Ulica F. Madvu-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý

zdravím. Už by mohli policajné hliadky začať robiť poriadky s tými tlupami, ktoré po 22 hodine robia hurhaj a tým rušia okolitých obyvateľov ktorý majú aj malé deti či chodia do prace a potrebuju sa vyspať. Niekedy mam dojem že sa pri ten kultúrny dom schádzajú všetky skupiny z okolia. Nemám proti nic nech sa schadzajú ale nech rešpektujú nočný kľud A to ešte nevravim o tých asocialoch.

02. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
stanovisko k podnetu zabezpečí Mestská polícia v Prievidzi (ďalej len MsP).
Žiaľ problém je spojený s lokalitou budovy bývalej polikliniky, ktorej priestor asociáli často radi navštevujú.
Viete v tomto prípade je jediným riešením privolanie MsP v čase, kedy ľudia robia v danom priestore neporiadok a hluk. Iné riešenie situácie nie je.
Ďakujeme za pochopenie.
Kto? MsP

Michal Ďureje - hovorca mesta
05. august 2019

Martin

Uplne sa stotoznujem s tymto podnetom, lebo stare sidlisko uz nie je to co byvalo...Podobny problem je aj pri bytovke na namesti Hronskeho popijaju „obcania“ alkoholicke napoje a nasledne znecistuju flaskami, zvratkami i vykonavanim osobnej potreby okolie a aj bytovku. Niekedy aj tel. to ohlasime na MsP, ale uz to prestava cloveka bavit, lebo toto nie je riesenie dlhodobej situacie a uz to aj MsP prehliada. Vsimol som si aj to, ze len pristavia ani sa neunuvaju vystupit z auta a dobre sa aj pobavia a zasmeju. Plati v meste VZN o konzumacii alkoholu? A co ten bordel co robia, to je v poriadku? Tak prosim o riesenie...
08. august 2019

Tomáš

problémom je, že privolanie MsP nie je riešením príčiny problému ale len dočasným riešením aktuálneho stavu. MsP nemá nejaké extra právomoci, ktoré by jej v takomto prípade dovolili razantne zasiahnuť. Toto nie je problém len starého sídliska ale celej PD ( Sever pred a za jednotou, ul. Olympionikov; Tesco a pod.) Možno by stálo za zváženie mať nejakého sociálneho pracovníka, ktorý by sa tým zaoberal. Dokonca už aj v česku začínajú po vzore iných vyspelejších krajín so začleňovaním takýchto ľudí do spoločnosti...
26. august 2019

majo

ja apelujem na hliadky polície aby po 22:00 hodine robila častejšie obchôdzky v okolí kultúrneho domu lebo to čo tam robí podgurážená alkoholom mládež tak to už presaguje všetky medze - krik, rozbíjanie mobiliaru a alkoholovom opojení a aj keď sa hliadka zavolá tak kým sa oni uráčia prísť tak je po všetkom.
11. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mestská polícia zabezpečí, v rámci svojich personálnych možností, zvýšenie hliadkovej činnosti v okolí domu kultúry, ale najracionálnejšie riešenie je: pri zistení akejkoľvek protiprávnej činnosti vec oznámiť na bezplatné tel. č. 159. Privolaná hliadka zabezpečí riešenie problému. V prípade nespokojnosti obyvateľov s riešením je opätovne možnosť oznámiť vec na tel. č. 159. Všetky hovory sa zaznamenávajú a sú predmetom vyhodnocovania činnosti hliadky.

Mestská polícia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania