Dúbravská ulica-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, bez platnej TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Gašpar IngBcMudrPudr 14. mája 2019

Dúbravská ulica, Necpaly. Trištvrte roka odstavené nepoužívané auto! Zbytočne zabraňuje parkovaniu iným obyvateľom, skoro trištvrte roka sa nepohlo z miesta nikto sa o auto nezaujíma, majiteľa sa nám zistiť nepodarilo.

17. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Situáciu preveríme prostredníctvom MsP Prievidza.
Kto? MsP
Kedy? 21. týždeň

Michal Ďureje - hovorca mesta





17. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dňa 15.5.2019 počas kontroly nebolo vozidlo na mieste podľa príspevku zistené. Vozidlo má platnú EK aj TK.

Mestská polícia




17. máj 2019

Gašpar IngBcMudrPudr

Dobrý deň, uvedené auto je aj na vašej foto od MP ! Majiteľ ho zjavne po upozornení iba preparkoval o jedno miesto, viď foto od MP! Naďalej auto nepoužíva zabraňuje parkovaniu ostatným užívateľom áut, ktorý svoje autá denno denne používajú a nemajú už aj tak kde zaparkovať. Treba si to lepšie preveriť, auto je tam stále!
17. máj 2019

Tomáš

Ela, tým, že auto ma platnú STK aj EK a pohlo sa (aj keď iba o jedno miesto) znamená, že MsP toto riešiť nebude. Nie je to považované za dlhodobé státie a v takomto prípade nemôžu policajti urobiť nič.
17. máj 2019

Marek

Tiež mi tam to auto prekáža. Nechápem z akého dôvodu potrebuje mať majiteľ auto ktoré nepoužíva zaparkované pri bytovom dome, človek sa potom musí trepať z nákupom cez pol sídliska... Ak si toto prečíta majiteľ auta tak by som navrhol aby si auto zaparkoval ďalej od bytového domu napríklad na staru cestu... Tam nikomu zavadzať nebude
17. máj 2019

Gašpar IngBcMudrPudr

Pán majiteľ auta, mohli by ste brať ohľad aj na druhých ľudí bývajúcich na vašej ulici a keď viete, že auto používať nebudete ho kľudne odstaviť napr na starú cestu a pod. Sám viete aké to tam s parkovaním je, každé jedno miesto je dobré, nerobiť naprieky susedom kôli nepoužívané mu autu. Pekný deň.
31. máj 2019

Odpoveď samosprávy

V tomto prípade uvedieme niekoľko faktov. Podnet bol zverejnený 13.5.2019. Keď hliadka MsP situáciu preverovala dňa 15.5.2019 auto v tejto lokalite neparkovalo. A to ani na susednom parkovacom mieste podľa fotky aktualizácie podnetu.

V tomto prípade nejde o dlhodobo odstavené vozidlo, alebo „vrak“. Vozidlo má platnú EK, TK a je riadne zaevidované (má pridelené EČ). Na záber verejného priestranstva treba preukázať, že parkoval na tom istom mieste verejného priestranstva po dobu viac ako 30 po sebe nasledujúcich dní a to nemáme preukázané.


Michal Ďureje
+
MsP



31. máj 2019

Marek

Pan Dureje auto síce už preparkoval majiteľ pri predajňu CBA ale choďte na mestskú políciu a pozrite si kamerový záznam kľudne aj pol roka starý auto tam bolo zaparkované bez pohybu pekne dlhú dobu.
31. máj 2019

Gašpar IngBcMudrPudr

Pán Ďureje, asi potrebujete okuliare keď stále tvrdíte že auto nieje na fotke od mestskej polície. Ešte väčšie to auto nemôže byť, pri všetkej úcte . ☺️ Každopádne auto majiteľ preparkoval sám(vďaka údržbe parkoviska) .
Pekný deň pán Ďureje.
03. jún 2019

Milos Bujna

Ja neviem, ale ak má vozidlo prihlásené, má platné kontroly, tak ho žiadny policajt nedonúti na ňom jazdiť a má právo parkovať na parkovisku, ako dlho chce tak isto ako vy ktorí vozidlo denne používate. Tak celá táto debata a invektívy sú úplne zbytočné. Ukážte mi paragraf, ktorý zakazuje parkovať na parkovisku s vozidlom ak ho určitý čas nepoužíva a má všetko čo mu zákon káže. Len pre Vašu informáciu: Priestupok je zavinené konanie ktorého znaky sú uvedené v zákone. A tých 30 dní bez pohnutia. Podľa mňa je problém preukázať, že ho nepoužil (a to ho mohol aj pretlačiť na iné miesto). To by tá kamera musela nepretržite 24 h denne sledovať len to vozidlo.
Pre tých čo sa teraz do mňa pustia - to nie je moje vozidlo.
03. jún 2019

Gašpar IngBcMudrPudr

Pán Miloš, v poriadku auto je už odstránené ☺️ pekný deň .

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania