Dúbravská ulica -trávnatá plocha-nepokosená

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Matúš 23. septembra 2019

23. september 2019

Marek

Dúbravská ulica-trávnatá plocha-nepokosená

Dokedy bude táto burina rásť na výjazde z dubravskej ulice? Fakt super rozhľad na križovatku...
24. september 2019

Rastislav

ta "burina" zabezpecuje prezitie hmyzu, ktory mizne rapidnym tempom na celom svete. A teraz porozmyslaj nad tym, ake dolezite su zdrave ekosystemy na prezitie cloveka a dojde ti, ze okolo tvojho auticka sa nestoci svet.
24. september 2019

Gašpar IngBcMudrPudr

Rastík, ukľudníme sa. Keď budeš aspoň šofér (o vlastníctve auta nehovoriac) tak sa tadiaľ popri tej "krásnej výsadbe kvietkov" choď odviesť (nie autobusom). A potom bude tvoj komentár aspoň trochu adekvátny. Každý šofér si na tej križovatke zapindá a žiadneho pri tom nenapadne že tam žijú nejaké včeličky, mušky, mravčeky, keď ohrozuje seba, ostatných a svoj majetok (auto) lebo sa tam musí strčiť pol autom do hlavnej cesty (to je tá na ktorej majú autá prednosť) aby videl či sa môže pohnúť ďalej vôbec. Nikto tu nechce aby celá výsadba zmizla, bohate by stačilo odstrániť dva metre "kvietkov" od hranice križovatky. Minulý rok mesto chybu priznalo, kúsok odkosili, šoféri mali rozhľad aj hmyzík prežil. Takže kľud, nikto nechce zabíjať planétu:)
24. september 2019

Matúš

A to nehovoriac o moznej nehode s detmi na bicykloch a podobne. Pan ocividne nema prehlad. Kvietky treba sadit pri vchody a na miesta kde neohrozuju bezpecnost premavky.
25. september 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Mesto Prievidza vyčlenilo niektoré plochy na ktorých boli vysiate lúčne kvety. V týchto lokalitách nie je vykonávané kosenie. Miernym odkosením v zákrute zrežeme časť kvetov pre lepší výhľad na cestnú komunikáciu.
Kto? TSMPD
Kedy? 39. týždeň

Michal Ďureje - hovorca mesta
26. september 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

komentáre boli upravené, prosíme užívateľov o dodržiavanie pravidiel slušnej diskusie.

Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]
12. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetný záhon z lúčnych kvetov je vysiaty tak, aby nebol obmedzený rozhľad v križovatke. Treba len správne vstupovať do križovatky. Vzhľadom k uvedenému opakovanému podnetu budeme pravdepodobne nútení zmenšiť záhon lúčnych kvetov v tejto lokalite.

Mgr. Silvia Bakytová
TSMPD

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania