Ulica A. Stodolu-chodník-výtlk

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Milan 12. marca 2020

Dobrý deň. Minulý rok bola zrekonštruovaná časť chodníka na ulici A. Stodolu ako je možné vidieť v priloženej fotke. Avšak zrekonštruovala sa tá najmenej využívaná časť, ktorou sa mesto ešte neunúvalo pochváliť aj na internete. http://www.prievidza.sk/spravodajstvo/kritizovany-chodnik-opravili-oprav-sa-dockaju-aj-parkovacie-plochy/

Rád by som apeloval na dokončenie aj zvyšnej časti chodníka od A. Stodolu 160/8 po A. Stodolu 162/12. Po predmetnom chodníku denne prechádza množstvo ľudí a aj mamičiek s kočiarmi, pričom táto prechádzka býva dosť obtiažna. Chodník je už len podľa priloženej fotky v KATASTROFÁLNOM stave.

Ďakujem.

13. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko zabezpečí oddelenie výstavby.
Kto? Odbor výstavby
Kedy? Po preverení situácie

Michaela Bartušová
Mesto Prievidza
17. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mesto Prievidza eviduje požiadavky na opravu chodníkov na celom území mesta s ohľadom na postupnú degradáciu povrchov zväčša z liatych asfaltov. Z uvedeného dôvodu sú vytypované najviac poškodené chodníky pre chodcov s rozsiahlymi poruchami a s prechodom porúch do podkladových vrstiev, výškovými prepadmi po starších rozkopávkach a plochami združujúcimi sa atmosférické zrážky. V uvedenom prípade na postupnú degradáciu povrchov chodníka na Ulici A. Stodolu v neposlednom rade vplýva aj fakt, že parkovacie plochy sú umiestnené za chodníkom. Povrchová úprava, ako aj celková konštrukcia chodníka, nebola dimenzovaná na zaťaženie osobnými autami. Najvhodnejším riešením by bolo premiestnenie chodníka za parkovacie plochy, kedy by sa riešila aj bezpečnosť chodcov, čo však navyšuje investičné náklady.
S ohľadom na celkový stav cestnej siete a z počtu požiadaviek je možné konštatovať, že rozsah poškodených chodníkov a požiadaviek na ich opravy a rekonštrukcie výrazne prevyšuje možnosti rozpočtu mesta Prievidza.
Lokálne poruchy chodníka ktoré sú závadou v schodnosti budeme priebežne odstraňovať v spolupráci s Technickými službami mesta Prievidza.

Ing. Martin Hammer
oddelenie výstavby
21. júl 2021

Milan

Dobrý deň. Ešte 17.3.2020 ste mi odpísali, že poruchy chodníka ktoré sú závadou v schodnosti budete priebežne odstraňovať v spolupráci s Technickými službami mesta Prievidza. Dodnes nie je starý asfalt odstránený a stav poškodenia vrchnej vrstvy asfaltu sa neustále zhoršuje. Vzniknutá situácia je taká, že na predmetnom chodníku je už veľmi ťažké nájsť súvislú časť, po ktorej je možné plynule kráčať alebo tlačiť kočiar, vozík. Viem, že rekonštrukcia nie je z vyššie uvedených dôvodov možná, tak prosím aspoň o ODSTRÁNENIE STAREJ VRCHNEJ VRSTVY ASFALTU. Vznikne tak celkom použiteľný chodník pre nás obyvateľov ulice A. Stodolu.

Ďakujem.
24. júl 2021

Milan

Prosím odpoveď….
05. august 2021

Milan

Dobrý deň. Prosím o otvorenie predchádzajúceho podnetu v priloženom linku. O jeho aktualizovanie sa snažím už niekoľko týždňov, no nikto neodpísal.

Tu je môj komentár v uzatvorenom predchádzajúcom príspevku:

Dobrý deň. Ešte 17.3.2020 ste mi odpísali, že poruchy chodníka ktoré sú závadou v schodnosti budete priebežne odstraňovať v spolupráci s Technickými službami mesta Prievidza. Dodnes nie je starý asfalt odstránený a stav poškodenia vrchnej vrstvy asfaltu sa neustále zhoršuje. Vzniknutá situácia je taká, že na predmetnom chodníku je už veľmi ťažké nájsť súvislú časť, po ktorej je možné plynule kráčať alebo tlačiť kočiar, vozík. Viem, že rekonštrukcia nie je z vyššie uvedených dôvodov možná, tak prosím aspoň o ODSTRÁNENIE STAREJ VRCHNEJ VRSTVY ASFALTU. Vznikne tak celkom použiteľný ch
06. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za aktualizáciu podnetu.
Stanovisko zabezpečí oddelenie výstavby.

Michaela Beňadiková
Mesto Prievidza
12. august 2021

Odpoveď samosprávy

Preveríme so správcom komunikácií a pracovníkmi aktivačných činností možnosť odstránenia liatych asfaltov. Práce zaradíme do plánu opráv pre obdobie jesenných mesiacov.

oddelenie výstavby
24. september 2021

Milan

Bola prosím preverená možnosť odstránenia liatych asfaltov ? Asfalt sa veľakrát odlupuje aj sám bez použitia nástrojov. Budú sa práce vykonávať počas tohtoročných jesenných mesiacov ?

Ďakujem
01. október 2021

Milan

Prosím odpoveď
03. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predmetný úsek bol zbavený krytu z liateho asfaltu a tým pádom bola zlepšená jeho schodnosť. Treba však upozorniť, že takéto riešenie je len dočasné a je nutné chodník ošetriť jeho krycou vrstvou.
S pozdravom

Ing. Roman Bartoš
vedúci strediska miestnych komunikácií a správy parkovísk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania