Hornonitrianska cesta-trávnatá plocha-vyjazdené koľaje

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Dada 09. februára 2020

Dobrý deň, na Urbarskej ulici pri kotolní si takto výjazduju trávnik. Behajú tam auta ako normálne po ceste. Nebolo by možné keďže je malo parkovacích miest spraviť z toho trávniku aspoň parkovisko pre pár áut? Vybetonovat aj tu plochu trávniku nech sa tam parkuje normálne alebo teda niečo s tým urobiť? Stoja tam tri autá za sebou a ktore stojí ako prvé ide vždy cez trávnik. Ďakujem za odpoveď

10. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko zabezpečí oddelenie výstavby.
Kto? Odbor výstavby
Kedy? Po preverení situácie

Michaela Bartušová
Mesto Prievidza
12. február 2020

Anton Tomášik

Prepáčte, ale ja zase nechápem kto im dovolil parkovať pri elektrickej rozvodni. Kotolňa to nie je. Arogancia ľudí je dnes na vysokej úrovni a nevážia si ani ten kúsok trávnatej plochy. Darobní lenivci chcú parkovať rovno pod oknami a tak to sa správajú. Parkujú tam vždy rovnaké autá a nie lacné. Treba sa spýtať majiteľa prečo to robí. Tiež bývam na Urbárskej a neťaží sa mi zaparkovať ďalej a prejsť sa. Voľné miesto som zatiaľ vždy našiel aj neskoro v noci. Necpaly ešte nie sú na tom tak zle ako Zapotôčky.
12. február 2020

Dada

Celé Necpaly vedia kto tam parkuje.keďže tam stále parkujú tie isté auta. A odôvodnenie je ze na,, normálnom,, mieste neotvoria dvere. Viem slabá výhovorka na to povedať ze nechcem aby mi to niekto oškrel poprípade sa vedľa mňa niekto lepil. A áno, nemajú tam co parkovať. Ale tak keď už nič iné aspoň nájsť tomu nejaké riešenie. Véd to nieje v poriadku takto ničiť trávnik.
14. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pri výbere miesta na realizáciu spevnených plôch sa zohľadňuje:
- Umiestnenie podzemných inžinierskych sietí, ktoré obmedzujú využiteľnosť územia a zvyšujú náklady na výstavbu spevnených plôch,
- dreviny nachádzajúce sa na predmetnom pozemku
- majetko-právny stav pozemkov.
Ďalšou podmienkou je, že pre urbanistické obvody platí regulatív funkčno-priestorových celkov v zmysle obsahu platnej územno-plánovacej dokumentácie v bode – riešiť problematiku odstavných plôch pre osobné automobily bez nároku na zábery plôch zelene.
Na základe uvedených podmienok pristupujú jednotlivé volebné výbory mestských častí v určovaní priorít opráv a výstavby spevnených plôch pre parkovanie osobných vozidiel.
V nasledujúcom období rokov 2020-2021, vzhľadom na požadovaný objem požiadaviek na výstavbu spevnených plôch v jednotlivých volebných obvodoch, nie je možné požiadavke na výstavbu spevnených plôch v lokalite na Urbárskej ulici vyhovieť.

Ing. Martin Hammer
oddelenie výstavby
14. február 2020

Dada

Takže sa môže tráva výjazdovat a ničiť naďalej.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania