Nábrežie A. Kmeťa-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Katarína 20. februára 2020

chcem sa spýtať kompetentných z mesta kedy a kto už konečne začne riešiť vozidlá ktoré každodenne nedodržiavajú šírkové pomery počas parkovania? trvá to už roky

21. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko zabezpečí Mestská polícia.
Kto? MsP
Kedy? Po preverení situácie

Michaela Bartušová
Mesto Prievidza
23. február 2020

Ján Chalmovský

Pani suseda ale viete že týmto ste potrestali najmä svojich susedov ?! Dnes som vyšiel z domu a pri aute policajti. Som si myslel že sa im asi moje auto páči keďže inak som nevidel dôvod prečo by ich zaujímalo. Oni mi povedali že na základe tohto podnetu sem musia chodit a riesiť všetky autá ktoré tu parkujú . Pri zachovaní 1.5m na chodniku to vraj na väčšine miest v štvrti nevychádza na min. šírku vozovky. Ja som auto odparkoval do dvoru. Ale čo susedia, ktorí túto možnosť nemajú - napríklad bočné ulice? Čo reštaurácia? Kde parkujú vaše návštevy? Vo dvore asi nie. Asi ľudia po tomto nebudú nadšení. Policajti sa presunuli o pár metrov ďalej a riešili ďalšieho suseda .
23. február 2020

Tomas Badura

Je škoda že musíme mať aj takýchto susedov ktorým prekážajú auta ktoré sú zaparkované. Je to pre mňa nepochopiteľné. Teraz musíme Každé auto dávať do dvora a samozrejme aj návštevy. Budem si musieť dozrieť na to že všetky autá pani dávate aj vy do dvora. Ešte raz ďakujeme. Vaši susedia
24. február 2020

...

Chudáci majitelia rodinných domov, oni si predsa iba spravili parkovisko na miestnej komunikácii a zlí policajti ich za to chcú pokutovať ! Veď komu by sa chcelo otvárať bránu a parkovať vo dvore, keď majú pred domom nevyužitú asfaltovú cestu.

Láskavo prestaňte fňukať a začnite konečne dodržiavať platné zákony. Cesta NIE JE parkovisko !
24. február 2020

Tomas Badura

A vy si láskavo uvedomte že nie všetci majú dvor kde si auto zaparkujú. Čo máte za rozum keď takéto veci vás nenapadnu alebo čo máte za chovanie keď máte ešte tu drzosť písať o tom.
24. február 2020

...

Takže keď nemám na svojom pozemku miesto na zaparkovanie, môžem zaparkovať kde mi napadne. Teda aspoň v zmysle "logiky" pána Tomáša.

Ak nemá majiteľ domu kde parkovať, potom je to iba JEHO problém a ak si myslí, že si spraví parkovisko niekde na ceste, tak sa hlboko mýli. A aby sme sa tu nenudili, pôjdeme vyriešiť chrapúňov s autami a vozíkmi aj na Východnej ulici. Majiteľ auta nie je boh....
24. február 2020

Ján Chalmovský

Logika :) . Teraz si predstavte ze sa zide rodina z roznych kutov Slovenska kvoli udalostiam ako svadba, pohreb..... . Kde maju asi zaparkovat ? Poslem ich ku Tescu a odtial naspat taxikom? Ci na Dlhu ulicu lebo tam je miesta a miesta a auta tam vobec nezasahuju do min. sirky vozovky? Ved to je nezmysel. A aj policajti to vedia. Mimochodom na policajtov tu nikto nic zleho nepovedal. Robia len to co musia. A tu sa dostavame ku jednej zaujimavosti pre vas. Hadam nikde inde v meste sa toto neriesi. Iba tu vdaka tomu ze to bolo nahlasene. To povedala aj hliadka. Ved to aj dava zmysel. To by museli dat papuce na auto celym Zapotockom a dalsim . Pri 20 aute by im dosli. Proste nezmysel.
Ja sa nehnevam ani na susedu aj ked mozno trosku ano. Podla mna chcela len vyriesit auta, ktore nam sem niekto zaparkuje aj na rok a auto sa nepohne. A takych co tu stali cele mesiace so spustenymi pneu tu po zavedeni plateneho parkovania v meste bolo dost . Z toho dovodu si miestna restauracia musela aj od mesta vyziadat oznacenie pozdlznych parkovacich miest, pricom dlzka statia je na nich obmedzena. Proste hostia nemali kde zaparkovat. A co maju robit teraz? Zase zaparkovat pri Tescu a zobrat si taxika? Nezmysel.
No a co s tym teraz? Ani policajti nevedia ako sa s tym vysporiadat. Musia sem chodit, kontrolovat a davat papuce za nieco co je vo zvysku mesta normalna vec. Oni tu marnia cas, isto by ich bolo treba inde. Majitelia aut marnia cas a peniaze pretoze bud dostali predvolanie na mestku policiu alebo rovno papucu. Tak co s tym? Auta tu vzdy parkovali a parkovat budu.
25. február 2020

Sonic

No a toto je rakcia na statie v krizovatkach okolo sabiie! Kedze vzdy v case obeda je tam problem. A aj to ze nejaky panko Dureje napise ze parkovisko pred sabiou vzniklo legalne. To ani nahodou. Nie je dodrzana sirka cesty, takze tam nema co hladat. Takze keby neboli ludia arogantni dalo by sa to znasat.
25. február 2020

Sonic

Tomas, a Chalmovsky.
Nieco pre vas.
Kazdy den tam na tych cestach stoja auta, co parkuju v protismere, na chodniku a nedorzuju 6m volneho priestoru cesty. To je to iste ako keby ja necham auto na kruhaci a pojdem si nakupit. :) a budem cakat ze si to ikto nevsimne.
Dlhodobo nerieseny problem sa zacal riesit konecne. Aspon sa z tych uliciek bude dat normalne bezpecne odbocit bez toho aby branilo nejake auto vo vyhlade.
25. február 2020

Ján Chalmovský

Ja proti zakazu statia pri krizovatkach nemam nic a takisto proti dodrziavaniu min. sirky chodnika . Bolo to policajtami aj predtym kontrolovane. V pohode. Naozaj ked niekto parkuje v krizovatke tak je to nebezpecne pretoze nevidno naozaj nic. Kludne nech tam davaju aj nadalej pokuty a tiez tam mozu byt zlte ciary. Ale aby sa nemohlo parkovat na celej ulici ktora patri k tym sirsim v tomto meste a vtejto stvrti? Ta norma je v praxi nedodrzatelna. Nase cesty a ulice nemaju proste taku sirku. To by sa nemohlo parkovat skoro nikde v tomto meste.
Taketo veci sa riesia, ale napriklad to ze most pre pesich konci v nezname asi nikoho netrapi. Ze tam nie je priechod pre chodcov, nie je to nijako oznacene a nie je tam aspon znizena rychlost to je vsetko ok.
Nas najvacsi problem je, ze sa nedodrziava nieco co sa dodrzat neda a ani nikde inde nedodrziava a takisto sa to nikde inde nekontroluje iba na A. KMETA. Pohoda no .
25. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
riešenie šírkových pomerov v zmysle § 23 ods. 1 zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke bolo do 30.11.2019 výlučne v kompetencii policajného zboru. Zmenou zákona o obecnej polícií od 1.12.2019 má tieto kompetencie aj mestská polícia.

Váš podnet využijeme pri plánovaní hliadok Mestskej polície Prievidza v rámci plnenia úloh v zmysle zákona č. 564/1991 Zb. o obecnej polícii.

Mestská polícia
25. február 2020

Sonic

Chalmovsky, ako som uz napisal.
Ja sam.som pridaval par podnetov, a myslim ze prvy sa tu objavil v roku 2016! Ziadal som ich aby nakreslili zlte ciary. Odpoved bola krasna: ze to nie je potrebne.
Ale.pred cinzakom na skravana je krasne vymalovana cesticka.
Takze nebezpecne parkovanie mesto tolerovalo. A tu je vysledok. Niekto proste uz nedokaze donekonecna cakat ze policia zacne robit samostatne.
No a uz ked zacali davat pokuty na pieskoch, mali by spravodlivo chodit po celom meste. A nemuseli by sa zdrziavat kontrolou na namesti. A tiez by mali za hodinu zarobene na vyplaty pre cely zbor na cely mesiac.
26. február 2020

Milanko

Este raz : verejna cesta pred vasim domom nie je vase parkovisko ani vas majetok. Parkujte si laskavo vo dvoroch a neobmedzujte vodicov na cestach. Z 99% je to len lenivost, ze sa cloveku nechce vystupit a zaparkovat auto vo dvore. Kto to miesto vo dvore nema , nech ho laskavo vybuduje, norma urcuje dve parkovacie miesta na jeden rodinny dom !!! Jasne mame tu aj par domov pri handlovke, kde sa to neda ale drviva vacsina je len jednoducho leniva.
27. február 2020

Majo

Rád by som videl tu osobu, ktorá vydala 7 parkovacich miest pre reštauráciu Sabia... Či ma iny zakon alebo ked sa beru peniaze, zakon neplati? Každopadne na to doplati, len majitel reštaurácie, ktory plati dane... Ci by nebolo rozumnejsie osadit tabule.... Ako vyberat peniaze.... Ako kazdy ma mat meter a merat si vzdialenost? My co ideme na obed a mam si platit akusi nemyslitelnu pokutu? Vitajme na Slovensku
27. február 2020

Sonic

Majo, no niekto na dopravnom inspektorate zneuzil pravomoc. Tu ine vysvetlenie nie je. A keby tam hlavne parkovali v case obeda ludia normalne nemuselo to byt az takto. Este aj majitel tam parkoval auto v protismere jednosmernej ulice, takze sa niet comu cudovat.
28. február 2020

Sonic

Mestska policia,
Zase mate hliadky naplanovane len rano?
A co v case obeda? Ist okolo sabie, 20 aut co porusuje zakon o stati na ceste. A uz ked tam budete, ulica podjavorinskej, tam stoja auta ktore rovnako porusuju predpis a nevsimate si to? Aka je vasa logika? Na jednej ulici nesmu na druhej mozu?
01. apríl 2020

Sonic

A sme tam kde sme boli, zase sa zhromazduju auta na tej ulici. Akonje toto mozne? A ako je mozne ze ked vam napisem ze na ostatnychbuliciach je roznaky problem, tak ho neriesite? Podla coho moze byt niekto znevyhodneny vzhladom na majetkove pomery? Ked vlastni na jednej ulic dom. Tam nesmie parkovat. No hned na vedlajsej, kde je siroka cesty rovnaka uz moze. Tam mozu stat po chodnikoch a policiiu to netrapi
02. apríl 2020

Viktor Novy

Sonic, to ťa ešte stále nezavolali na poradu, aby si im pomohol vyriešiť problém s parkovaním?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania