Ulica A. Žarnova-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Radka 17. septembra 2019

Dobrý deň.

Veľkokapacitné parkovisko, ktoré je vo večerných hodinách vyťažené na 100% za bytovým domom na ulici Žarnova je dlhšiu dobu v katastrofálnom stave.

Podľa katastra sa jedná o parkovisko na pozemku Mesta Prievidza. Z akého dôvodu mesto nezabezpečuje žiadnu údržbu tohto parkoviska?

- Čiary zmazané, neprečisťované niekoľko rokov s čím súvisia nánosy štrku a iných nečistôt
- asfaltová pokrývka v dezolátnom stave (obrovské výtlky, v ktorých je počas dažďov veľké množstvo vody na veľkej ploche)
- absentuje zimná údržba - v zime parkovisko čistý ľad.

Kedy sa parkovisko, ktoré je plne vyťažené dočká aspoň základnej údržby a opravy, prípadne úplnej výmeny povrchu? Ľudia, ktorí dodržiavajú predpisy a vo večerných hodinách neparkujú v zákrutách a pri kontajneroch si ničia autá.

18. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko zabezpečíme prostredníctvom príslušného odboru.
Kto? odbor výstavby MsÚ
Kedy? po preverení podnetu

Michal Ďureje - hovorca mesta
30. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na predmetnej ploche v 43. týždni prebiehala údržba v podobe strojného čistenia, opráv výtlkov, resp. uvedenia plochy do zjazdného stavu. Asfaltový kryt plochy je po svojej životnosti, a preto uvedené opravy nemajú charakter definitívnych opráv.
V rámci týchto činností bolo odstránené aj oplotenie a chodník v bezprostrednej blízkosti bol očistený od náletových burín. V prípade, že počasie bude ešte priaznivé zrealizujeme aj nástrek vodorovného dopravného značenia. Ak sa to tento rok už z objektívnych dôvodov nepodarí, realizácia VDZ sa presunie na jarné mesiace.

Ing. Roman Bartoš
TSMPD

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania