Bórová ulica-cesta-znečistená

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení

zarastené obrubníky cesty aj chodníku po celej dĺžke ulice Bôrová, vytrcajuce konáre kríkov z lesoparku do cesty, znečistena vozovka po starom lísti.

02. september 2019

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za nahlásenie podnetu.
K zeleni uvádzame toľko, že v danej časti ide o parcely, ktoré nie sú vo vlastníctve mesta Prievidza. Úpravu zelene musí zabezpečiť vlastník pozemkov.
Vyčistenie komunikácie zabezpečíme prostredníctvom správcu komunikácií.
Kto? TSMPD
Kedy? po preverení podnetu

Michal Ďureje - hovorca mesta
02. september 2019

Janíčko

ale správca komunikacie je mesto a to je zo zákona povinné zabezpečiť zjazdnost svojej komunikácie.
12. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nie všetky pozemky v tejto lokalite spadajú pod TSMPD s.r.o. Chodníky v meste Prievidza sú striekané proti burinám predovšetkým v letných mesiacoch. Nakoľko sa jedná o intenzívne buriny, ktoré potrebujú pravidelný opakovaný postrek, aby sa docielilo úplné zlikvidovanie, vzhľadom k nedostatočným personálnym kapacitám a klimatickým podmienkam, ktoré tieto postreky vyžadujú, množstvu km chodníkov nedokážeme bohužiaľ takúto pravidelnosť zabezpečiť. Predmetná komunikácia sa bude čistiť v jarných mesiacoch roka 2020 v zmysle harmonogramu, rovnako v jarných mesiacoch sa čistila aj v roku 2019.

Mgr. Silvia Bakytová
TSMPD
12. marec 2020

Janíčko

zbytočná aplikácia, podnet ako vyriešený, ale nic sa nevyriešilo. 3/4 roka trvalo mestu odpovedať a nič nespravili. Komunikácia stále znečistena, s burinou nic nespravili, ved cez zimu vykape sama. administrátor nech si vstúpi do svedomia kde dar stav vyriešený. Ďakujem
13. marec 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet bol označený ako vyriešený na základe konštatovania samosprávy, že nie všetky predmetné cestné komunikáce spadajú pod jej kompetenciu a tie ktoré áno boli a sú pravidelne udržiavané v rámci schopností a kapacít mesta.
Vzhľadom na Vašu aktualizáciu a nespokojnosť s vyriešením však podnet samospráve preposielame znova. Samospráva bude mať následne na vyjadrenie 14 dní. Pokiaľ tak neučiní, podmet bude označený za neriešený. Ďakujeme za pochopenie, pekný deň.

S pozdravom

Denisa Centárová
Admin OPS
[email protected]
13. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetná komunikácia sa bude strojne čistiť v 15. týždni roka 2020 v zmysle harmonogramu, avšak bude závisieť od vhodných klimatických podmienok a súčinnosti vodičov parkujúcich vozidiel.

Mgr. Silvia Bakytová
TSMPD

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania