Mariánska ulica-spomaľovač-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený

nakoľko na prechode pre chodcov na ul. Marianska došlo v poslednej dobe k viacero dopravným nehodám, žiadame zastupcov mesta k vybudovaniu vyvyseneho priechodu pre chodcov, zníženiu rýchlosti celodenne, zvýšiť vykon hliadkovej služby v tomto useku príslušníkmi MsP a požiadať o súčinnosť príslušníkov ODI aby sa v uvedenom úseku kontrolovalo častejšie dodržiavanie zákona o CP 8/2009. Ďakujem

25. jún 2019

...

Navrhoval by som zrušenie priechodov pre chodcov, keď nebudú žiadne, potom na nich nebudú vznikať žiadne kolízie. A ak nebudú zrušené, nech pri každom priechode stojí každý deň 24 hodín policajt, to určite zabráni všetkým nehodám na priechodoch. A merať rýchlosť úplne všade a nepretržite.

Priechod na Mariánskej pri základnej škole je frekventovaný do skončenia vyučovania, po zvyšok dňa po ňom prejde nanajvýš niekoľko ľudí. Budovať prah a trvalo znížiť rýchlosť nie je riešením.
26. jún 2019

Maťko

pre ...
rodina panej, ktorá tam zomrela 21.6. večer o 19:30 by ti určite dala za pravdu, že je to zbytočnosť počas celého dňa !
26. jún 2019

.......

všetko nadštandardné je zbytočné pokiaľ sa vždy nájde niekto, kto to nebude rešpektovať.
26. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko k podnetu zabezpečí referát dopravy.
O ďalšom postupe bude informovať referát dopravy.
Kto? referát dopravy MsÚ
27. jún 2019

...

Podnet je naivný "hurá návrh", ktorý pochopiteľne vôbec nič nevyrieši. Priechod je označený značkami so žltým okrajom, na ceste je vyznačený výraznou červeno-bielou farbou a je dobre osvetlený a viditeľný z dostatočnej vzdialenosti. Čo viac by ste tu ešte chceli spraviť ?! Bude úplne postačovať, aby vodiči, ale aj CHODCI dodržiavali pravidlá cestnej premávky.
26. júl 2019

Odpoveď samosprávy

v súvislosti s týmto priechodom pre chodcov a celkovou dopravnou situáciou sa za účelom zvýšenia bezpečnosti cestnej premávky v týchto dňoch finalizuje dlhodobo pripravovaná úprava trvalého dopravného značenia, ktorá vyplynula zo záverov jedného z pravidelných miestnych šetrení v spolupráci s ODI a TSMPD.

Na danom úseku bude doplnené po oboch stranách vozovky dopr. značenie B34 Zákaz zastavenia v kombinácii s vodorovným dopr. značením V 12b Žltá súvislá čiara, ktorou bude vyznačený konkrétny úsek zákazu zastavenia.

Pripravované opatrenia a zmeny organizácie dopravy sme riešili miestnom šetrení za účasti ODI a správcu miestnych komunikácii TSMPD.

Ján Dolhý
Referent pre dopravu
Mesto Prievidza
24. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetný priechod pre chodcov v súčasnosti spĺňa všetky legislatívne požiadavky. Aj napriek tejto skutočnosti sa v súčasnosti započali práce na preskúmaní možnosti vybudovania stredového ochranného ostrovčeka, čo by malo opäť prispieť k zvýšeniu bezpečnosti chodcov.

Súčasťou prípadných úprav by bola aj autobusová zástavka, ktorá sa nachádza v bezprostrednej blízkosti riešeného priechodu.

Ing. Roman Bartoš
TSMPD
24. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
trvalé dopravné značenie obmedzujúce zastavenie vozidiel je zrealizované. Pripravujeme ešte osadenie dopravnej značky „Školská zóna“.

Ing. Roman Veselý
referent pre dopravu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania