Dlhá ulica-zábradlie-chýbajúce

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Uzavretý
meno
Roman 13. apríla 2020

Chcem sa informovať, či by nebolo možné vybudovať niekde vo vnútrobloku na dlhej ulici stojan na bicykle. Môže to byť len obyčajná rúra (kov, drevo), o ktorú bude možné zamykať bicykle. Myslim že verejne parkovať bicykel uviazaný o stlp NIE JE DOVOLENÉ. Mam starši bicykel, a isto aj veľa Prievidžanov, a nebojim sa ani tak krádeže. Len by to malo byť jedno OFICIALNE miesto. Hocikde nablízku. Podľa stanov bytového poriadku je zakázané parkovať na chodbe v pivniciach paneláku (kvôli požiaru). Bicykel využívam do práce celé leto. Ďakujem

14. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Všetky súčasti verejných priestorov pri bytových domoch ako napr. prašiaky, zábradlia, sušiaky na prádlo a stojany na bicykle nie sú vo vlastníctve mesta Prievidza. Ich vlastníkom a správcom je príslušné bytové spoločenstvo. Z daného dôvodu je potrebné riešiť umiestnenie tejto konštrukcie na bytovej schôdzi obyvateľov alebo na príslušnom SVB.

V tejto súvislosti môže mesto na základe žiadosti SVB udeliť povolenie na umiestnenie danej konštrukcie prostredníctvom oddelenia výstavby.

Michaela Bartušová
Mesto Prievidza
14. apríl 2020

alex

pani Bartušová,

chcete snáď tvrdiť, že napr. prašiaky, zábradlia, sušiaky na prádlo a stojany na bicykle nie sú vo vlastníctve mesta Prievidza aj keď sú vybudované na pozemkoch, ktoré sú vo vlastníctve mesta - v tomto prípade LV 1 ?

ŽIADNE BYTOVÉ SPOLOČENSVTO NEVLASTNÍ PRAŠIAKY, ZÁBRADLIA, SUŠIAKY NA PRÁDLO A STOJANY NA BICYKLE NA VEREJNOM PRIESTRANSTVE NA POZEMKOCH MESTA PRIEVIDZA.
Prašiaky, zábradlia, sušiaky na prádlo a stojany na bicykle...neboli zabezpečené z finančných prostriedkov bytových spoločenstiev, z toho dôvodu nemôžu byť bytové spoločenstvá ich vlastníkmi. Mesto Prievidza bytovým spoločenstvám tieto zariadenia nepreviedlo do vlastníctva žiadným spôsobom, napr. darovaním.

Prašiaky, zábradlia, sušiaky na prádlo a stojany na bicykle nevybudovali príslušné bytové spoločenstvá, ale mesto Prievidza, ktoré súčasne zabezpečuje ich opravu a údržbu.

Vybudovaním niekde vo vnútrobloku na Dlhej ulici stojanov na bicykle pre niekoho, alebo niekoľko obyvateľov na pozemkoch mesta Prievidza by sa jednalo o ZÁBER VEREJNÉHO PRIESTRANSTVA. Opäť by to bolo na úkor verejnej zelene.

Keď sa prispievateľovi nezmestí bicykel do pivnice, nech si v nej urobí poriadok, alebo nech si dá bicykel na balkón, alebo kdekoľvek na miesto ktorého je vlastníkom.

Prispievateľ nepíše o tom, že chce umiestniť konštrukciu na bicykle na občasné uzamknutie bicykle, ale na „parkovanie bicykla“ keďže bicykel využíva do práce celé leto.
Má záujem o oficiálne parkovisko na bicykle na verejnej zeleni, nie na stojan na bicykle ako sú napr. na námestí pri Pošte.

Prispievateľ označil „oficiálne miesto na vybudovanie stojana na bicykle“ na súkromnom pozemku spoločnosti Navi, spol .s r.o.
21. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mesto Prievidza neplánuje výstavbu stojanov pre bicykle pri bytových domoch v jednotlivých častiach mesta.

Ing. Martin Hammer
oddelenie výstavby
23. apríl 2020

Ivan

to si radsej ako spolocenstvo zakupte a nasrobujte na kotvy pred dom 👍🏻

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania