Zaberanie parkovacieho miesta

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Miroslav 02. apríla 2014

Na ulici M. Rázusa na novom parkovisku stojí minimálne štyri mesiace auto s vyfučaným kolesom.

02. apríl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet. Podnet sme preposlali na mestskú políciu, ktorá celý prípad preverí. O výsledku vás budeme informovať.

Michal Ďureje
hovorca mesta
02. apríl 2014

Milan

A na druhej strane na prvom mieste pri ceste do garáží červený pickup asi rok.
12. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Podľa zistenia našich spracovateľov, majiteľ tohto vozidla zomrel. Vo veci budeme môcť konať po dedickom konaní.

Milan Gatial
zástupca náčelníka mestskej polície pre výkon, hliadkovú činnosť a priestupkový referát
Mestská polícia
30. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Vozidlo PD 901 AS, ktoré dlhodobo parkuje na Ul. Rázusa v Prievidzi, je v evidencii vozidiel DI OR PZ Prievidza evidované na držiteľa Miroslav M., ktorý 1.8.2008 zomrel. V dedičskom konaní získal vozidlo jeho syn – Marián M., ktorý tiež v máji 2013 zomrel. Vozidlo ale zostalo neprepísané a stále je evidované na jeho otca.
Dedičské konanie po Mariánovi M. nie je ukončené. Dňa 27.1.2015 bol spracovateľ MsP u pani notárky, ktorá uviedla, že konanie nebolo doposiaľ ukončené, nakoľko si vyžaduje veľa úkonov a je neštandardne zdĺhavé.

Vzhľadom k uvedenému nemôžeme vo veci konať až do ukončenia dedičského konania a tiež nie je možné ani vyrúbiť daň za záber verejného priestranstva v zmysle platného VZN.

Tamara Mujkošová
Sekretariát MsP Prievidza
23. október 2015

Odpoveď samosprávy

Predmetné vozidlo je ešte na mieste. Dedičské konanie neskončilo, dedičia sa zriekli dedičstva, mal dlhy a vozidlo pravdepodobne prepadne v prospech štátu. Sme v kontakte s p. notárkou. V tomto prípade nemáme komu vyrúbiť ani daň za záber verejného priestranstva.

Milan Gatial
zástupca náčelníka mestskej polície pre výkon, hliadkovú činnosť a priestupkový referát
Mestská polícia
26. október 2015

...

Môžeme iba dúfať, že neumrie viacero zadlžených vlastníkov motorových vozidiel, lebo parkoviská budú plné odstavených áut, s ktorými sa údajne nedá nič robiť. Keby auto niekto zapálil, tak by aj zhorený vrak na mieste musel zostať do skončenia dedičského konania ?! Slovensko je ukážkový právny štát, keď je ukrutný problém odstrániť jedno (pokazené) auto....
05. marec 2017

Jana Píšová

Dlho stojace auto na ulici Razusa

Dobry den, toto stare auto tu stoji minimalne 1 rok co si vsimam. STK a EK nie je platne 2-3 roky, pneumatiky vyfucane. Bolo by dobre ho odstranit alebo aspon kontaktovat majitela nech ho odstrani, kedze volnych miest je na Zapotockoch velmi malo.
06. marec 2017

Jana Píšová

Ako vidim riesilo sa to v roku 2014.. ako nehnevajte sa, ale uz je rok 2017, to sa fakt to auto z tade nepohne? Potom sa ludia stazuju, ze nieje kde parkovat.. neda sa aspon odtiahnut niekam kde by to nikomu nevadilo?
02. júl 2017

Odkazprestarostu.sk

Podnet sme 05.03.2017 opäť preposlali samospráve.

Matej Matejov
admin OPS Prievidza
29. august 2017

Madafaka

Parkujúci klenot

Poprosím o odstránenie,odtiahnutie,eliminovanie tohto nádherného vozidla nemeckej výroby,ktoré zaberá parkovacie miesto. Ďakujem.
22. september 2017

Odpoveď samosprávy

Vo veci stále nebolo rozhodnuté zo strany notárky. V tejto súvislosti musíme iba čakať na predmetné rozhodnutie, od ktorého sme závislí.
Podobne je to aj s vozidlom na Košovskej ceste.

MsP
20. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vozidlo bolo dňa 17.7.2020 z miesta odstránené (vozidlo na základe uznesenia okresného súdu pripadlo do vlastníctva Slovenskej republiky. Po upozornení na túto skutočnosť zo strany mestskej polície, poverený pracovník štátnej správy zabezpečil jeho odstránenie).

Mestská polícia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania