Nábrežie A. Kmeťa-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Sonic 09. mája 2019

Zdravim mesto Prievidza.
Tak na zaklade akeho rozhodnutia boli vytvorene parkovacie miesta pred restauraciu Sabia?
Pozdlzne parkovanie je mozne len za predpokladu ze ostalo miesto na prejazd 6m. A tu to ani nahodou nie je. Inak by tadia uplne pohedlne dve auta presli.
Tazke to je prva cast.
Druha. Ak uz to iekto schvalil, to znamena ze podikatelovi(kazdemu) unoznite pred prevadzku podobne znacenie na reserve? To je predsa protustavne. Niekto je zvyhodneny iny zas nie.
No a treia vec, vodic smie zastavit len v smere jazdy na pravej casti vozovky. Kedy zacne uz konecne nejaka policia konat, a riestit arogantne statie v pritsmere V CELOM MESTE PRIEVIDZA? Albo snad treba zavolat televiziu ze v meste nieco nefunguje?

09. máj 2019

Marian

Sonic ty si evidentne zatazeny proti restauracii Sabia. O akych 6 metroch to tu pises? Budem citovat zakon....Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Tymi 3 metrami sirky ale prejde auto v oboch smeroch, takze ziadnych 6 metrov nemusi zostat volnych, ale iba 3. A to ze ma restauracia vyhradene mieste dopravnou znackou reserve, tak na tom nevidim vobec nic protiustavne. Proste o to poziadali a bolo im vyhovene. Byvas v blizkosti tej restauracie a stve ta ze sa im dari? :-) Zavolaj aj 10 televizii, ziadna nepride, akurat sa ty strapnis. :-))
10. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Opäť prosíme, aby verejnosť používala portál odkaz pre starostu na riešenie skutočných problémov, resp. nedostatkov.
V tomto prípade by sme odpoveď určili do troch rovín.
1.Vyhradené parkovacie miesto je platné. Dopravné značenie má príslušné určenie a odsúhlasenie. Potrebné šírkové parametre sú dodržané.
2.V tomto prípade nič nie je protiústavné.
3.Arogantné parkovanie riešime či už na Ul. Stavbárov, alebo v iných lokalitách mesta ( M. Rázusa, Ľ. Ondrejova a ďalších.) Ak ste svedkom nevhodného parkovania ihneď volajte Mestskú políciu Prievidza.

Michal Ďureje - hovorca mesta




10. máj 2019

Sonic

https://auto.sme.sk/poradna/parkovanie-zastavenie-vozidla-a-statie/1036-parkovanie-v-dedine-na-obecnej-ceste?type=1&strana=6

Niekto si vysvetli zakon ako mu pasuje. Ale je len jeden zakon a ten uvadza 6m. To znamena ze parkovisko je v rozpore zo zakonom. Nehovoriac ontom ze policia stale ignoruje arogantnu jazdu v protismere v celom meste!!!
10. máj 2019

Sonic

https://auto.sme.sk/poradna/parkovanie-zastavenie-vozidla-a-statie/1036-parkovanie-v-dedine-na-obecnej-ceste?type=1&strana=6

Niekto si vysvetli zakon ako mu pasuje. Ale je len jeden zakon a ten uvadza 6m. To znamena ze parkovisko je v rozpore zo zakonom. Nehovoriac ontom ze policia stale ignoruje arogantnu jazdu v protismere v celom meste!!!
13. máj 2019

...

HAHAHAHAHAHA, ďalší dobrý vtip od Kim Čong Ďurejeho. Odsúhlasiť zriadenie parkovacích miest vo vzdialenosti menšej ako 5 metrov od hranice križovatky a na ceste, ktorá má šírku sotva 5 metrov môže iba Dopravný inšpektorát v Prievidzi, ktorý je preslávený svojou nekompetentnosťou. Dalo by sa povedať, že ruka ruku umýva a z toho vyplýva absolútna neochota a nezáujem mesta riešiť takýto parkovací doslova bordel, ktorým je prelezená už celá Prievidza.

Ak toto nie je skutočný problém, potom sa nemôžeme čudovať, prečo si v meste vodiči môžu zastaviť prakticky kde sa im zachce (nanajvýš s výnimkou CMPZ, ostatné časti samosprávu nezaujímajú). Podnet je Neriešený, určite nie Uzatvorený !!!!
13. máj 2019

...

Ešte jedna poznámka pre Mariana. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 metre pre KAŽDÝ každý smer jazdy. Teda voľná šírka vozovky musí byť minimálne 3+3 metre (pri menšej šírke vozovky pochopiteľne menej). Jeden jazdný pruh široký najmenej 3 metre pre OBA smery jazdy musí zostať iba pri zastavení.

V celej časti Píly je možné zriaďovať parkovacie miesta výlučne na jednosmerných úsekoch ciest, na ostatných vozovkách nie sú vyhovujúce šírkové pomery. Ak si niekto zriadi prevádzku na mieste, kde jednoducho nie je možné zriadiť parkovisko (iba ak by sa zjednosmernila cesta) a napriek tomu sa tam parkovacie miesta zriadia, tak to zaváňa buď enormnou nekompetentnosťou cestného správneho orgánu a ODI Prievidza zároveň alebo tam smrdí korupcia. Lebo toto by sa bežnému občanovi určite nepodarilo vybaviť.
13. máj 2019

...

Opravujem Piesky, nie Píly.
15. máj 2019

Sonic

Pan hovorca, kolko ma MsP hliadok? Ked sa obcania rozhodnu ze im budu nahlasovat taketo nevhodne statie, myslite ze budu mat cas potom chranit obcanov? Lebo len na jednej ulici je 20 priestupkov, a ulic je v meste vela.
Takze dufam ze vas pochvalia, ak nastane situacia kedy nebudu nic ine riesiet len telefonaty :)
18. február 2020

Katarína

Dobrý deň. Chcela by som sa spýtať predstaviteľov mesta, kedy už konečne rozšíria parkovaciu zónu aj na mestskú časť Piesky? Tá situácia, že si z Ul. A. Kmeťa a priľahlých ulíc spravili vodiči parkovisko je neúnosná! Spĺňajú vôbec uvedené ulice šírkové pomery na parkovanie vozidiel? Ďakujem.
12. marec 2021

Sonic

Rad by som informoval pana hovorcu M. ĎUREJE.Po komunikacii s ministerstvom dopravy, bolo zistene ze dane parkovacie miesta (tiez aj ine parkovacie miesta v Pd) su v rozpore so zakonom. Teda vas chcem vyzvat na urychlene riesienie situacie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania