Cesta v dezolátnom stave bez údržby po zime na Družstevnej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Ľubica Vargicová 31. marca 2014

Mestská časť Prievidze - Hradec, ulica Družstevná, od čísla 26, 34 a vyššie, je dlhé roky v dezolátnom stave, navyše tento rok síce prebehli upratovacie práce ciest po zime, ale do tejto časti Družstevnej ulice sa vobec nedostali. Cesta je vymrvená, pokrytá veľkým množstvom štrku a vymrvených kameňov a takisto veľmi nebezpečná pre chodzu detí a starých ľudí, ktorých tu býva prevažná vačšina. Prosíme kompetentných o zabezpečenie vyčistenia tejto časti Družstevnej ulice v čo najkratšom čase. Úplne ideálny stav by bola jej kompletná rekonštrukcia. Ďakujem

31. marec 2014

...

Mestská časť zrejme nie je mesto. Takže potom môže hovorca mesta považovať ulicu Rázusa za najhoršiu komunikáciu v meste. A objekt na fotkách sa už ani nedá považovať za miestnu komunikáciu.
01. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Uvedený úsek Družstevnej ulice bol vyhotovený technológiou, ktorá sa dnes už používa výnimočne prípadne na menej zaťažené a frekventované komunikácie (lesné cesty). Poruchy nie je možné odstrániť lokálnymi opravami. Komunikácia je zaradená do zoznamu celoplošných opráv komunikácií pre najbližšie obdobie. Konkrétny dátum opravy tejto komunikácie budeme vedieť povedať až po zrealizovaní formy verejného obstarávania.



Dušan Kohút
referent výstavby
Mestský úrad
+
Michal Ďureje
hovorca mesta
10. apríl 2014

Martin Drozd

Cesta je naplánovaná na opravu ale máme v Hradci i iné cesty v havarijnom stave, kde nám možno hrozí i porucha inžinierskych sietí. Takže treba určiť priority.
11. jún 2014

Vladimír Frimel

Dlhé roky sa v mestských častiach nevenovala náležitá pozornosť komunikáciám. A takýto je výsledok. Pri stanovovaní priorít opráv je nutné prihliadať aj na fakt, akej početnej skupiny obyvateľstva sa daná oprava dotýka a aké majú možnosti sa danému úseku vyhnúť. Ako vieme ekonomika vládne svetom a preto aj finančná stránka veci nemôže byť „opomenutá“ , avšak za prijateľného technického riešenia. Osobne dúfam, že sa podarí uskutočniť všetky plánované investičné plány, k spokojnosti všetkých zainteresovaných.
24. november 2014

Odpoveď samosprávy

Predmetná komunikácia bola vyasfaltovaná. Práce realizovala spoločnosť vysúžťažená vo verejnom obstarávaní. Cena diela predstavuje sumu 12 168,58 eur. Podnet je vyriešený

Michal Ďureje
hovorca mesta
08. december 2014

Lubica Vargicova

Ďakujeme veľmi pekne za realizáciu tejto opravy!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.