Nábrežie sv. Cyrila-strom-zlomený konár

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Katarína Bubnášová 02. októbra 2019

Zlomené konáre na strome pri Handlovke - konečná autobusov MHD pri bývalom Agrospole.

03. október 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
K zlomeniu konára došlo pravdepodobne začiatkom týždňa z dôvodu silného vetra. Riešenie podnetu zabezpečí správca verejnej zelene.
Kto? TSMPD - verejná zeleň
Kedy? 40. týždeň

Michaela Bartušová
Mesto Prievidza
25. január 2020

Marek

Prosím o vyjadrenie prečo musel byť vykonaný taký masívny výrub stromov, kto ho vykonal, s povolením koho. Nezabúdajme na dôležitosť stromov v meste, na riešenia,ktoré sa vždy dajú nájsť tak, aby obe strany boli spokojné. Ak potrebuje vykonávateľ poradiť ohľadne pozitívnych účinkov stromov v krajine, spýtajte sa ktoréhokoľvek žiaka druhého stupňa základnej školy. Situáciu v meste budeme monitorovať a týmto vyzývame aj verejnosť.
12. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uvedený pozemok je v súkromnom vlastníctve výrub stromov bol vykonaný z dôvodu, že stromy boli staré a poškodené, po silnejšom vetre došlo k zlomeniu topoľa, ktorý spadol na ďalšie stromy. Časť stromu sa nachádzala v povodí rieky (výrub bol oznámený aj na Správu povodia hornej Nitry). Zvyšné stromy zasahovali do cesty, zhoršovali prehľadnosť čím spôsobovali problém autobusom a vzhľadom na frekventovaný úsek bolo potrebné urobiť opatrenia aby sa predišlo nebezpečným udalostiam. Na pozemku bude realizovaná aj náhradná výsadba v počte 8 ks ihličnatých stromov.
Výrub sa vykonával v čase vegetačného pokoja, odbornou firmou, s príslušným povolením.

Ing. Lenka Haragová
referent ŽP – ochrany prírody a krajiny

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania