Chýbajúci chodník - Na Karasiny

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Neriešený
meno
Anonymný užívateľ 10. marca 2014

Bude v dohľadnej dobe konečne vybudovaný chodník, ktorý by viedol popri ceste na ulici Na Karasiny až do lesoparku ? Je skutočne zvláštne, ak sa do lesoparku dá dostať takmer výlučne po cestných komunikáciách (z ulíc Na Karasiny a z Bôrová.) Jediný prístup do lesného parku, kde vás nemôže zraziť auto, je z ulice Clementisa, ktorý je ale najviac vzdialený, málo využívaný a hlavne nie je osvetlený.

Problém chýbajúceho chodníka začal byť vypuklý po začatí bytovej výstavby vedľa ulice na Karasiny, ktorá končí až tesne pred trafostanicou v lesoparku. Na mape je vyznačený pás pozemku vo vlastníctve mesta, na ktorom by chodník mohol byť vybudovaný. Avšak mimoriadne "vhodné" umiestnenie elektrických rozvádzačov (žlté šípky) naznačuje, že s takýmto variantom sa zrejme ani nepočítalo.

11. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Odpoveď ako aj prípadné riešenie podnetu zabezpečí odbor výstavby MsÚ. O ďalšom postupe budeme informovať.

Michal Ďureje
hovorca mesta
26. marec 2014

giza

Tento problém je tu asi 30 rokov, keď naše deti začali chodiť do novej školy, v ktorej je teraz Mestská polícia,nám mesto sľúbilo chodník pre deti a naše deti už majú svoje deti a chodníka nikde.
22. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Mesto Prievidza v súčasnosti neplánuje realizáciu chodníka na Ulici Na karasiny.

Dušan Kohút
referent výstavby
Mestský úrad
28. január 2019

Maťko

Obnovujem tento podnet. Od roku 2014 keď bol otvorený, sa v uvedenej lokalite vystavalo mnoho domov, pribudli dva bytové domy (8 byt. jednotiek a 45 bytových jednotiek + uvažuje sa o možnej ďalšej výstavbe bytového domu), zvýšil sa počet áut, ktoré tam denno-denne jazdia, chýba parkovanie - tak autá parkujú na ceste a je často nutné prechádzať do protismeru. Pri tak vysokom pohybe chodcov a cyklistov, hlavne v letných mesiacoch je len otázkou času, kedy tam dôjde k nejakej nehode. Navrhujem teda, zaoberať sa predošlým podnetom o výstavbe chodníka.
28. január 2019

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,
podnet bol preposlaný samospráve.

Prajem pekný deň
S pozdravom Admin OPS
07. júl 2020

Gizela

A je bezpečné aby po ceste chodili deti z lesoparku. Už sa zobuďte, ten chodník už tam mal byť roky.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania