Psie vykali - Necpaly

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený

Planuje mesto robit nieco so psickarmi a ich milacikmi pretoze nechat behat dieta niekde po travniku je hrozne vsade su vykali pekne povedane.Mozno keby MsP miesto rozdavania pokut mamickam za vysokou skolou ked idu cvicit do detskeho centra a o 5min. nemaju zaplatene parkovne radsej rano ked vsetci vencia svojich psikov dohliadli na nich a ked uz potrebuju vyberat na pokutach tak myslim ze by sa im aj tu zadarilo.

21. marec 2014

Odpoveď samosprávy

Priznávame, že nezodpovední psíčkari, ktorí nečistia exkrementy sú veľkým problémom.
V tomto smere sme sa rozhodli zapojiť do projektu v rámci ktorého darujeme zadarmo každému obyvateľovi mesta Prievidza, ktorí riadne zaplatil daň za psa, papierové vrecká na psie exkrementy.

Obyvateľ Prievidze, ktorý riadne zaplatil daň za psa, dostane zadarmo 25 špeciálnych vreciek na psie exkrementy s lopatkou. Po vrecká si môžu prísť psíčkari na mestský úrad do kancelárie číslo dverí 213, 120 a 119. Prievidza sa takto snaží nielen oceniť a motivovať zodpovedných majiteľov psov, ale aj upozorniť na povinnosti tých majiteľov, ktorí pri venčení znečisťujú mesto.

Ak ste svedkom nezodpovedného správania majiteľa psa, môžete taktiež vec nahlásiť na mestskú políciu. Po identifikovaní psa, alebo majiteľa psa, dokážu policajti aj spätne vypátrať toho, kto po psíkovi neodpratal exkrementy.


Michal Ďureje
hovorca mesta
21. marec 2014

Odpoveď samosprávy

ešte dopĺňam odpoveď o fotku špeciálneho sáčku.

Michal Ďureje
hovorca mesta
25. marec 2014

Ivana

Pán Ďureje,
sama vlastním dvoch psov. A ako zodpovedná majiteľka si exkrementy po svojich psoch zbieram. Ak to raz niekto nerobí, tak si určite nepríde ani po Vaše sáčiky. Čo keby ste sa skôr zamerali na to, aby sme mi psíčkari mali naše psy, kde venčiť bez toho, aby sme sa nemuseli obávať, že ich zrazí auto (keďže skoro všetky venčoviská sú pri cestách). Naozaj by bolo rozumné urobiť aspoň jedno oplotené venčovisko ako na sídlisku Zapotôčky. My by sme mali kde venčiť a mamičky s detičkami by mali určite menej starostí.
S pozdravom Stolárová Ivana
26. marec 2014

prievidzanka

xxxx krat som bola svedkom toho že ludia su lahostajni a kašlu nato aby to po psovi zdvihli.kdo. chce mat psa tak nech si aj upratuje...hadam policia nebude riesit veci co by malí psíckari brát ako samozrejmost..
28. marec 2014

Odpoveď samosprávy

DObrý deň,
rád by som doplnil odpoveď o nasledovné informácie:


Voľné výbehy pre psov, kde je možné pustiť psov z vodítka, sa nachádzajú v okrajových častiach mesta a sú označené tabuľkami:

- Sídl. Mládeže – Nábr. Sv. Metoda pri Handlovke
- Sídl. Píly – Gorazdovo nábr. pri Handlovke
- Mestský park – pri Nitre
- Nábrežný park – ZŠ Šafárika (oplotený výbeh)
- Sídl. Necpaly – Kútovská ul. pri Necpalskom potoku
- Sídl. Kopanice – Ul. Vl. Clemetisa pri vodárni
- Sídl. Žabník – za LÍDLom
- Pod Skalou

Michal Ďureje
hovorca mesta
31. marec 2014

Odpoveď samosprávy

V prípade, že ste priamo svedkom toho, že niekto po svojom psovi neuprace exkrementy, máte niekoľko prípadov ako sa k uvedenej skutočnosti zachovať.

1. Privolať mestskú políciu na bezplatnom čísle 159. Urobiť tak môžete aj anonymne. Najlepšie však je ak pri telefonáte nahlásite presnú lokalitu, kde sa takýto priestupok deje/stal. Taktiež je potrebné, aby ak je nezodpovedný psičkár na odchode z miesta činu, ste nahlásili opis rasy psa. Práve podľa opisu psa dokážeme nezodpovedných psičkárov usvedčiť aj mimo lokality, kde psa venčili.


2. Odfotiť (stačí aj mobilným telefónom) nezodpovedného psíčkara a fotku dať k dispozícii na Mestskú políciu.

3. V žiadnom prípade nečakajte a konajte ihneď. Dodatočné vyšetrovanie bez dôkazov je veľmi zložité.

Napríklad v týždni od 17.3. do 23.3. 2014 sme vyriešili 6 priestupkov pri vedení psov, súvisiacich s voľným pohybom psov na verejnosti. Prípady boli prejednané v zmysle zákona.


MsP Prievidza

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania