Nad terasami-stavby a budovy-zlý stav budovy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 06. februára 2020

Majitelia poschodových garáží majú pocit, že ich garáže sú bezúdržbové a tak sa viac ako 25 rokov nikto z nich nezaujíma o stav drevených striešok zo zadnej strany garáží.

Časť striešok má poškodenú a chýbajúcu asfaltovú izoláciu, v dôsledku čoho je drevená konštrukcia prehnitá a je iba otázkou času, kedy drevený obklad spadne dole, kde sa nachádzajú ďalšie garáže.

Vyzve stavebný úrad vlastníkov garáží, aby bezodkladne vykonali nápravu
?

10. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko zabezpečí oddelenie stavebného poriadku.
Kto? Oddelenie stavebného poriadku
Kedy? Po preverení situácie

Michaela Bartušová
Mesto Prievidza
08. júl 2020

Anonymný užívateľ

Oddelenie stavebného poriadku sa ako zvyčajne ide roztrhnúť od aktivity a pripravuje jedno stanovisko za druhým. Skutočnosť je ale taká, že na takéto podnety kašle a je mu ukradnuté, že kusy dreveného obkladu už padajú majiteľom spodných garáží na hlavu.

Ako inak, podnet NERIEŠENÝ !!!!!!!
08. júl 2020

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň,

podnet bol opätovne odoslaný samospráve. Ak sa podnetom do 14. dní nebude samospráva zaoberať, ten bude následne označený za neriešený.

S pozdravom

Admin OPS
[email protected]
16. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v súlade s ustanovením par. 86 ods. 1, Zák. č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku, v znení neskorších predpisov( stavebný zákon):

(1) Vlastník stavby je v súlade s dokumentáciou overenou stavebným úradom a s rozhodnutím stavebného úradu (stavebné povolenie, kolaudačné rozhodnutie) povinný udržiavať stavbu v dobrom stavebnom stave tak, aby nevznikalo nebezpečenstvo požiarnych a hygienických závad, aby nedochádzalo k jej znehodnoteniu alebo ohrozeniu jej vzhľadu a aby sa čo najviac predĺžila jej užívateľnosť.

Ing. Gizela Búryová
Vedúca oddelenia stavebného poriadku
29. júl 2020

...

Toto má byť čo za "odpoveď" ??? !!! Všetci dobre vieme, čo je v stavebnom zákone, na jeho dodržiavanie má dohliadať príslušný stavebný úrad !!! A teraz ako čo, máme zavolať mestskú políciu, hasičov alebo lekársku službu, aby nariadila dať majiteľom garáží svoju stavbu do zodpovedajúceho stavu ?

Podnet NERIEŠENÝ, veď ako inak.
12. august 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
stavebný úrad upozornil vlastníkov garáži na povinnosť udržiavať stavbu v dobrom technickom stave v zmysle ustanovení stavebného zákona.

Stavebný úrad preverí aktuálny stav stavby a podľa zistených skutočností bude následne pokračovať v zmysle ustanovení stavebného zákona.

Ing. Gizela Búryová
Vedúca oddelenia stavebného poriadku

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania