Čakáreň pred Uniklinikou

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

V riešení
meno
Ladislav Hudák 18. februára 2014

Hlavný vchod do budovy Unikliniky sa otvára ráno okolo 6:50 hod., pretože ordinačné hodiny začínajú o 7:00.

Problém je v tom, že niektorí pacienti prichádzajú pred budovu až hodinu a niekedy aj dlhšie pred otvorením vchodu a potom dlho čakajú pod holým nebom, za každého počasia, niekedy aj v mraze alebo daždi. Okrem zrejmých nevýhod, toto riešenie vrhá aj nepriaznivé svetlo na obraz kvality života v Prievidzi.

Vedela by radnica nejako pomôcť?

18. február 2014

Odpoveď samosprávy

Nakoľko UNIklinika nie je mestský objekt, nemôžeme z pozície mesta meniť otváracie hodiny čakárne. S uvedeným podnetom však budeme informovať vedenie zdravotného strediska. Rozhodnutie o zmene otváracích hodín však bude závisieť na strane UNIkliniky.

Michal Ďureje
hovorca mesta
18. február 2014

ggg

Je to otrasne.ludia tam v zime alebo v daždi stoja cele hodiny pred a ked otvoria dvere tak sa tlačia ako dobytok do vnutra.Vytah je preplneny a ostatni bezia ako na zivot pešo.Chyba je ,ze ortoped je na 5poschodi a ked chori ludia alebo dochodcovia konečne prijdu hore tak tam ludia stoja v rade a hadaju sa lebo sa aj tam predbiehaju.A nakoniec zistite ze sa na rad nedostanete alebo musite hodiny čakat.Podobne je to aj dostat sa na vysetrenie na neurolog.na starom sidlisku,cele hodiny tam ludia čakaju pred budovou a potom bezia ako o zivot.Doktorka vyhodi 13 čisiel a ostatni mate smolu.Starši ludia su zufali počula som jednu staršiu pani som tu treti raz a nedostala som sa na vysetrenie a nie som s Prievidze je to otrasne
18. február 2014

Odpoveď samosprávy

O podnete sme informovali riaditeľstvo UNIkliniky.

Michal Ďureje
hovorca mesta
21. február 2014

Mato

To je problem vsade ked nechce niekto cakat nech si zaplati prednostne. Netreba nahodou cakaren pred kazdym obchodom postou... Sak aj tam kolkokrat stoja ludia a cakaju na otvorenie
22. február 2014

tvoj tieň

no mňa by tiež zaujímalo ako si autor podnetu predstavuje riešenie problému...
22. február 2014

ggg

ano problem skoro vsade,ale je rozdiel ked zdravy clovek stoji pred poštou alebo pred second-hand pri paragraf pube.Stoja pred budovou Un.stari ludia,ludia po operaciach a potom dvere otvoria a ludia sa valia ako dobytok do vnutra.Zaplatia ano zaplatia ale všetci nemaju na prednostne vysetrenie.Vela ludi nema ani na doplatok za liek.Bol si niekedy pred nemocnicou napr.v Haiburgu alebo Viedni tam to nepoznaju.Ortoped si objedna max.10ludi a venuje sa im ovela dlhsie ako unas.Nova budova a všetko po starom
07. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Čas otvárania budovy Unikliniky je stanovený v súlade so schválenými ordinačnými hodinami jednotlivých ambulancií. Vzhľadom k tomu, že ordinačné hodiny ambulancií začínajú od 7.hod., budova je otváraná v 15 minútovom predstihu tak, aby mali pacienti dostatočný časový priestor na presun do čakárne príslušnej ambulancie.
Radi by sme v tejto súvislosti uviedli, že na pracoviskách a ambulanciách prevádzkovaných našou spoločnosťou majú pacienti možnosť objednať sa na vyšetrenie na konkrétny termín a čas.
Spôsob objednávania a časovania pacientov na ambulanciách u lekárov, ktorí majú v našej budove prenajaté priestory , je však v kompetencii daného lekára - prevádzkovateľa príslušnej ambulancie.
V minulosti sme dočasne pristúpili k skoršiemu otváraniu budovy, čo však viedlo k neželanému poškodzovaniu interiéru budovy. Z uvedeného dôvodu, ako aj po zohľadnení ordinačných hodín jednotlivých ambulancii zostáva otváranie budovy Unikliniky naďalej bez zmeny.

UNIPHARMA - 1. slovenská lekárnická akciová spoločnosť
Opatovská cesta 4, 972 01 Bojnice
07. marec 2014

ggg

Dakujem za odpoved,ale zial všetko ostane po starom.Nechcem stale tu otravovat ,ale to ze sa moze pacient objednat to je sice pravda.Ma to hačik na ortoped.sa neda dovolat a ked sa chce pacient objednat za 5euro tak len osobne.a skuste si predstavyt ze pride s Val.Belej dochodca najprv sa objednat a potom dostane termin vysetrenia.Pre mladeho zdraveho cloveka s Prievidze pohoda,pre dochodcu s poskodennym bedrov.klbom alebo kolenom dost neprijemne a plus 5euro a plus doplatok za liek a plus cestovny listok atd.Riaditel Unikliniky neviem či niečo zmeni ale bol by som rad keby napr.prijal viac lekarov-ortopedov.viackrat sa mne stalo ze v piatok tam pan doktor nebol .zial je to začarovany kruh a je to skoro všade.musime asi vydrzat ako v tom filme Pelišky-VYDERZAJ PIONIER
26. jún 2014

Marcela

Tiež to poznám nejeden krát som pred uniklinikou od 5:15h aby som mala zaručene že budem na ortopedii vybavená.A v rovnakom čase som prišla keď som potrebovala predoperacne na internom.Deň pred tím som bola osobné na ambulancii sa informovať a sestrička mi povedala aby som prišla ráno do poradia tak sa stalo a bola som prva no keď sestrička otvorila dvere visla že dnes dá len 5 čísel a ostatný majú smolu a nás tam bolo asi 20 čakajúcich a mňa ešte skúšala presvedčiť aby som vyskúšala iného internistu.Nedala som sa a musela som sa aj vyhrážať aby som bola vybavená a to som tam dole stala od 5:15 h.Keď už sa stávala takáto klinika tiež sa mohlo počítať aspoň s nejakým pristreskom a možnosťou použiť toaletu ale to je celépodnikanie na slovensku.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania