Lipová ulica-MHD-poškodené vozidlo

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený

ako sa vykonáva dezinfekcia vozidiel mhd v Prievidzi? obchodné prevádzky sa dezinfikuju každý deň. Dúfam že tak sa to robí aj v mhd. Ak nie poprosim odpoved prečo sa to nerobí. Aké sankcie vyvodí mesto voči dopravcovi? ďakujem

26. marec 2020

Janíčko

napr. Bratislava stare mesto vráti rodičom všetky poplatky za ZŠ a MŠ nakoľko im služby neboli poskytnuté.
26. marec 2020

Miroslav Krajčík

Záleží čím sa dezinfikuje. Ak sa dezinfikuje prípravkami na báze alkoholu, chlóru alebo peroxidu, tak to treba denne. Ak sa napríklad dezinfikuje polymérovou dezinfekciou, tak tá po aplikácii vydrží cca 7 dní účinkovať, prípadne menej ak sa povrch opätovne očistí nejakým čistiacim prostriedkom.
30. marec 2020

Odpoveď samosprávy

SAD Prievidza, poskytovateľ verejnej dopravy v okresoch Prievidza, Partizánske a Bánovce nad Bebravou, prijala od 2.3.2020 preventívne opatrenia, aby čo najefektívnejšie zamedzila šíreniu akýchkoľvek vírusov v prostriedkoch verejnej dopravy vzhľadom na vzniknutú situáciu. Spoločnosť dodržuje pokyny hlavného hygienika a krízového štábu, zintenzívnila sa dezinfekcia vo všetkých prostriedkoch verejnej dopravy. Spoločnosť sa prispôsobuje situácii a koná v súlade s rozhodnutiami a požiadavkami TSK a vyhláseniami vlády.

SAD Prievidza v rámci zachovania bezpečnosti cestovania začala robiť preventívne opatrenia častejšou dezinfekciou prostriedkov verejnej dopravy už od 2.3.2020, od kedy neustále zásobuje vodičov autobusov dezinfekčnými prostriedkami, ktorí nimi čistia svoje pracoviská, madlá a tlačidlá v počas prestojov. Takisto od soboty, 14.3.2020, spoločnosť v spolupráci s členmi civilnej ochrany z Chrenovca-Brusna, začala aplikovať celovozidlovú dezinfekciu dopravných prostriedkov na základe rozprašovania dezinfekčného prípravku Everbrite Ultra po celom autobuse generátorom hmly aerofog, v čom pokračuje do dnes.

Od 16.3. 2020 platí povinnosť nosiť rúšky, resp. sa chrániť akoukoľvek formou (šatkou/šálom) pri nástupe a počas celého cestovania a spoločnosť takisto žiada cestujúcich, nech si nesadajú na prvé dve sedadlá za miestom šoféra.

Linda Delgado Turcerová
SAD Prievidza a.s.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.