Gazdovská ulica-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
nnn 02. mája 2019

Po dostavaní piatej nájomnej bytovky ostali obrubníky obité, rozbité, odtlačené od asfaltu. Celá cesta vrátane obrubníkov bola novo vybudovaná pri výstavbe rezidencie Eleven. Prečo niekomu vybudujeme a iným poškodíme? Bolo by pekné, aby si stavbári po sebe opravili všetko, čo zdevastovali.

02. máj 2019

vlado

Priblizne takto zacala "prirodzena erozia obrubnikov" na Gazdovskej ulici (vid prilozena fotografia) z konca maja 2018 - cize priblizne pred rokom ked sa zacala vystavba a prijazdovou cesotu, ktora nebola urcite projektovana na tazku techniku sa zacali dennodenne premavat tazke stavebne mechanizmy. To je dalsia ukazka aki inteligentni ludia riadia nase mesto ked namiesto odbornikmi navrhovaneho riesenia (vstup na stavenisko bol projektovany vybudovanim prijazdovej cesty cez parkovacie statia vybudovanych v blizkosti tenisovych kurtov) mestska inteligencia rozhodla takto. Kamion a dokonca ani vacsie nakladne auto sa nemalo ako cez dve tesne susediace pravouhle zakruity dostat bez toho aby neprechadzalo cez zelen a tu spominane obrubniky, ktore ako nam pan hovorca Dureje urcite oznami znicili poveternostne podmienky (voda, sneh a dazd).
Otazka teraz znie, kto a hlavne kedy da spominanu komunikaciu do poriadku. Podla spravodlivosti by to urcite nemala byt firma TO-MY-STAV, ktora obrubniky znicila ale clovek, ktory jej vydal povolenie touto prijazdovou cestou tazky naklad na dopravnych prostriedkoch vozit.

Na zaver mala uvaha s navrhom ako podobnym podnetom do buducna predchadzat (nemusiet ich vobec riesit): zamyslime sa, ci je naozaj potrebne riesit zakazdym nasledky a nie priciny. V tomto pripade je pricina evidentna. Nizka kvalifikacia, odbornost a inteligencia ludi, ktori v tomto meste vydavaju nezmyselne rozhodnutia a predovsetkym ludia, ktori im to umoznuju (prislusnu pravomoc im udeluju). Nemam nic proti pani primatorke ako osobe, ani proti jej chranencovi prvemu viceprimatorovi (ano, mame ich viac) a ludom pod nimi. Co mi ale vadi je ked su pri moci ludia motivovani zvysit kvalitu svojho zivota a nie kvalitu zivota obyvatelov v meste (doteraz som si myslel, ze za tymto ucelom si ich obcania volia). Vadia mi ich nezmyselne rozhodnutia. A som smutny z toho, ze svojou nizkou ucastou v komunalnych volbach, nedostatocnym zaujmom o komunalnu politiku a o programy ludi uchadzajucich sa do funkcii poslancov davate ludom, ktori su za vacsinu tu nahlasovanych podnetov priamo ci nepriamo zodpovedni jasny odkaz. Odkaz, ze ste ich doterajsou pracou spokojni. Lebo su tam plus minus stale ti isti.
03. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu. Zabezpečíme kontrolu prostredníctvom odboru výstavby MsÚ. O ďalšom postupe Vás budeme informovať.
Kto? Odbor výstavby

Michal Ďureje
hovorca mesta
15. máj 2019

Odpoveď samosprávy

pred začatím výstavby 5. bytového domu sme konzultovali napojenie na stavenisko s projektantom a s pracovníkom PZ SR ohľadne možnosti napojenia na jestvujúcu komunikáciu. Príslušný pracovník PZ SR nedovolil napojenie cez jestvujúce parkoviská z dôvodu možného ohrozenia osôb. Projektant nášho bytového domu konzultoval jestvujúce technické riešenie postavených bytových domov na Gazdovskej ulici aj technické riešenie prístupovej komunikácie. Prístupová komunikácia je navrhovaná v zmysle platných technických noriem, ktoré počítajú v rámci výstavby aj so zaťažením ťažšími mechanizmami, nakoľko aj po výstavbe (kedy je hlavná záťaž) tak aj počas samotného bývania, po každej komunikácii chodia nákladné vozidlá napr, zásobovanie.... V rámci bytového domu č. 5 ešte v priebehu mesiaca máj musí naša firma ukončiť výsev trávy a výsadbu zelene v zmysle požiadaviek stavebného povolenia. Nakoľko doteraz neboli vhodné poveternostné podmienky na výsadbu, tak ihneď po ustálení počasia budú uvedené práce zrealizované. Samozrejme, že naša firma nesie zodpovednosť za poškodené obrubníky, ktoré v rámci týchto posledných prác určite vymeníme na vlastné náklady. Takisto sme opravili aj poškodený chodník po rozkopávke na vodovodnú prípojku. Naša firma má na všetky práce 5-ročnú záruku voči Mestu a všetky vzniknuté závady určite v zmysle záručných podmienok odstránime. Mrzí nás vzniknutá situácia a ďakujeme za upozornenie .

Pernišová Marta, konateľka firmy



11. jún 2019

vlado

"V rámci bytového domu č. 5 ešte v priebehu mesiaca máj musí naša firma ukončiť výsev trávy a výsadbu zelene v zmysle požiadaviek stavebného povolenia. Nakoľko doteraz neboli vhodné poveternostné podmienky na výsadbu, tak ihneď po ustálení počasia budú uvedené práce zrealizované."
Pani Pernisova, na co cakate? Predbehla Vas burina, ktora okolo novej bytovky rastie jedna radost. Vyzera to tu ako na smetisku. To teraz nabehnete, celu ju vytrhate a zasejete travu alebo ako to bude vyzerat? Alebo teraz je zase az prilis krasne pocasie na to aby sa s tym nieco robilo? Niekedy mi ostava rozum stat ako sa tu realizuju veci. Plati asi stare zname: "Kto nechce hlada dovody, kto chce hlada sposoby"
13. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

náprava bola vykonaná spoločnosťou TO-MY stav.

Ing. Andrea Nikmonová
oddelenie výstavby

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania