Koncová ulica-kanalizácia-upchatá

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Vveveve 06. marca 2020
https://youtu.be/13iMM96t4Pk

Dobrý deň, chcem upozorniť na to ze v parku na sídlisku Sever oproti vodarom z kanala vyviera po daždi voda, vodári boli vyrozumení a podla nich to nie je ich majetok. Voda podmáča okolite pozemky kde sa planuje vystavba.

09. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko zabezpečí oddelenie výstavby.
Kto? Odbor výstavby
Kedy? Po preverení situácie

Michaela Bartušová
Mesto Prievidza
13. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe uverejneného podnetu vykonali zamestnanci Mestského úradu v Prievidzi obhliadku trasy kanalizácie podľa technickej mapy priamo na mieste. V popísanom území, v parku oproti vodárom, sa nachádza cca 10 ks kanalizačných šácht a nebolo možné obhliadkou identifikovať predmetnú šachtu, pri ktorej by bol viditeľný výtok z kanalizačnej šachty. Pre lepšiu identifikáciu miesta je potrebné priložiť snímku širších vzťahov, podľa ktorej by bolo možné určiť presné miesto podnetu.

Ing. Martin Hammer
oddelenie výstavby
15. marec 2020

Vveveve

Dobrý deň, dakujem, kanal stale tečie
03. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v zmysle zák. č.138/1991 Zb. o majetku obcí a zák. č. 369/1990 Zb. o obecnom zriadení, bolo vykonané šetrenie majetko - pravných vzťahov k predmetnej kanalizácii, ktorého výsledkom bolo, že mesto Prievidza v majetku stokové a kanalizačné siete neeviduje, a preto nedisponuje žiadnymi podkladmi k tomuto majetku. Po prekonzultovaní uvedeného územia so spoločnosťou StVPS, a.s. nám oznámili, že neevidujú pripojenie kanalizačnej prípojky od predmetnej šachty. Z obhliadky možno konštatovať, že mohlo dôjsť k poruche – prerušeniu trasy pripojovacieho potrubia kanalizačnej prípojky.
Na základe uvedeného nie je možné určiť presnú trasu kanalizačnej prípojky, jej zaústenie, nakoľko v predmetnom území predpokladanej trasy kanalizácie sú pozemky v súkromnom vlastníctve.

Ing. Martin Hammer
oddelenie výstavby
13. február 2021

Jozef

Našiel som tento pretekajúci kanál z ktorého splašky vytekajú von dole kopcom a tečie to pod zamrznutím ľadom až tam kde sa deti sánkujú. Tečie to cez rozostavané domy čo sú tam a veľmi to smrdí.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.