Bojnická cesta-cesty a chodníky-obchvat

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Neriešený
meno
Martin Martin 20. novembra 2019

Chcel by som, aby bol konecne zrealizovany obchvat PD. Opakovane kazdy rok az rok a pol vychadza sprava o nejakej studii, ktora stoji cca 400.000 eur a vysledok ziadny.

Za skore vybavenie vopred dakujem v mene vsetkych.....

21. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

dňa 9. októbra 2013 vláda SR uznesením č. 586 uložila ministrovi dopravy výstavby a regionálneho rozvoja zabezpečiť začatie realizácie projektu dobudovania I. etapy obchvatu do konca roka 2015 a začatie realizácie II. etapy obchvatu do konca roka 2016. Je zrejmé, že ministri túto úlohu zatiaľ nedokázali splniť.

Investorom tejto stavby je Slovenská správa ciest, Investičná výstavba a správa ciest Žilina.

Aj mesto Prievidza by veľmi uvítalo informácie o tom, kedy bude konečne zrealizovaný obchvat. Primátorka mesta a poslankyňa NRSR, Katarína Macháčková, v tejto veci v októbri interpelovala ministra dopravy. V odpovedi na interpeláciu sa uvádza, že cieľom ministerstva dopravy je ukončiť realizáciu stavby I. etapy obchvatu do konca roka 2023, s tým, že nevylučujú ani ukončenie stavby v skoršom termíne. K otázke na plánovaný harmonogram realizácie II. etapy obchvatu neuviedol minister dopravy žiadny konkrétny termín a informoval o potrebe zaradenia tejto akcie medzi investičné priority v nasledujúcich obdobiach.

S pozdravom

Alojz Vlčko
vedúci kancelárie primátorky
21. november 2019

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky / Slovenská správa ciest, Investičná výstavba a správa ciest Žilina
09. január 2020

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet preposielame zodpovednej inštitúcii. Veľmi sa ospravedlňujeme sa za oneskorené preposlanie, ktoré bolo zapríčinené technickou chybou.


Matúš Sedlák
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania