Poškodená verejná zeleň

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Prievidza

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 25. apríla 2014

Po rekonštrukcii chodníka na jeseň zostal z okolitého trávnika tankodrom rozjazdený ťažkými nákladnými autami. Nedávno boli vykonané "terénne úpravy", avšak išlo o neuveriteľne sfušovanú prácu, ktorej výsledok je vidieť na fotkách. Na trávniku sú zreteľné koľaje od áut, hlina nebola na viacerých miestach rozdrvená a na jej množstvo na vyrovnanie terénu v žiadnom prípade nestačilo.

Pri oprave chodníka bol tiež poškodený betónový žľab, keďže po ňom jazdil bager. Rovnako nie je dokončené napojenie betónového žľabu na chodník.

Kedy budú všetky uvedené nedostatky odstránené ?

02. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za nahlásenie podnetu.
Zhotoviteľa diela sme vyzvali na vykonanie nápravy.

Andrea Nikmonová
vedúca oddelenia výstavby a
životného prostredia
Mestský úrad
05. máj 2014

Anonymný užívateľ

Ak som správne pochopil odpoveď, kompetentí vyzvali zhotoviteľa na nápravu až po zaslaní podnetu ? Teda dielo už bolo prevzaté a nikto sa nepozastavil nad spúšťou, ktorú zhotoviteľ nechal na okolí ?
Zhotoviteľ sa možno spoliehal, že tráva zakryje množstvo kameňov a zámkovej dlažby (!), ktorú rozhrnul po trávniku, hlinu popri obrubníkoch ešte dobre uvalcoval, o nejakom zatrávnení ani nechyrovať. Fotka zdemolovaného žľabu s bordelom naokolo hovorí o kvalite práce všetkých zúčastnených strán.
14. júl 2014

Anonymný užívateľ

Ani po viac ako 2 mesiacoch od údajného vyzvania zhotoviteľa na nápravu sa nič nezmenilo a podľa všetkého sa ani nezmení. Burina pomaly zakrýva spúšť, ktorú po oprave chodníka zanechal zhotoviteľ. Podnet navrhujem označiť ako Neriešený.
01. august 2014

Odpoveď samosprávy

Stavba bola ukončená 18.12.2013. Dňa 31.03.2014 bolo vykonaná obhliadka na odstránení chýb a nedorobkov. Všetky chyby k uvedenému dňu boli odstránené.
Dňa 28. 04. 2014 bola zaslaná spoločnosti výzva na zatrávnenie a zrovnanie povrchu okolo staveniska. Dňa 30.04.2014 bol terén zrovnaný a zatrávaný.
Žľab bude vyčistený aktivačnými pracovníkmi v prvej polovici augusta.


Milan Chmura
referent výstavby
Mestský úrad
18. september 2014

Anonymný užívateľ

Čo nám tu napísal pán Chmura je síce pekné, ale vôbec to nezodpovedá realite.

1. Pozemok nebol v žiadnom prípade zrovnaný, len bol fušersky zahádzaný hlinou.
2. Na trávniku zostalo po jeho "zrovnaní" množstvo zámkovej dlažby a iného bordelu, ako je vidieť na fotke z augusta. Kompetentných to evidentne netrápi.
3. O žiadnom zatrávnení nemôže byť ani reč, keďže bolo použité neviditeľné trávové semeno. A v Prievidzi sa automaticky predpokladá, že ak aj na hlinu vysypeme trávové semeno, tak začne automaticky rásť krásna, zelená tráva. Vodu nepotrebuje žiadnu, veď vzdušná vlhkosť jej musí určite stačiť.

Ten, kto prevzal takto ukončenú stavbu, by si zaslúžil zrážky zo mzdy, aby si nabudúce plnil svoje povinnosti poriadne !!

Rekonštrukciu tejto časti chodníka vykonávala firma Strojstav, s.r.o., ktorá počas stavby spravila na celom okolí chodníka totálnu spúšť a jej pracovníci evidentne neboli pri zmysloch. O nejakých sankciách pre túto firmu ale určite nemôže byť ani reči, veď nakoniec všetko uviedli do "pôvodného" stavu....

Priložené fotky hovoria za všetko. Táto firma by mala byť automaticky vylúčená zo všetkých výberových konaní v Prievidzi.
18. september 2014

Anonymný užívateľ

02. apríl 2015

Odpoveď samosprávy

Práce na úprave zelene boli zrealizované. 21.07.2014 bol zaslaný mail o vykonaní náprav.
V súčasnosti bola v predmetom území realizovaná oprava poruchy plynovodu, úprava terénu sa zrealizuje v termíne do 08.04.2015.


Andrea Nikmonová
vedúca oddelenia výstavby a
životného prostredia
Mestský úrad
20. november 2015

Odpoveď samosprávy

- fotografie lokality v prílohe, plochy zelene sú v zodpovedajúcom stave

Beata Drozdová
Referent pre životné prostredie
Mestský úrad

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania