Nábrežie sv. Cyrila-vertikálna značka-neaktuálna

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Anonymný užívateľ 28. apríla 2019

Nesprávne umiestnená dopravná značka

Značka daj prednosť v jazde spolu s dodatkovou tabuľkou na ulici Sv. Cyrila je umiestnená niekoľko desiatok metrov pred hranicou križovatky, čo je v rozpore so zásadami pre umiestňovanie dopravných značiek.

Kedy bude značka KONEČNE umiestnená na správne miesto, teda v blízkosti hranice križovatky ??

01. máj 2019

Ján

To ako dat este znacku na stred cesty pre druhy odbacaci pruh? Znacka je pred rozdelenim do pruhov kde ju zbada kazdy. Ked bude pri semafore a bude v pravom pruhu stat autobus alebo nakladne auto ten co bude v lavom pruhu ju nezbada a bude sa riadit pravidlom pravej ruky moze kludne ist.
02. máj 2019

...

Vo vyhláške 9/2009 je jasne uvedené, že značka P1 "sa umiestňuje pred hranicou križovatky", čo ale neznamená 30 metrov pred hranicou. Stačí si pozrieť ako sú umiestnené značky na ostatných vetvách križovatky a podľa toho sa MUSÍ upraviť aj umiestnenie predmetnej značky.
02. máj 2019

...

Na mieste súčasnej značky P 1 by mala byť umiestnená značka P9 - koniec hlavnej cesty, avšak to by bolo už pre odbor dopravy príliš ťažké na pochopenie.

Citát z vyhlášky: Značka Koniec hlavnej cesty (č. P 9) informuje o tom, že na najbližšej križovatke táto cesta už nie je hlavnou cestou. V obci sa značka č. P 9 používa len pred skončením dlhšieho úseku hlavnej cesty, a to za poslednou križovatkou hlavnej cesty.
03. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Prostredníctvom správcu miestnych komunikácii preveríme osadenie dopravného značenie z pohľadu dopravnej situácie. O ďalšom postupe vás budeme informovať.
Kto? TSMPD
Kedy? 19. týždeň

Michal Ďureje
hovorca mesta
06. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
umiestnenie dopravného značenia je v súlade s platnými predpismi, nad premiestnením značky neuvažujeme.

Ing. Ján Dolhý
Referent pre dopravu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania