Bojnická cesta-chodník-výtlk

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Peter 15. júla 2019

Pred predajňou EURONICS jazdia vozidlá cez trávnik a takto ho zničili. Buď to treba opraviť alebo namiesto trávnika dať dlažbu, ktorá by uniesla náklaďáky s tovarom pre euronics. Pri daždi je tam jedna veľká blatová kaluž. Nie je to pekná vizitka mesta. Mestskí policajti nerobia nič aby tomu zabránili. Ich jediná starosť je pripevniť papuču na koleso auta asi je to najjednoduchšia činnosť.

18. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Príčinou súčasného stavu nie sú ani mestskí policajti, ani mesto Prievidza. Príčinou stavu sú nezodpovední vodiči áut, ktorí prechádzajú cez uvedenú plochu. Ide o zákazníkov a samotné dodávky s tovarom.

Viete vy v podstate požadujete, aby sme ako mesto Prievidza vybudovali za peniaze všetkých obyvateľov dopravnú situáciu pre súkromnú pobočku elektropredajne.
Mesto Prievidza nebuduje ani parkoviská ani vjazdy pred súkromné prevádzky.


Skúsime nájisť iný spôsob spevnenia tejto plochy, ktorá mala slúžiť ako verejná zeleň.
Kto? odbor výstavby
Kedy? po preverení situácie

Michal Ďureje - hovorca mesta
18. júl 2019

Peter

Ja viem že príčinou nie sú mestskí policajti. Ale mali by upozorniť majiteľa predajne alebo majiteľov vozidiel, ktoré ničia tento trávnik. Mesto by mohlo vybudovať okolo tohto bývalého trávnika zábrany aby nebolo možné jazdiť po tomto priestore autami.
18. júl 2019

Peter

PS: Vôbec nepožadujem, aby sa to riešilo za peniaze obyvateľov. To mi vy vkladáte do úst. Dalo by sa to určite riešiť v spolupráci s majiteľom obchodu, lebo ten je vlastne zodpovedný za daný stav.
19. júl 2019

majo

Peter tak viete, to tak chodí. Radšej sa bude vysvetlovať ako sa to nedá a tak dalej namiesto toho aby sa to nejakým spôsobom pokúsili vyriešiť.
23. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Uvedený podnet sme riešili s majiteľom objektu, ktorý bol listom vyzvaný, že poškodenie terénu v zelenom páse je spôsobené prejazdom vozidiel, ktoré zabezpečujú činnosť obchodnej prevádzky EURONICS SK a.s. Vyzvali sme majiteľa o vykonanie nápravy, uvedenie terénu zeleného pásu do pôvodného stavu a upozorniť vodičov zásobovania, aby neprechádzali cez zelený pás, prípadne zabezpečiť zásobovanie obchodnej prevádzky EURONICS SK a.s. tak, aby nedochádzalo k obmedzovaniu dopravy a poškodzovaniu majetku mesta.

Martin Hammer
referent oddelenia výstavby
Mesto Prievidza
03. september 2019

Peter

Prešiel viac ako mesiac a židny náznak zmeny nevidno...
23. september 2019

Dominik

Bojnická cesta-Cesty a chodníky-iné

Pred predajňou Euronics je dlhodobo rozjazdený blatistý terén od zásobovacích áut tejto predajne.Znečistenie chodníka a cesty blatom.
19. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vzhľadom na skutočnosť, že majiteľ objektu ktorý bol listom vyzvaný, že poškodenie terénu v zelenom páse je spôsobené prejazdom vozidiel, ktoré zabezpečujú činnosť obchodnej prevádzky EURONICS SK a.s., do dnešného dňa nereagoval na písomnú výzvu, správca miestnych komunikácií osadil na predmetné miesto zábranu – kvetináč, aby sa zabránilo ďalšiemu poškodzovaniu zeleného pásu medi komunikáciou a chodníkom.

Ing. Martin Hammer
oddelenie výstavby
19. marec 2020

Peter

Kvetináč tam síce je, ale autá tesne okolo neho jazdia po trávniku ďalej. To skutočne neexistuje spôsob ako donútiť majitela objektu spolupracovať? Pokial by som zle parkoval tak papuču dostanem hneď, ale keď niekto ničí verejné priestranstvo tak na neho nič neplatí ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania