Ulica V. Benedikta-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Mária 12. marca 2020

Dobrý deň, fotku som spravila dnes (12.3.2020) asi o 17:15 h. a potvrdila mi to, že zatvorenie škôl zrejme nezabráni blízkemu kontaktu ľudí, ale možno ho aj podnieti (kúsok od týchto "basketbalistov" sa prechádzala matka s malým dieťaťom). Chápem, že za daných okolností vlastne nejestvuje "správne" rozhodnutie v záujme bránenia šíreniu korona vírusu, ale pokúšam sa týmto navrhnúť, že by asi bolo dobré podniknúť kroky na zvýšenie opatrnosti ľudí (dnes sa zaplnili aj ulice a obchody, hlavne dôchodcami špacírujúcimi sa so svojím každodenným nákupom 3 ks pečiva a debatujúcimi so susedmi). Alebo to berte ako anekdotu, kým u nás vírus nie je potvrdený. :-)

Ďakujem za prečítanie podnetu.
Mária Suríková

13. marec 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

mesto Prievidza bezodkladne aktualizuje opatrenia proti šíreniu koronavírusu a informuje o nich svojich obyvateľov prostredníctvom viacerých komunikačných kanálov – súhrnne nájdete aktualizované opatrenia aj na webe mesta http://www.prievidza.sk/spravodajstvo/opatrenia-pri-zabraneni-sirenia-koronavirusu/ a http://www.prievidza.sk/spravodajstvo/covid-19-opatrenia-a-zakazy-v-prievidzi/.

Pri ich dodržiavaní pritom apelujeme na zodpovednosť občanov, avšak zatiaľ nemôžeme inak ako odporúčaním zamedziť voľnému pohybu osôb. Opätovne tak žiadame osoby, ktoré pociťujú akékoľvek príznaky ochorenia, aby sa vyhýbali verejným priestranstvám a dodržiavali domácu izoláciu.

Zároveň upozorňujeme, že šírenie poplašnej správy je v zmysle platného zákona trestné, preto vyzývame k rozvážnosti pri uverejňovaní príspevkov, ktoré by mohli podnecovať paniku.

Michaela Bartušová
Mesto Prievidza
13. marec 2020

Mária

Dakujem Vam za upozornenie.
Maria

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania