Gazdovská ulica-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Miroslava 17. apríla 2019

Dobrý deň, vzhľadom na pokračujúcu bytovú výstavbu na našej ulici navrhujeme výsadbu stromov v priestore medzi parkoviskami (viď. foto). Určite by to zlepšilo kvalitu bývania obyvateľov všetkých okolitých bytových domov a zaroveň nahradilo stromy vyrúbané vo dvore Gazdovská - Majerská.
Ďakujem.

26. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu. Stanovisko ako aj prípadné riešenie podnetu zabezpečí Oddelenie výstavby a životného prostredia MsU.


Michal Ďureje - hovorca mesta
02. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Požiadavku registrujeme a na najbližšom konaní ohľadom výrubu stromov v meste upozorníme príslušný orgán ochrany prírody, aby ju zapracoval do rozhodnutia ako náhradnú výsadbu

Andrea Nikmonová
vedúca oddelenia výstavby a
životného prostredia

10. máj 2020

Miroslava

Dobrý deň, pred rokom bolo prisľúbené prerokovanie náhradnej výsadby v mnou navrhovanej lokalite. Predpokladám, že toto prerokovanie už prebehlo, nakoľko túto jar už bola realizovaná náhradná výsadba - aj na sídlisku Necpaly, nie však konkrétne v tejto lokalite. Môžem dostať informáciu, prečo sa tak nestalo? Bolo rokované o tejto výsadbe? Ak áno, aký bol dôvod jej neschválenia?
Ďakujem.
11. máj 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom

Admin OPS
[email protected]
12. máj 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Váš podnet zo dňa 17. 04. 2019 bol evidovaný a zaradený do zoznamu požiadaviek náhradnej výsadby, ktorý sa vykonáva v intervale 1x ročne, a teda podľa rozhodnutia (rok 2020) príslušného orgánu ochrany prírody a krajiny bude na uvedenom pozemku vysadených 10 ks borovíc v termíne do 31.12.2022.

Ing. Lenka Haragová
referent ŽP – ochrany prírody a krajiny
27. marec 2023

Miroslava

Dobrý deň, od mája 2020 sme čakali na výsadbu borovíc, ktorá podľa vyjadrenia kompetentných mala byť zrealizovaná do 31.12.2022. Nakoľko sa tak nestalo, rada by som vedela, či je výsadba ešte aktuálna a ak áno, v akom termíne.
Ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania