a požadovať výstavbu novej parkovacej plochy. Prečo sa nepozriete aj napríklad na to, že jedna rodina má hneď na parkovisku aj niekoľko aút... nie je to aj váš prípad? Alebo - a to je to najjednoduchšie riešenie, zaparkujte kúsok ďalej a urobíte krátkou prechádzkou aj niečo pre svoje zdravie.
16. apríl 2019

Miroslav

Vsetci tu pisete o zavisti,ste na omyle. Myslite si co chcete ja vam nemozem rozkazovat co si mate mysliet. Jasne ako prve si vacsina mysli hned to zle. Uz neni kde budovat parkoviska aspon nie te nadzemne. A okrem toho je to tu uz len beton. Ta priroda uz teraz vizera. Ano uradnici a spol klcuju nase lesy tak my obcania klcujme si posledne aj tak uz male travnate plochy ktore mame medzi cinziakmi. Alebo este lepsie berme detom futbalove ihriska a postavme tam. Aj taketo navrhy uz padali na schodzach a pod. Predstavte si ze sa stava ze parkujem dalej od domu a obcas to neni ani nahodou kusok a vobec mi to nevadi ze sa prejdem kedze niesom pohybovo obmedzeny ale vo vecernych hodinach uz nenajdete to jedno miesto pokial nazaparkujete v krizovatke a to tiez nikto neriesi ze sa ohrozuju dalsie zivoty a skody na majetku. Predstavte si ze mam len jedno auto a som rad ze ho mam a nemam penazi tolko ako si mozno myslite.
17. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet.
Uvedené parkovacie miesto je povolené na základe vopred stanovených pravidiel. Samozrejme tak ako v iných prípadoch aj v tomto nejde o pridelenie miesta bez možnosti ukončenia vyhradenia parkovacieho miesta. Avšak pokiaľ pretrvávajú dôvody na pridelenie parkovacieho miesta, nebudeme na situácii nič meniť.


Prikladám podrobný rozpis procesu prideľovania vyhradených parkovacích miest.

Žiadosť o povolenie vyhradeného parkovacieho miesta si môže požiadať osoba s ťažkým zdravotným postihnutím (ŤZP) aj osoba bez ŤZP.
Žiadateľ musí mať trvalý pobyt v meste Prievidza.

1. Osoba s ťažkým zdravotným postihnutím musí k žiadosti doložiť:
- kópiu preukazu ŤZP,
- kópiu technického preukazu osobného auta (ak nie je žiadateľ vlastník vozidla, musí mať vlastník vozidla spoločný trvalý pobyt so žiadateľom),
- objektívny nález od odborného lekára (neurológ, ortopéd, atď.).
Žiadosť je prerokovávaná a posudzovaná podľa kritérií schválených Mestským zastupiteľstvom v Prievidzi v zmysle U-MsZ č. 61/2009 zo dňa 24.2.2009, v znení U-MsZ 171/09 zo dňa 28.4.2009, v Komisii starostlivosti o obyvateľov.
Následne je žiadosť postúpená na prerokovanie príslušnému Výboru volebného obvodu – podľa trvalého bydliska žiadateľa.
Poslanci VVO majú rozhodujúce slovo pri schvaľovaní predmetnej žiadosti.
Po schválení žiadosti si žiadateľ nechá vypracovať projekt dopravného značenia vyhradeného miesta, ktorý musí byť odsúhlasený Okresným riaditeľstvom PZ v Prievidzi, dopravným inšpektorátom.
Po doložení odsúhlaseného projektu dopravného značenia mesto vydá povolenie k vyhradenému parkovaciemu miestu.
Obstaranie a umiestnenie dopravného značenia si zabezpečuje a hradí žiadateľ.
Poplatok za vyhradené parkovacie miesto pre osoby ŤZP je 0,004 Eur/m2/deň, (25,55 Eur/rok).

Šírka parkovacieho miesta podľa zákona o cestnej premávke je 3,50 m (osová vzdialenosť).
Výpočet poplatku:
3,50 x 5,0 = 17,5 m2 x 0,004 Eur/m2/deň = 0,070 Eur/deň x 365 dní = 25,55 Eur/rok

Kritéria na prideľovanie vyhradeného parkovacieho miesta pre občanov ŤZP:
a) občan je neschopný samostatného pohybu (napr.: vozičkár, stavy po vysokej amputácii DK, ťažké parézy – ochrnutia, atď.),
b) k žiadosti o pridelenie vyhradeného parkovacieho miesta je potrebné doložiť potvrdenie odborného lekára, či žiadateľ, vzhľadom na jeho postihnutie, na základe ktorého žiada prideliť vyhradené parkovacie miesto, nie je schopný samostatného pohybu,
c) vyhradené parkovacie miesto vydávať len žiadateľovi, ktorý je vlastníkom osobného motorového vozidla a vodičského oprávnenia alebo osobe (vlastníka motorového vozidla a vodičského oprávnenia), ktorá má so žiadateľom trvalý pobyt,
d) podmienkou pridelenia vyhradeného parkovacieho miesta je, aby žiadateľ bol držiteľom preukazu ŤZP (predložiť kópiu preukazu ŤZP).
e) Komisia starostlivosti o obyvateľov pri MsZ posudzuje a rozhoduje o tom, či žiadateľ spĺňa kritériá účinné od 1.3.2009 na prideľovanie vyhradeného parkovacieho miesta pre občanov ŤZP,
f) volebný obvod, príslušný podľa trvalého pobytu žiadateľa, na základe posúdenia – rozhodnutia Komisie starostlivosti o obyvateľov pri MsZ, že žiadateľ spĺňa požiadavky v zmysle schválených kritérií na pridelenie vyhradeného parkovacieho miesta, podľa situácie a parkovacích možností vo svojom obvode rozhodne o pridelení/nepridelení vyhradeného miesta pre žiadateľa.

2. Ostatní žiadatelia doložia k žiadosti:
- kópiu technického preukazu osobného auta.
Žiadosť je postúpená na prerokovanie príslušnému Výboru volebného obvodu podľa trvalého bydliska žiadateľa, ktorý posudzuje žiadosť podľa možnosti parkovacích plôch.
Po schválení žiadosti si žiadateľ nechá vypracovať projekt dopravného značenia vyhradeného miesta, ktorý musí byť odsúhlasený Okresným riaditeľstvom PZ v Prievidzi, dopravným inšpektorátom.
Po doložení odsúhlaseného projektu dopravného značenia mesto vydá povolenie k vyhradenému parkovaciemu miestu.

Poplatok je 0,20 Eur/m2/deň (876,00 Eur/rok).


Michal Ďureje - hovorca mesta


17. apríl 2019

Darin Holubovská

Rozmyslam ako uspokojit okolitych susedov, napadlo ma jedno riesenie, kedze viem ze liecenie a hospitalizacia trva dlhsie, mozem cez znacku prehodit a uviazat cierne vrece, tak nech si tam parkuju okolity susedia alebo kdo chce ale ked budem vediet ze mam prist do PD, poviem ocinovi nech to č. vrece da odtial prec to bude znamenat ze pridem a budem tam. Je to mozne takto aplikovat?, lebo uz ozaj neviem ako vyhoviet p. Miroslavovi a verte ze to robim koli spokojnosti ludi aj keby som nemusela ale sme tu kratko tak preco si nepomahat ked sa da, prajem pekny den vsetkym a dufam ze tym bude problem vyrieseny

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania