Ulica B. Björnsona-značka na ceste -chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 28. apríla 2019

V križovatke ulíc Štefánika-Bjornsona často vznikajú kolízne situácie v dôsledku toho, že v križovatke sa nenachádzajú ŽIADNE vodorovné dopravné značky. Samospráva to ale za problém nepovažuje a namiesto vyriešenia tohto dlhoročného problému ide "zvyšovať" bezpečnosť chodcov vyznačením červeno-bielych priechodov pre chodcov.

Pritom by stačilo vyznačiť vodorovnú dopravnú značku V 1a - pozdĺžna súvislá čiara a jazdné pruhy uprostred križovatky zúžiť značkou V 13 - šikmé rovnobežné čiary, ktorými by sa zabránilo hulvátskemu dvojstupu áut, ktorý je vidieť na fotke.

Kedy budú v križovatke vyznačené uvedené vodorovné značky ? Výhovorky na nutnosť vypracovať nejaký "projekt dopravného značenia" za minimálne stovky eur sú nezmyslom, na ktorý sa samospráva odvoláva pri každej možnej príležitosti.

03. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
V prvom rade sa vyjadríme k vyznačovaniu priechodov pre chodcov: myslíme si, že bezpečnosť chodcov je prvoradá. Z uvedeného je potrebné vyznačovať priechody pre chodcov.
Taktiež sa vyjadríme k potrebe projektu. Áno, pri každej realizácii je potrebné mať zabezpečený/vypracovaný projekt, resp. projektovú dokumentáciu. Bez nich nie je možné realizovať tak dôležité veci ako sú napríklad zásahy do dopravných situácií. :-) Ďakujeme za pochopenie.
Rovnako pripomíname, že zmeny v dopravných situáciách musia byť odsúhlasené Okresným dopravným inšpektorátom. Bez súhlasu ODI nemôžeme vyznačiť žiadne vodorovné značenie.
Situáciu prevríme a o ďalšom postupe budeme informovať.


Kto? TSMPD

Michal Ďureje
hovorca mesta
09. máj 2019

...

Bezpečnosť chodcov je dôležitá, avšak rovnako dôležité je aj racionálne uvažovanie. Značná časť dôležitých priechodov bola v Prievidzi osvetlená, takmer všetky sú označené dopravnými značkami so žltozeleným fluorescenčným podkladom. Na väčšine priechodov sú tiež umiestnené retroreflexné gombíky.

Avšak začať masovo označovať priechody v červeno-bielej úprave je kontraproduktívne a zbytočné. Priechody sú už teraz vyznačené nadštandardne, červeno-biela úprava bude viac viditeľná nanajvýš pre vodičov autobusov a nákladných áut. Jednoduchšie uvažujúci chodci si už možno budú myslieť, že na takýchto priechodov ich už auto ani nemôže zraziť. Bude ďalším krokom osadenie oranžových majákov, ktoré budú pri priblížení chodcov blikať ?

Ak chcete skutočne zvýšiť bezpečnosť chodcov na ulici Štefánika, tak ich v prvom rade osvetlite !!
17. máj 2019

Lubo

Dobrý deň. Práve som chcel reagovať na túto križovatku a teraz som narazil na túto diskusiu. Mám rovnaký názor ako prispievateľ hore, že by sa malo nejakým spôsobom obmedziť stánie viacerých áut vedľa seba v strede križovatky.Možno by sa to dalo riešiť nejakým ostrovčekom alebo nejako podobne.Niesom si istý či by stačilo vodorovné značenie kedže vodiči často nerešpektujú ani to. Aj dnes som bol svedkom ako v strede stáli už traja vedľa seba a štvrtý sa tam tlačil z hlavnej cesty. Je až neskutočné koľko kolíznych situácií je tam skoro každý týždeň. Inak je križovatka prehľadná a vodič má riadny výhľad na obe strany.
11. jún 2019

Anonymný užívateľ

Každodenná realita v križovatke....
26. jún 2019

Anonymný užívateľ

Priechody sú krásne červeno-biele, bezpečnosť chodcov sa raketovo zvýšila. Križovatka pochopiteľne bez akejkoľvek zmeny, veď ako inak. Podnet NERIEŠENÝ.
16. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
projektová dokumentácia na zmenu trvalého dopravného značenia je vypracovaná a čaká sa na kladné stanoviská dotknutých orgánov. V jarných mesiacoch, keď budú vhodné poveternostné podmienky, pristúpi spoločnosť TSMPD s.r.o. aj k samotnej realizácií značenia.

Mgr. Silvia Bakytová
TSMPD

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania