Námestie J.C. Hornského-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Martina 04. apríla 2020

Denno denna realita pri tržnici od rána do večera v tejto situácii na Slovensku.

05. apríl 2020

majo

však raz sú tam raz su zas pri kulturnom dome....a srať chodia pri polikliniku hnus
06. apríl 2020

Martin

Áno, môžem to len potvrdiť. Len bezdomovci to nie sú. Sú to aj roboši, ktorý tam pravidelne popíjajú a ignorujú nariadenia. A žiaľ mestská polícia pre nich nič neznamená. Prečo nepokutuje? Už by sa mohla odhodlať aj na taký krok a nie sa len previesť okolo a ani nevystúpiť z auta. Potom sa nečudujme, že nemá žiadnu autoritu. Tí ľudia fajčia pod oknami bytovky, chlastajú a aj vykonávajú potrebu pod stromami bytovky. A stále nehovorím o bezdomovcoch, ale o tých čo sú na fotke. A odpoveď mesta, bude volajte mestskú políciu. Prosím Vás, keď viete, že je to problematická lokalita, tak máte tam chodiť častejšie a bez zavolania a aj to riešiť...
07. apríl 2020

Ľubor Mokrý

Dovolím si položiť otázku: Za čo majú uložiť pokutu? Keď tam prídu policajti, alkohol schovávajú (to som videl pred Tescom), keď tam stoja určite pred nimi neserú ani neobštiavajú múry, a to už nehovorím o podmienkach uloženia blokovej pokuty, ktoré sú presne stanovené v zákone.
Je to skupina ľudí na ktorých pokuta neplatí a jediné čo na nich platí je hrubá sila. A k policajti použijú hrubú silu, potom si ich natáčate na mobily a dávate videá na facebook o policajnej brutalite.
Prečo sa nikto nezaujíma o dôvod ich schádzania - tým je večierka a lacný alkohol. Prečo problém niekto nerieši s p. majiteľkou večierky - napr. správa vlastníkov bytov v zmysle zákona o vlastníctve bytov a nebytových priestorov.
citujem zo zákona: " Ak vlastník bytu alebo nebytového priestoru v dome svojím konaním zasahuje do výkonu vlastníckeho práva ostatných vlastníkov bytov alebo nebytových priestorov v tomto dome takým spôsobom, ...... alebo sústavne narušuje pokojné bývanie ostatných vlastníkov bytov, ohrozuje bezpečnosť alebo porušuje dobré mravy v dome, alebo neplní povinnosti uložené rozhodnutím súdu, môže súd na návrh spoločenstva alebo niektorého vlastníka bytu alebo nebytového priestoru v dome nariadiť predaj bytu alebo nebytového priestoru".
Poznám prípad v Prievidzi keď súd nariadil predaj bytu pani, ktorá sa pre svoju psychickú chorobu nezmestila do kože.
07. apríl 2020

Ľubor Mokrý

A ešte si dovolím dodatok:
Samozrejme, že treba stále volať políciu, aby boli k ich výjazdom záznamy, ktoré si v prípade konania súd od nich vyžiada.
08. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Stanovisko zabezpečí mestská polícia.
Kto? MsP
Kedy? Po preverení situácie

Michaela Bartušová
Mesto Prievidza
14. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mestská polícia zabezpečí zvýšenú hliadkovú činnosť na mieste v zmysle požiadavky v príspevku.

Mestská polícia
20. apríl 2020

Martina

Ďakujem mestskej polícii za zvýšenie kontrol. vidieť že vec riešia a výrazne to pomohlo.dakujeme.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania